България била важна за НАТО заради Косово, Черно море...

Не сме Троянският кон на Русия, кълне се Борисов
159

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е високо ценен съюзник на НАТО, тя играе важна стратегическа роля в Черно море, в Косово и в Афганистан. С тези думи ни похвали генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с премиера Бойко Борисов.
Още по темата

След разговорите на четири очи имаше и разширена среща между двете делегации, на която са били обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

"България не е Троянският кон на Русия в НАТО, ние сме най-дисциплинираните и лоялни членове на Алианса", увери Борисов.

Той изрично подчерта, че поканата към Йенс Столтенберг е дошла много преди да стане ясно, че в България ще пристигне и руският премиер Дмитрий Медведев.

Борисов каза, че за енергийни проекти на днешната среща не е ставало въпрос.

Премиерът повтори позицията си, че страните членки от НАТО трябва да са максимално подготвени за по-сериозна охрана на Черно море и винаги е бил за присъствието на кораби и катери в пристанищата, но  Борисов изрази притеснение, че това може да повлияе на туризма.

По тази причина в разговорите се е наблегнало на нуждата от повече дипломация, за да не се влезе в нова надпревара във въоръжаването.

Премиерът Борисов даде и детайлна справка за участието на нашите военни в ученията на НАТО през последните години, както и за ученията на Алианса на наша територия.

"Имахме една критика и тя е, че в разходите за отбрана не сме включили пенсиите за военнослужещите", каза Борисов.

Следващата среща на Йенс Столтенберг, който е на двудневно посещение у нас, е с президента Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тРОЯНСКО КОН СИ НА ТЕЗИ, ПРИ КОИТО ХОДИ НЕПРЕКЪСНАТО НА ИНСТРУКТАЖИ ТВОЯ ЦЦ. а ФАКТА, ЧЕ НЕ СИ ВКЛЮЧИЛ КЪМ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА ПЕНСИИТЕ НА ВОЕННИТЕ, ПОКАЗВА, ЧЕ И ТЕЗИ РАЗХОДИ ТРЯБВА ДА ГИ ПОКРИВАМЕ С БЕЗМИСЛЕНИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ. КОСОВО СИ Е ПРАВОСЛАВНА ЗЕМЯ, И ДОКОГА ЩЕ ПОДКРЕПЯ БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ИСЛЯМСКИ ДЪРЖАВИ НА БАЛКАНИТЕ КАТО КОСОВО И СЕВЕРНА АЛБАНСКА МАКЕДОНИЯ? всичко се прави срещу националните ни интереси
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКИЯ МАДУРО ЩЕ СЕ ОТЧИТА ПРЕД ИМПЕРИЯТАМОЖЕ И В ЗЛАТО.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 3 Март Президента Плевнелиев ще почете памета на на загиналите турски войници, дали живота си в борба срещу Руските завоеватели.Ашколсун Плевня!
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимник преди 5 години
Ние не сме пречка на никоя велика сила, с 3 изтребителя и 2 крайцера повече или без тях. Най много с тях да си навлечем проблеми. Нашите управници са меки китки, още повече, че забравят вчерашния приятел - Русия.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черно море е на НАТО, колкото Луната е на Пакистан!
100
0
 
0
 
! Отговори
Уке Цветко преди 5 години
*** = кaтил
99
0
 
8
 
! Отговори
Уке Цветко преди 5 години
Баси какъв слуга е тоя *** ББ! Дори е горд с това и се хвали, колко е лоялен и изпълнителен васал! Не знам каква форма на простототия е това.
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРЕЩАТА ПРОТЕЧЕ ОТНОСИТЕЛНО ДОБРЕ,НО ТОВА С ТРОЯНСКИЯ КОН БЕ НЕУБЕДИТЕЛНО!А ПЪК СЕГА ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАШ ПРЕД МЕДВЕДЕВ ЗА КОНЯ?
97
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тоя..Не да го канят.Ами и покрай България да не му позволят да мине!
96
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
"Имахме една критика и тя е, че в разходите за отбрана не сме включили пенсиите за военнослужещите", каза Борисов.Това не са ли разходи на НОИ, а не на отбраната? Ако съм пенсионер от.... да речем "Кремиковци" чии са разходите?
95
12
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Черно море е на НАТО. Свиквайте.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да сключим военни договори с Русия да разположи военни бази в България и да има сухопътен коридор до Косово през Сърбия. Не искаме НАТО-Това беше идеята на Южен поток - да си купят едно шосе от Варна до Сърбия.
93
0
 
12
 
! Отговори
Сид преди 5 години
Бойко само преди две години каза, че няма да допусне кораби по Черноморието,за да не изостря обстановката с Русия и да не вреди на туризма
92
6
 
24
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
"България не е Троянският кон на Русия в НАТО, ние сме най-дисциплинираните и лоялни членове на Алианса"- Каза Борисов и приведе глава пред колонизаторите ни! Това, че сме колония на САЩ и нищо в България не става без одобрение от Вашингтон- ни е пределно ясно! Кажи нещо ново, което не знаем! Пък, че вие, гербаджиите, сте големи послушковци, също е пределно ясно! При тези, малко по непослушните, колонизаторите идваха на място да им покажат кой всъщност управлява България!
91
4
 
17
 
! Отговори
А. Т. - Балан преди 5 години
"България била важна за НАТО заради Косово, Черно море..."Не е била, а е !Щото все още я има, нали така. Макар че на някои явно не им харесва.
90
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова нещо като Косово, Косово е самообявила се непризната държава.
89
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да излезем ЕС и НАТО и да сключим военни договори с Русия да разположи военни бази в България и да има сухопътен коридор до Косово през Сърбия. Не искаме НАТО.
88
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля ви да не отъждествявате шкембе войвода, мутра и неадекватна кака с България!Това са техни лични слугинажни интереси , но не и на българите.Българите са България - не тези съгласни на всичко за пари.Няма да дсъм жив, но ще има Народен съд, защото не разчитам на Страшния съд на измисления Господ - за плашило за създадени бедни наивници, на които им се привижда от глад.
87
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столтенберг ще еволюира, защото неговата Норвегия е много богата на нефт и по тази причина не желае да влиза в ЕС. Ще дойде и на нея редът да стане враг на САЩ.Да внимава как служи безмозъчно на чужда античовешка кауза.Пишех - "Земята на Ботев и Левски отново е робска земя" - текст от песен от, ме изтриваха.Все едно някой да дойде в дома ти и да си направи барбекю наслред хоа ти, без да те е питал.Питал е домоуправителя, но апартаментът не е на домоуправителя.Трябва да питат българите!
86
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнооого добре се е навела България без бой получи похфали . При толкова много национални предатели какво може да се очаква.