НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

Хората на Валери Симеонов настояват за извинение от президента
Обновена: 2 мар 2019 14:23 | 2 мар 2019 14:20, Красимир Ангелов
591
НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО
Снимка: БТА

НФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

Още по темата
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския", пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий - "О, неразумни и юроде".
 
"На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!", пише в позицията на НФСБ.
 
Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, "защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл".

"Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, "език свещен на нашите деди", но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.
 
Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
5
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Какво да се сърдят , че те и български език не знаят, какво да кажат за друг? На какъв език да говори -на руски ли? Това да знаеш английски език не е престъпление! Престъпление е да кажеш :-Всички сме Парле Ву франсе, когато говориш с френско говорящи. Защо тогава не казаха нещо за супер изказването на другият генерал,а сега мрънкат???Да извиняват, но за генерал от НАТО(какъвто е нашият г.Радев), е плюс да знае Аглийски език!!!
473
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам само, че сръбския премиер Ивица Дачич взе микрофона и пя турско маане на Ердоган. Така че сърбите и срещу тех да търчиме, не мое ги стигнеме. Тоя нашия че си изкълчил малко езика - дребна излагация.
472
7
 
3
 
! Отговори
IYI преди 5 години
Ами по-принцип не говорим български от 10 века на сам,ползваме диалект на славянския.След приемането на християнството България приема и 600 хиляди славяни от Византия.В последващите години още толкова от целия район така славяните стават мнозинсто и постепенни се налага славянския.
471
15
 
9
 
! Отговори
Голяма излагация преди 5 години
Голяма селяния този Радев! Дори не се усеща как става смешен с парадирането си как говорел английски ! Всеки знае да каже здравей, как си , благодаря добре и след това да твърди как разговаряли на английски! Какъв е смисъла от такова разговаряне без смисъл?
470
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО СЕ СПОРИ. ТОЗИ Е ШЕФ НА НАТО А НЕ ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА. АКО СТАНЕ ИНЦИДЕНТ С БЪЛГАРИЯ КАКВО РАДЕВ ТРЯБВА ДА МУ ОБЯСНЯВА НА БЪЛГАРСКИ И ДА ТЪРСИ ПРЕВОДАЧКА КОГАТО РАКЕТИТЕ ИДВАТ ЗА СЕКУНДИ ДО НАС. А ПАТРИОТИТЕ МЕКО КАЗАНО СА ХИТРЕЦИ СЕЛСКИ
469
15
 
11
 
! Отговори
Слаб президент преди 5 години
Стига с тази опорка как Радев умеел английски а останалите не ! Не е вярно не умее !Срича нещо , което шефа на НАТО не разбира и безпомощно гледа встрани за помощ :))
468
18
 
8
 
! Отговори
Не умее преди 5 години
Радев поне да умееше английски, това неговото е патагонски с размахване на ръце :))
467
12
 
24
 
! Отговори
Браво Радев преди 5 години
Говори защото може. Не е като ББ и ЦЦ. Най-добрият президент, когото сме имали. Президентска република начело с Румен Радев е началото на Възраждането на България в 21 век.
466
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали Ер Доган ще говори на английски на официалните си срещи? Слугинаж сте и такива ще останете!
465
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е принципен...На какъв език говорят "първите" на официална среща в България? Според някои е срамно да се говори на български?? Алоууу, тук да не е английска колония?
464
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К. Нинова свива редиците и всички в надпевара се вдигнаха да защитават Радев! Едно време изпращаха децата си в руски училища, сега не ги чакат да проговорят и в английската детска градина!
463
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какво да кажем за м. председателя ни, а?! На срещите в Брюксел с господарите си бъкел не може да обели. Само гледа и се хили! Че и среща на две очи! Как става?
462
9
 
1
 
! Отговори
До 507 преди 5 години
До ИСТИНАТАДо ИстинатаТакива като теб искаха да направят България 16-та република на СССР, а руският език - официален! Сега блеете противоположна песен! Хора без капка достойнство и чест, без чувство за род и родина!
461
4
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
*** народ с още по-прости и улави политици! Президента говорел на английски?! Ами говори, понеже знае, защо да не говори?! Не е ли по-добре да може да говори на международния език отколкото да фъфли и ъ-ка на всяка сричка на развален български и да ръкомаха като ЖП диспечер и да се почесва по врата щото думите трудно излизат?! Не е ли срамота че повечето ни политици и премиери не могат две изречения да кажат на английски или някакъв друг език?! Вие, такива ли лунгури искате?!
460
2
 
31
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Патриоти, разходете се из Разградско да чуете българска реч.
459
4
 
30
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Е тези ПАРИ-ОТИ- как завиждат на президента-Ами от село да влезеш в парламента, да си на държавна ясла, да те дават по телевизора-кога ще им се падне-Селски тарикати които се напълниха с пачки, дебели, нахранени, фъфлещи, ами поне да минат курс по ДИКЦИЯ, че да разбират хората какво говорят
458
4
 
25
 
! Отговори
Фют преди 5 години
Те злобата,зависта и простотията нямат почивен ден.
457
10
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Президента говори на английски , да не разберат Корнелия и Решетников кокво кроят на руснаците. Така де..
456
4
 
9
 
! Отговори
Немое да бъде преди 5 години
можете ли да си представите, че докато двамата на снимката разговарят на английски с ритник през вратата облечени по шорти и потници с надпис "няма безсилни ако не сме раздеклени" нахлуетроицата на нашата дихмокрация: Цача-Бочо-Цечо.Цачя прикрила с тениска някои от интимните си окосмявания е силно възбудена, зачервена и стиска подпечатано копие от РАБФАКа.Бочо стиснал тенис калашник пита на руски кой тука мое флопа, бе? и Цочо обут в маратонки вършее по вършейски, че тъща му го пратила за хляб
455
3
 
15
 
! Отговори
Айде де! преди 5 години
Станишев и по-образованите комунисти на какъв език разговаряха с Москва?