Нинова от връх Шипка: Да бъдем свободни хора!

Българите да отхвърлят страховете си, зове червената шефка
Обновена: 3 мар 2019 16:08 | 3 мар 2019 16:00, Нели Христова
171
Нинова от връх Шипка: Да бъдем свободни хора!
Снимкa: БСП

Председателят на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова изкачи връх Шипка заедно с гражданите по случай 3 март. Тя се включи в тържествата по случай 141 години от освобождението на България, съобщи пресцентърът на БСП.

Още по темата

От Шипка Нинова призова народа да отхвърли страховете и зависимостите и да бъде свободен.

"Шипка ни събра млади и стари, българи от цялата страна", заяви Нинова пред насъбралата се тъпла.

"Заедно, без различия, стоим пред най-високия връх на българското достойнство. Тук човек се чувства малка частица от нещо голямо и цяло, от  народ, който уважава историята и обича Родината си. Нека отдадем почит към българските и руските герои, към всички, дали живота си в Руско-турската Освободителна война. Те се саможертваха не за власт и пари, а за най-скъпото, което има човек - свободата. Днес, най-голямата признателност към техния подвиг ще бъде да сме смели, да  отхвърлим страховете и зависимостите, и да бъдем свободни хора."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1777г. В Свищов е подписан договор за мир между СВЕЩЕНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ И ОСМАНСКАТА.В селото край р. Дунав никога не е имало османско присъствие. Имало е оделни нападения от черкези. Но местните българи, власи, банат, маджари са ги прогонили. Това са в архивите..
37
11
 
26
 
! Отговори
Сеx на Шипка преди 5 години
О Шипка, колко дена лъвовете се бияти тръшкат, а Нинова и Ко. сладострастнопъшкат. До оноди всеки глада най - напред,че може и да не остане ред. Амааан от бабички и папаpдаци.с увиснали тaшaци!Млада мръвка тук е нужна, за групата задружна!
36
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкия връх,където стъпне комунист трева не никне!
35
10
 
21
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарката Пениснелия също не спомена 101-годишнината от подписването на Брест-Литовския мирен договор.
34
7
 
20
 
! Отговори
леле мале преди 5 години
До АнонименДругарко или Другарю,очевидно не сте чел Договорът, а само това, което е одобрено от руската пропаганда да се учи в училищата, щом пишете такива простотии. Съглано Договорът, България не е свободна и независима държава, а васална територия на Османската империя !!!!! 3-ти Март е велик ден за България, но през 1918 година, когато Русия капитулира пред България, няколко години след като подло е бомбардира Варна и започват война !!!
33
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всичките велики събития подир Освобождението бледнеят по отношение на дълбокото значение пред оня чуден час, когато руският император, като въплъщение на лучезарния блян на цяла върволица поколения, стъпи на българския бряг, обиколен с обаянието и славата на едно божество, и изрече думите: Да бъде свободна тая земя!" - думите са от мемоарите на Иван Вазов публикувани през 1900 г. За нашите прадеди, Русия е била името на надеждата.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Самият народ тръгна на война начело с царя. Когато прозвуча царското слово, народът нахлу в църквите по цялата руска земя. Когато четяха царския манифест, народът се кръстеше и всички се поздравяваха един друг с войната", пише през 1877 г. Достоевски в своя прочут "Дневник".</p><p>"Българите посрещнаха нашите воини с възторг, със сълзи. Малките деца се хвърляха на шиите им. Каква страна, каква природа! Грозде, праскови, бадеми, орехи. Какво изобилие. Тук би могло да се направи земен рай, а какво става сега!...", е написал в едно от писмата си до дома руският писател и герой от о
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По силата на Санстефанския договор,България се превръща в най-голямата държава на Балканите.В нейните граници влизат Южна Тракия (до Бяло море), цялата територия на Македония на югозапад и Добруджа на североизток.В западната част на страната е включена източната част на днешната Сърбия.
30
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще видите вие свободни хора,като ви национализират откраднатото от народа да видите хубаво ли е да се национализира,мръсни комунисти
29
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как точно са ни освободили бе уфце такива , Русия е дала част от Българските земи на Румъния Сърбия Македония и Гърция , какво осводобдение това е Геноцид на Българските земи , аиде бързо марш в гугъл да видите старите карти на България по Османско , да се научите уфце с уфце
28
25
 
11
 
! Отговори
Панталей Опълченеца преди 5 години
Г-жа Нинова е точната прилика със смелите опълченки на Шипка. Защото Г-жа Нинова е мъдра и има воля, но е и достатъчно силна за да повдигне скала с двете си отрудени ръце и да я оттласне надолу към ордите. По лицето на Г-жа Нинова се чете чист и непринуден героизъм! Само тя може да поведе България и сега!
27
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 март е ама празника на Хипнотизирания беден народ , не съм съгласен с това което се празнува то не нашо а чуждо , незнам дали ме разбира някой
26
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова от връх Шипка: Да бъдем свободни хора!Няма свободни хора щом има БКП, Ненке! Нито ти, нито Бобко сте независими откъм БКП принадлежност!
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Територите на тогавашна Осмаснка империя достогат до сегашна Австрия , у нас никой не би стигнал до извода да си мисли по този начин тоест да изпадне в транс и за малко влезне в това време преди 150 г , щото ние мислим хипнотизирани по Руски модел , затова така
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ето я бе тъкмо я бях пратил на Меден месец на Карибите с големата й лУбов Филията с Мас. Ама другарко Импексова на вас мястото не вие там ***. Къде си ръгнала по баирите. Я бегай при другаря от драгалевци да ти даде още един Импекс ***. И ти ли се праиш като Филията с Мас на патриотарка. Знаете ли Ти и Филията с Мас на какво ше ви напраат ако станат от гробовете тия дето са си дали живота. Първо ше ви одерат живи после ше ви набучат на Кол а накрая още докато мърдате ше ви изгорят на клада.
23
10
 
20
 
! Отговори
Зор преди 5 години
Зор ще видя да се освободя от страха си леля Корнела да застане начело на държавата!!!
22
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия побеждава Османската армия и с това се подписва Санстефанския мирен договор а у нас си въобразяват че Руската армия ги освободила , България нама нищо общо , чиста случайност е че събитието се случва по нашите Земи тоест у нас , всичко друго е ВЪОБРАЖЕНИЕ , ако тръгнат Психолози да правят проучване могат да го докажат
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е последното изкачване с кола на Шипка!
20
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете тиранина Бойко и ще бъдете свободни. Не може хем да сте под мутренска тирания, хем да сте свободни.
19
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския народ верятно от ефория при идването на Руската армия изпада в транс-състояние с това започват да си мислят че са освободени , от кого освободени от Извънземните ли?