Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев е премиер министър и Борисов е министър председател, така че рангът им е еднакъв и главната среща ще е между тях
400
2
 
32
 
! Отговори
Аз преди 5 години
тОВА нЕЩО въобще живо ли е?"Синьоптика" как й позволи да плещи?
399
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PREZIDENTA RADEV IZPALNYAVA RUSKI ZAPOVEDI.
398
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев вече реве от страх.Ще получава шамари от Медведен.Много шамари
397
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев дойде да нашамари Радев за оня документ, подписан в Кошице, дето трябва да се увеличи присъствието на НАТО в източна Европа ;)Рундьо пак ще го бият, и повече отколкото го нашока Гундяев :)))
396
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевналиев е прав, поне не го е страх да казва нещата в очите !
395
37
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Е, много ясно. Медведев е дошъл да издаде заповеди от Кремъл и да дърпа уши. Все пак не бива да забравяме, че сме Република на СССР и Троянски кон в Европа.
394
2
 
35
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Тиквата дърпаше ушите на мъжа на синоптичката и открито заявяваше, че и едно магаре да е сложил и него щели да го изберат. Какво унижение?!
393
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът Радев бил проводник на руски геополитически интереси - според кого? - според прецедентът Смешльо. Тогава защо днес Медведев е на посещение в България по покана на Бойко Борисов? И защо преди няколко дни Радев разговаря със Столтенберг и то на английски? В съвременният свят всичко е бизнес и на нас определено ни трябват пазари и суровини като газ например. Не може всички проекти да заобикалят България, защото - нещо което бившият прецедент още не е разбрал - има и български геополитически интереси
392
4
 
53
 
! Отговори
ъ преди 5 години
Смях в залата. Никой във форума не написа нещо добро за тази мижитурка. Това е показателно какво е отношението на народа към американската маша.
391
2
 
32
 
! Отговори
снайперист преди 5 години
Мислех да взема да го гръмна този ***, ама като се замислих- прецених че не си тази *** не е достойна даже за патрона, който бих похабил!
390
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Грантаджия на Американски и Еврейски организации..."---Може и така да е... Ама, аз симисля, че и Слави Трифонов му плаща, за да ни разсмива отвреме-навреме. :)Като смени памперсите на десиното, и хоп по медиите ... :)
389
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев е цукало, на който плаща. Навремето нацвъка България с перки и соларни паркове, заради което токът поскъпна шоково, а изтрещелият българин излезе по улиците да протестира. Тогава заради него се самозапалиха към трийсет българи. С това и ще си остане в българската история завалията
388
2
 
17
 
! Отговори
men преди 5 години
и двете дедо попе и двете... сичките куклички на конци са подлоШки на ЦРУ и синедриона, играят театърчета и ходят до уашингтон и да им набиват подковите и да им сипват сиво вещество. обещали са им децата им да не погинат в предстоящата голяма сеч и да работят после като ибрици на глобалисткия елит. ураааааааааааа
387
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това отвратително *** влечуго , пак изпълзя из под поличката на синоптичката за да изплюе отровата си против Президента. Забрави как бе изпратен от президентството с освирквания и дюдюкания.
386
2
 
39
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
А Росенчо обслужва шоубизнеса, разсмивайки цяла България с поведението си...
385
4
 
34
 
! Отговори
възхитен преди 5 години
пастирката пак ръси глупости
384
1
 
18
 
! Отговори
не преди 5 години
Кога сегашният президент ще съчини сам толкова съчинения като Плевнелиев
383
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грантаджия на Американски и Еврейски организации-това е ***.Затова така яростно лае срещу Русия-заработва си парите.Нещастно човече.
382
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев беше 5 години президент. Какво направи за да има електронно правителство? - Нищо. Какво направи да се намалят адмиистративните пречки пред бизнеса и за строителните разрешителни? - Ами, нищо. Какво направи в борбата с корупцията? - Пак нищо. При това голямо нищо, каквото е президенствуването му, това нищо и никакво човеченце аз не знам как има сурат да си отваря голямата уста и да дрънка врели-некипели