Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не мога да го дишам!
380
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре генерал отколкото ***, нали?
379
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен до 394 преди 5 години
Няма по големи предатели от Плевнелиев, Борисов, Цветанов и Пасито. Народа ги презира тези ***, ще го разберете на изборите.
378
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този понеже е мижитурка и вижда че единствения му шанс да привлече внимание е да *** целия български народ... ИО го прави само и само за да го поканят да изнесе някоя и друга лекцийка в някое мижаво западно училище...
377
36
 
6
 
! Отговори
Гумен Радев за смях. преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
376
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този американски платен *** да спре да реве, досега не сме имали по добър президент от Радев. Русия не е враг на България, тя е такъв за този, който я предизвиква. НАТО и ООН обслужва само американския интерес.
375
3
 
24
 
! Отговори
не позна преди 5 години
До Анонимен 397 Искал си да кажеш - САЩ и "демократичния Запад" , колко държави , народи са колонизирали и унищожили - Индианците , в Африка ,в Азия .....
374
22
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Русия заслужава по-добра съдба. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
373
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия иска да унищожи всички народи около нея, включително и България.Историческите факти го показват.
372
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавото е че от льотчика не зависи нищо. Едно чучуло за посмещище, нищо друго.
371
5
 
32
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Опитах се да си представя по-голямо падение за българската политика и институцията "президент" от този ревльо! Опита ми беше неуспешен!
370
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателя Радев ще го съди оня горе, освен ако не го нахранят с рукола приятелите му от Москва.
369
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Плевнелиев кутевската сбирщина :)
368
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е завършен пар цал.Дребно и злобно сламено човече, сложено за президент от една неграмотна Мутра.Радев е Президентът на България, избран от 2/3 от българите на избори.
367
7
 
33
 
! Отговори
тя преди 5 години
Плевльо скрий се и не се показвай ,камо ли мнение да изказваш ! Знаем кой ти плаща за да работиш срещу България!
366
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно интервю на Плевнелиев и русофиилистик-путиинофилската измеет е в несвяст :) Хубу е да се слуша виенето им :)))
365
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно е че Радев е предател. Чудя се как допуснахме това.
364
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ot GERB chovek s mozyk nqma bezmisleno e da mu opnoirasch s typaka ne spori
363
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, г-н президент! Най-накрая някой да го каже на висок глас това, което се вижда от всички. Радев е руска разветка на Решетников и това вече е от явно по явно. Бог да пази България и дано някой ден руските *** свършат, за да може България да върви напред.
362
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Активирахте ли се? Изглежда Кривоглавия от училището за бавноразвиващи ви натисна!