Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

Руският премиер е на двудневно посещение у нас
Обновена: 4 мар 2019 15:34 | 4 мар 2019 14:54, Анисия Иванова
175

Снимка: Reuters

Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад "Св. Александър Невски". Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.
Още по темата

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на "четири очи" в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на "четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София - 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе забравяй Кунева,която лобира за Франция и нанесе много вреди и щети на България, включително и спирането на блоковете!Не използвайте банка "Париба" на тази предателка!И без това тя е твърде скъпоизлизаща банка,най-скъпата и мошеническа в България!
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради *** охладнях към рускините.Към руснаците никога не съм изпитвал особени чуства.
59
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румба, подми ли се ?Дребното мече идва да ти направи меченца
58
4
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Имахме си Козлодуй, ама го затворихме за да направим доставките на Газпром печеливши."---Най-несериозния коментар, който съм чел тук.Колега, или си на някаква нова дрога, или си много малък, и не помниш.Ако е второто-*** питай баща ти, кой настоя да затворим Козлодуй?Кой настоя да *** самолети, танкове и ракети.И кой бе на власт тогава, кой преговаряше така, че днес носим всички последствията от това?Манипулирай по-убедително, все пак-плащат ти хората, за това, вложи старание!
57
15
 
4
 
! Отговори
народчо преди 5 години
Какво ли ще си изпроси този дребния?Бойко каквото меко сърце има. Пак ще трябва да храним необятната страна на наш гръб.
56
17
 
7
 
! Отговори
Дневен ред преди 5 години
Медведев ще набие Радев, а Деса ще я оножжда пиянски.За това е дошъл.Пък може и да ги размени. Руснаците са изврратено племе
55
11
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Бойко Борисов поздрави другаря Медвед с думите "Поздравявам ви със 101-годишнината от подписването на Брест-Литовския мирен договор. Ваш: Симо Хаюха"
54
5
 
11
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До анонимен 45,Да, много ясно- само американците са способни да ни подарят наши си неща! Не стига това, ама и казват, че при тях било традиция подаръка да се заплаща от неговия получател на цена, която подаряващия определи! Американски традиции- странни, ама нали искаме да сме като американците, трябва да свикваме!
53
10
 
4
 
! Отговори
Това е яко преди 5 години
Медведев дойде да нашамари Радев за оня документ, подписан в Кошице, дето трябва да се увеличи присъствието на НАТО в източна Европа ;)Рундьо пак ще го бият, и повече отколкото го нашока Гундяев :)))
52
6
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Представям се какво фоткане, позиране и превземки ще има. А може и до си натисне да се целуват."---Не, нашия се целува само с баби в критическата, немкини и французойки, или с пияни шефове от ЕС. Пред другите номерата му не минават.В Египет или Арабията, където танцува със саби, беше по-тих от водата. Без личния му телохранител и дамата, която му суфлира наблизо, на публични места-мълчи като риба и не знае къде да си сложи ръцете, а ако отвори уста-три дена по тв обясняват какво всъщност каза
51
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имахме си Козлодуй, ама го затворихме за да направим доставките на Газпром печеливши.Сега какво ли ще поискат да затворим че да могат руските интереси да са на кяр?
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По стар обичай на монголската орда, Радев трябва да отстъпи половинката си на високия гост приемник и продължител на делото на Чингиз хан.
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските ТЕЦ-ове всъщност са руска собственост.Костов е предателя дето ни зароби с тецовете!
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пак се на-се-реш и не прокарате потока и не сключите и работите по сделки,падаш от власт!Защото до сега защитавате само чужди интереси,а никога не успяхте да защитите българските интереси,некадърници и страхливци!
47
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава болшая страна, а все дребни недохранени човечета я управляват.
46
12
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
,дали ще посмее Бойко да защити националните интереси и да сключат сделки с руснаците?Бъди спокоен ще има сделка, но не в изгода само на едната страна. Борисов не веднъж е доказвал, че владее неформалната дипломация, която е по-важна!
45
15
 
5
 
! Отговори
Бг Рай: преди 5 години
... Радев и Медведев се излежаваха прегърнати на спалнята, а Деса сервитьорката им носеше напитки...
44
3
 
16
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
До Анонимен 45 Друго си е да спонсорираме американските ТЕЦ-ове с договори за 100 години , със задължение да изкупуваме тока на цени 100 пъти от тези на "Козлодуй ", да плащаме ние квотата за въглеродните емисии
43
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен "дали ще посмее Бойко да защити националните интереси и да сключат сделки с руснаците?"Ха-ха-ха, тъпан никога националните интереси на българи и руснаци не са съвпадали. Ей много глупав народ има у нас.
42
5
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
На сн.1-великия български генерал изпълнява командата "Положи, за инструктаж!".Ходилите в истинската казарма, на времето, знаят за какво става дума, като ти я каже по-старата служба. На сн 4 Баце в момента асимилира новината, че няма да има хъбче, и ще трябва да купуваме руска газ с турска надценка. На другите снимки-Баце се чуди как да заеме по-разкрачен стоеж, за да не изпадне от каручката на властта-народът го не ще, руснаците не го бръснат за слива, западняците се гъбаркат с него, че е факто