Медведев в България - много приказки, а конкретиката?

Русия хитро конструирала ЕС като трета страна в темата "Балкан"
Обновена: 5 мар 2019 21:28 | 5 мар 2019 20:51, Камелия Цветанова
155
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи официалното посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Все по-малка е вероятността да има нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница. "Газпром" се отказа от участие в газов хъб "Балкан".
Още по темата
"Знаците на визитата бяха няколко. Путин беше в Сърбия, но не дойде в България. Това означава нещо на дипломатически език. Това не е драма, тъй като е достатъчно значимо посещението на руския премиер. Политиците ни трябва да разчетат тези ходове. Важно е какво се каза. Обсъди се енергетиката, но не и политиката. Разговорът беше изцяло на икономическа тематика. Има немалко политически въпроси, които трябва да обсъдим с Русия. Нищо ново не се каза, нищо конкретно – само приказки", отбеляза лидерът на партия "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според гостa Русия хитро конструира ЕС като трета страна в темата за газовия хъб "Балкан".

"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС. Имаме разминаваме в геополитическия диалог. Дипломацията ни допусна грешка", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на туризма Йончев отбеляза, че Борисов и Медведев малко могат да направят, за да подобрят ситуацията.

"Туризмът е изключително частен бизнес, който държавите трудно могат да направляват", посочи още той.

С Русия не можем да правим само бизнес без политика, изтъкна лидерът на "Народен съюз" за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще продъжаваме да ядем бахура...
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тия от парламента много нахални,никой ги не иска,а социолгическите проучвания показват че са народна любов.Хей гладни за кражби и власт!
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тьпи децата само приказки.
71
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65Докато герберите управляват,нищо добро за България няма да се случи,трябва БСП,АБВ да се върнат във властта.И Станишев да се върне.Да се връщат, ама аз съм намислил всичките пари, които съм спестил да ги похарча за обзавеждане на къщата и за нова кола.Като дойдат и почнат да фалират банки ще ме хванат за ... шлифера да ми откраднат парите както ги откраднаха на баба и дядо и родителите ми навремето.Ха ха!
70
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години ни сервира само глупости и некадърност,провал след провал,въведоха и диктатура
69
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам най-големия русофоб-Плервнелиев,да се изкаже за тази среща.Нещо се покри тия дни бившия прецедент.
68
7
 
8
 
! Отговори
Много здраве преди 5 години
Нали знаете какво казва една небезизвестна американка. Напомнян изключително за Амтроловете тук понеже са европейци и не са дорасли да станат американци Визи нема брат! Та виктория Нюланд казва : *** EU ! Мисля че е повече от ясно.
67
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?абе кой го eбaвa тоя пръдльo бе?
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мнениезащо не падат визите за българи за разлика от другите европейци?щото има много ***, които искат да заминат за САЩ, а на тях там такива малоyмници не им трябват.Русия що продава визите по 190лв, а нашите визи са по 30лв за тях?
65
2
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Румен Йончев до 2014 е в БСП,след това отива в партията на Береков "България без цензура",а сега вече е основал своя партия.Може ли да се вярва на таквиз кариеристи които само се "пиарат" по медиите в интерес на собствените си интереси.Видимо няма с какво да занимават " публикта" ,та и този "спец" е решил да се изкаже.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази покана на Бойко беше предизборен ход да придърпа част от русофилите към него на изборите.До вчера пееше друга песен,а днес е с един крак в Америка,а с другия в Русия.На този номер само шарани могат да се хванат.Резултатите от срещата показват безмислието на упражнението.
63
7
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Американците не инвестират пари във фронтови държави. Защо да си губят парите излишно. За тях ние сме пушечно место 3 класа хора! Ако някой твърди че не е така да обясни защо не падат визите за българи за разлика от другите европейци?
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Aе, нека братският ам. народ даде подарък на българия и да се построи тръбата не с бъл. пари.а парите що не ги даде братския съветски народ бе ***? Що ти продават най-скъпия газ на света? Миг-29 без пари ли ти ги ремонтират yшанките бе?
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато герберите управляват,нищо добро за България няма да се случи,трябва БСП,АБВ да се върнат във властта.И Станишев да се върне.
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AНа тебе *** все някой нещо да ти даде без пари. Е, срещу лизкане на космата задна част, разбира се.Боцкат ли те космите? Или ти си свикнал, цял живот руски жопове са ти на сурата.
59
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Ако България е в едно семейство то ЕС е майката САЩ е бащата а Борисов/България/ е детето. Тоест дето може да приказва каквото си иска но РЕШЕНИЯТА ги взимат майката и бащата!
58
4
 
4
 
! Отговори
A преди 5 години
До Зозо 48е, нека братският ам. народ даде подарък на българия и да се построи тръбата не с бъл. пари. И така и така след това кранчето към Сърбия ще бъде в ръцете на щедрия братски ам. народ. Достатъчно е да отмени заробващия договор за милиарди, който беше подписан "без натиск", за закупуване на изтребители, който ще вършат работа само на ам.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какво може да се направи по въпроса на туризма при положение че реалния доход на руснаците падна наполовина за последните 5 години.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КироКиро, когато си в едно семейство трябва да се съобразяваш и с другите му членове. Ти съобразяваш ли се с жена си или си гледаш само собствения кеф?
55
0
 
1
 
! Отговори
A преди 5 години
До Анонимен 37Я не сакам на мене да ми е добре, а сакам на Вуте (на съседа) да му е зле.