Патриот отсече: Демокрацията трябва да работи за всички

Според Александър Сабанов президентът е бил подведен за ИК
Обновена: 7 мар 2019 22:51 | 7 мар 2019 21:46, Красимир Ангелов
14

"От ВМРО наистина призовахме президента Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, но това се отнасяше само за текстовете, отнасящи се за преференциалния вот. И ако след това го бяхме подкрепили, то щяхме да влезем в конфликт със самите себе си, тъй като не сме съгласни с доста от написаното." Това посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов.

Още по темата
Повод за коментара му стана отхвърленото вчера с пълно единодушие вето на президента, наложено по текстове от Изборния кодекс. Това бе поредното заседание, провело се в отсъствието на депутатите от БСП, които след приемането на атакувания от президента закон за изменения на Изборния кодекс, напуснаха парламента.

"За "Обединени патриоти" е правилно демокрацията да работи за всички граждани. Например хората, които живеят в малките населени места, би следвало сами да избират своя кмет. Така е справедливо", обясни Сабанов.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази мнение
, че президентът Радев безспорно е бил подведен от съветниците си. А тепърва предстои от ВМРО да направят нови предложения за други текстове в Изборния кодекс, с които по-рано не са били съгласни.

"Когато има внесен законопроект, той трябва да бъде разгледан. И колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре. Това няма нищо общо с предстоящите избори", отсече още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Като гледаме не кой какво е казал, а кой как е гласува, какво излиза? Обединените патриоти гласуват против ветото на президента, следователно са съгласни с Избирателния кодекс. Ама те били за връщане на преференциите. Ама те имали и други предложения. Ама гласуват с ГЕРБ и ДПС. И накрая тройната коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП лъсна.
10
0
 
2
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Е сега в частта за преференциалното гласуване не трябва да се отнема това право от избирателя,защото това не прилича на демокрацията,а по скоро към друг режим!Това си е суверенно право на гражданите и който си играе с него,значи си играе и с хората.
9
0
 
2
 
! Отговори
дърт преди 5 години
За да работи нещо първо трябва да го има, а демокрация НИКОГА е нямало, няма и няма да има! Това, което има е една куха фасада, зад която се крият шепа самоназначили се за елит г р а б и т е л и.
8
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 5 години
ДПС + ПатрЕоти+ ГЕРБ = на Единство и завинаги заедно.
7
0
 
5
 
! Отговори
Лъжци преди 5 години
На лъжливите обединени патрЕоти им дай ограда, паспорти, фирмички и далаверки. Излъгаха бедните пенсионери за пенсиите и така влязоха в парламента. Простотия и лъжа лъха от тях.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дето лапна 4 хиляди лева командировки само за едно пътуване в чужбина да пропагандира ловния туризъм у нас И нито дума не казва за това
5
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Излезе от печат в Швейцария монументалния труд на Сергей Станишефф "Що е капитализъм и има ли той почва у нас". Автора отговаря - има, особено след успешния период на Демокрация, ще се развърти такъм юнашки капитализъм, какъвто не са и сънували Султаните и Пашите, Генсекретарите и Партийните Работници, Великите Мафиози на Прехода!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вече е минал през стаята на ДПС.
3
0
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Всичко е за кинтите...Стига с тези локуми. Съжалявам ,но Бай *** е прав "всички са маскари"...а тези които не са...не могат да пробият в блатото на политиката.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сабанов, кога ще се прибереш в Силистра.. аман от столичани в повече..
1
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Демокрация ли? Докато парите са в комунистите,демокрацията ще е " демокрация"!