Речено-сторено: Правната комисия отхвърли ветото на Радев

От ГЕРБ обаче ще внесат поправки за връщането на преференциите
Обновена: 5 мар 2019 19:05 | 5 мар 2019 18:52,
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Единодушно правната комисия в парламента отхвърли ветото на президента Румен Радев и така прие отново спорните поправки в Изборния кодекс.
Още по темата

Управляващите обаче поеха ангажимент, че ще направят нови промени в законодателството, с които да се върнат преференциите в сегашния им вид.

Именно орязването на преференциите в последните поправки, поискано от ДПС, предизвика общественото недоволство и доведе до ветото на президента. Мнозинството обаче не се съгласи да го подкрепи, тъй като не е съгласно с мотивите на държавния глава срещу други текстове от закона.

Според шефа на правната комисия Данаил Кирилов силно се е спекулирало със законодателната процедура по промените в Изборния кодекс.

"Изразявам притеснението си, че в общественото пространство много се говори, а малко се чете. Политизирането на факти и обстоятелства може да доведе до изкривяване на общественото възприятие, в една или друга посока", каза Кирилов.

По думите му широкото прилагане на машинното гласуване ще доведе до технически проблеми в изборния процес.

"Не препятстваме този способ, но сме длъжни да предупредим избирателите, че не машините и хартиите ще ни решат политическите проблеми и проблемите с доверието. Създаваме си ги сами“, подчерта Кирилов, цитиран от "Фокус".

Предстои ветото на държавния глава да се гласува окончателно в пленарна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Станко преди 5 години
До тонката: *** ,но избран с най много гласове от предишните президенти. Сега /за ужас на СДС и ГЕРБ / , ще го изберем за втори мандат ,след това правим Президентска Република пак начело с генерал Радев ! Лапачите от парламента остават с пръст в уста-партиите също. Народа си отдъхва и започва новото изграждане на България,след унищожителната ликвидация на днешните .
26
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
До Юрист: После ,критикуват БСП,че не влизали в залата. Няма да влизат ,защото тези безхаберници се държат като бейове. Едно предложение на левицата не са приели.Постоянно са в конфронтация с Президента ,но той няма как да не влезе в Президентството ,заради тези мърльовци. Явно ,вече са му изтървали края и чакат народа пак да ги шутира към сметището. Казвам пак ,защото те са близнаци със СДС ,а знаем какво стана със сините шамани.
25
0
 
1
 
! Отговори
честно казано преди 5 години
До СтаврюРабира се, че ще управляват още 45-50 години, ДАЙ БОЖЕ!Кой друг? Тъмносини нещастници с голям апетит за власт без НИКАКВО покритие за възможност да управляват държавата ни. За червените...изобщо не си хабя думите!
24
1
 
1
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Които плаща тои и получава. Страха е по страшен от тока каквото им наредили това и гласували. Герберската мафия иска вечно да е на власт. Започвам да усещам че искат още 45 години да управляват
23
6
 
6
 
! Отговори
Гумен Радев за смях. преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
22
2
 
5
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 5 години
СРАМУВАМ СЕ САМО КАТО ПОГЛЕДНА ЗАГЛАВИЕТО ОТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ ДА КАЗВАТ КАКВО ДА СТАНЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА - ЧОВЕК КОЙТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ БЕЗ ДА СРИЧА - УУУУУУУУЖАС!!!!!!
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните напразни движения на "мъдреците" от ГЕРБ. Няма ли поне един зрящ сред слепите и един умен сред глупаците? Поне да видят цунамито!
20
12
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Само така!
19
5
 
17
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
"Това не са хора, а нагли герберуги."И това е така.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти!
17
7
 
22
 
! Отговори
До Юрист преди 5 години
Това не са хора, а нагли герберуги.
16
8
 
21
 
! Отговори
Боко Тиквуня преди 5 години
ГЕРБ-еруги още малко ви остава, наглеци !
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните думи , последната подигравка на Медведев към Собственика на ГЕРБ за чакалнята му:Хубава валута е и китайския юан , и в тази посока помислете !
14
3
 
22
 
! Отговори
Има изход преди 5 години
Има изход и той е един.Майките на деликатни деца, показаха как се прави!Има ли мъже в тази държава, които да поискат:Изчистване на един милион мъртви души от избирателни списъци.Машинно гласуване.Принцип на уседналост, не си ли живял 6 шест месеца в БГ, нямаш право да гласуваш.Премахване на сградна инсталация според ЕС Директива 2012, ВАС 2018.Ток само от Козлодуй и ТЕЦ2?Връщане на Булгартабак на БГ?Ще се продава ли земя на СА и ОАЕ?БГ изчезва, къде са мъжете?Ще чоплим семки?Докога?
13
2
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Тези хора не са ми колеги !
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма прависти оценили законодателство на ГЕРБ повече от 2,5 !!!!Всичко е гюбре , плява .....боко.лук !!!!Не президента , а съда да се занимава с депутатите !!!
11
3
 
26
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Този човек - Данаил Кирилов , е Селски Бек - нито има образование , нито може да говори правилно български език . Очаквам скоро Борисов да му набие един мощен шут в *** .
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тонка съжалявам те :( жал ми е за тебе ама сигурно тъпите ти родители са виновни ... амин
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАФИЯ!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Тома Биков преди 5 години
Барни Ръбъла, или Дани Корифея, или както и да го наричат има аналог в близката история на парламентаризма. Имаше един депутат от БСП - Руси Статков, кой то по нищо не му отстъпваше, ама мисля че Барнито е в пъти по голям целувач на нас...ни ***.