Радева се подхлъзна със "словенската" целувка, това не са баба и внуче!

Повече от две години била на "Дондуков" 2, а още не познавала етикета
210
Радева се подхлъзна със "словенската" целувка, това не са баба и внуче!
Снимка: Instagram

Съпругата на президента Десислава Радева е допуснала грешка при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин, смята Кристина Крънчева, експерт по протокол и корпоративен етикет.

Още по темата
Кадрите от посрещането на българския държавен глава и неговата съпруга в Словения бяха споделени  от самия словенски държавен глава, който се пошегува с неловката ситуация в Instagram.

"Въпрос - какво прави съпругата на българския президент по време на посрещането: а) бие ми шамар; б) благославя ме; в) изтрива червилото".

Малко по-късно публикува и видеото с верния отговор.

"Правилният отговор на въпроса от предишната публикация е: съпругата на българския президент изтрива следата от целувката си. Таня се опитва да ме скрие от камерите", написа Пахор в Instagram към видеото.

Въпреки шегата, неловката ситуация остава в историята като гаф на Десислава Радева.

"Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави – всъщност те не се целуват, а само допират бузи", отбеляза Кристина Крънчева пред bTV.
 
Според  нея поведението на Радева изглежда като непознаване на етикета.

Експертът по протокол отбеляза също, че има и много червила, които не оставят следи.

Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е напълно недопустим, коментира Крънчева.

"Жестът е мил, когато става въпрос за дете в семейството, ако случайно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е абсолютно недопустимо. Дори и да има следа, това е работа на протокола, който ще каже: "Избършете се". Протоколът е за това – да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прах по обувките", подчерта тя.

Крънчева отбеляза, че правилното в случая е да не се прави нищо.

"Виждате и си  продължавате", коментира експертът.

Според нея с поста си в Instagram словенският президент "поема момента, за да излезе от ситуация г-жа Радева, което е много добър жест".

"Така са го посъветвали пиарите му. На видеото се вижда как е стъписан, след това вече се усмихва", изтъкна Крънчева.

Експертът по протокол посочи, че новият българския посланик в Индия Елеонора Димитрова, която връчи акредитивните си писма с българска носия, се е представила страхотно.

"Националната носия е най-официалното облекло, както и военната униформа", подчерта Крънчева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Известни сме,говорят за нас.Значи сме значими.Иначе кой го знае българинът.
148
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Галопиращата посредственост не признава граници. Умният човек е този, който си поставя прегради, затова в света властва глупостта.
147
3
 
37
 
! Отговори
Президент надали ? преди 5 години
Президентша явно се вижда, че си имаме, ама президент надали ?
146
11
 
39
 
! Отговори
Гордо братя Българи преди 5 години
Вече две години . . . имаме не президент, а чуело.Той дойде не да обединява, а да разединява.Безумните му опити да уронва престижа на България доведе до това че народа стана по-активен и по чуствителен за собствената си идентификация като българи.В Москва само могат да съжаляват. Всъщност цялото му съществуване се оказва един провал.
145
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая селска мотика пак се прояви...
144
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде спрете да злобеете, бе. Чудо голямо станало - една хубава жена целунала един хубав и високопоставен мъж. Те това е най-големия проблем в държавата, другите проблеми сите сме ги решили - това престъпност, това ромска маргинализация на обществото, това корупция, бедност, безработица, подмяна на национални и обществени ценности - всички те бледнеят на фона на една целувка. Мишоци такива, защо не пишете по истински важните за България проблеми, а отвличате вниманието на хората с глупости.
143
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато една жена е дама, тя стои скромно в присъствието на мъжа си, особено на официални събития, и го допълва дискретно. Не се навира да става център на внимание, докато погребалния агент с измрелите от претоварванията мозъчни клетки стои в миманса и мига на парцали.
142
13
 
52
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Когато Баце Бойко мляска Макроновица вечерта на летището, а тя в първия момент ужасена се дърпа, Когато прегръща Макрон, като приятел, с когото са отраснали заедно, и са яли филии с мас, докато ритат на поляната мачле, минава за непринудено общуване, за разчупване на леда. Когато тупа Медведев по ръката, ръсейки абсурдни твърдения-било висш пилотах в поитиката.Естествения жест на Радева пък бил гаф.Жената на Плевнелиев, както и жената на Баце не правеха гафове , Антонина и жената на Желю-също???
141
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази не спря да резили мъжа си.
140
8
 
57
 
! Отговори
А преди 5 години
Обучават я госпожата на етикета, но когато ги няма първите 7 - не се получава.
139
9
 
41
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 153. Това че Боко ни излага не дава право на Радев и неговата да правят същото, нали?
138
19
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е голям праз. Като чели кой знае кво е станало. Гербави мишки не ви ли е срам вижда ви като ни резили на всяка среща?
137
13
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се родиш *** като жената на президента то е за цял живот.
136
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...смята Кристина Крънчева, експерт по протокол и корпоративен етикет........................Да ви имам експертите! Няма да се учудя да се намери някоя експерт по... бързо надяване на презервативи или ...Хайде до тук, че ще загрубее!Наистина сме високообразована нация! Едно време имаше разни физици, инженери, химици, медици...Говореха български, без да мекат, поставяха члена, дето трябва, както и запетайки и разни други смешни подробности!
135
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За първи пътМного добре ще е да е ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ! По-добре си подгответе аксесоарите за окончателното Ви напускане на глупавата сцена, на която присъстваме...А това ще стане по времето но първия мандат на Президента Румен Радев. След два мандата той ще се оттегли от политиката, но дотогава ще бъде трън в гъ..рба (по-точно в продължението му) на шепа ненужни хорица, за които появата на един мъж на сцената, запазена за мижитурки, бе трудно смилаема...
134
12
 
51
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
Време е вече Румбата да я прати тази на село да сАди компири щото за друго не става. С неприятна външност, умствено ограничена и с кватален манталитет.
133
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха,Някой изненадан!?
132
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Зорка Първанова не мляскаше с начервосана уста бузите на чужди президенти?Защото е възпитана жена,а тази втората на първия не е.
131
8
 
35
 
! Отговори
До За първи път преди 5 години
Откакто започнах да нося червилло преди 65 години,помняче......Преди колко? Боже, та Вие може би сте виждала първата поява на Лили Иванова на СИНИЯ екран? И имате спомени? Дядо Алцхаймер Ви е пожалил? Ей Боже, чета и се вълнувам! НОСЕЛА била червило! Та тогава още нямаше найлонови пликове, в какво сте го НОСЕЛА? А за ПЪРВИ ПЪТ ли пишете, защото текстът Ви е ужасяващо омачкан, неразбираем и, простете ме, глуповат. Един съвет, госпожо: оставете литературата, късно е за Вас! И даже вредно!
130
5
 
37
 
! Отговори
За първи път преди 5 години
от толкова години срещам жена, която да "мляска" отсрещния ,а за следата от червило- не говоря ,защото само много "изостанал" човек може да го направи.Откакто започнах да нося червилло преди 65 години,помняче брат ми,баща ми, по-късно съпругът,синът ми се отнасяха с показна ДОСАДА, ако посмея да ги целуна с червилО( дори по бузата!); камо ли да опитам да трия!!!? Аз също изразявах нескрита нЕПРИЯЗЪн, когато тумба роднини ме "мляска' и опитв да бърше бузите ми..ОТВРАТ!! А за случая със със слове