Радева се подхлъзна със "словенската" целувка, това не са баба и внуче!

Повече от две години била на "Дондуков" 2, а още не познавала етикета
210
Радева се подхлъзна със "словенската" целувка, това не са баба и внуче!
Снимка: Instagram

Съпругата на президента Десислава Радева е допуснала грешка при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин, смята Кристина Крънчева, експерт по протокол и корпоративен етикет.

Още по темата
Кадрите от посрещането на българския държавен глава и неговата съпруга в Словения бяха споделени  от самия словенски държавен глава, който се пошегува с неловката ситуация в Instagram.

"Въпрос - какво прави съпругата на българския президент по време на посрещането: а) бие ми шамар; б) благославя ме; в) изтрива червилото".

Малко по-късно публикува и видеото с верния отговор.

"Правилният отговор на въпроса от предишната публикация е: съпругата на българския президент изтрива следата от целувката си. Таня се опитва да ме скрие от камерите", написа Пахор в Instagram към видеото.

Въпреки шегата, неловката ситуация остава в историята като гаф на Десислава Радева.

"Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави – всъщност те не се целуват, а само допират бузи", отбеляза Кристина Крънчева пред bTV.
 
Според  нея поведението на Радева изглежда като непознаване на етикета.

Експертът по протокол отбеляза също, че има и много червила, които не оставят следи.

Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е напълно недопустим, коментира Крънчева.

"Жестът е мил, когато става въпрос за дете в семейството, ако случайно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е абсолютно недопустимо. Дори и да има следа, това е работа на протокола, който ще каже: "Избършете се". Протоколът е за това – да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прах по обувките", подчерта тя.

Крънчева отбеляза, че правилното в случая е да не се прави нищо.

"Виждате и си  продължавате", коментира експертът.

Според нея с поста си в Instagram словенският президент "поема момента, за да излезе от ситуация г-жа Радева, което е много добър жест".

"Така са го посъветвали пиарите му. На видеото се вижда как е стъписан, след това вече се усмихва", изтъкна Крънчева.

Експертът по протокол посочи, че новият българския посланик в Индия Елеонора Димитрова, която връчи акредитивните си писма с българска носия, се е представила страхотно.

"Националната носия е най-официалното облекло, както и военната униформа", подчерта Крънчева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
19
 
41
 
! Отговори
куку преди 5 години
Стига търсихте под вола теле. Всъщност, следата от червило по бузата е комплимент за всеки мъж, та бил той и високопоставен политик.
68
11
 
46
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Тая работа с етикета е пълен бошлаф. Припомнете си блъскането на Тръмп на черногорския президент или пиянските изпълнения на Елцин. Етикет може да се спазва само, когато и двете страни са обучени на подобни обноски
67
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радева изпълнява съвършено точно инструкциите на генерал Решетников. Да руши авторитета на България на международно ниво, това е елемент от хибридната руска война за унощожаването на българската държавност и държава. Със сигурност семейство Радеви са си заслужили ордена "Александър Невски" с който Путин награждава всичи видни евразийци мразещи Европа.
66
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилство и възпитание са като олио и вода-не се смесват!
65
5
 
46
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не го обичам Плевнелиев ама е по-тарикат. С парите се оправя много по-добре и по харна женица си взе. Генерала е праволинеен. Даже си смени жената с по-грозничка.
64
10
 
59
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Тоя пън, няма ли да си озапти селянката.!.
63
8
 
49
 
! Отговори
Демократична БГ преди 5 години
1. Няма спор, че Радева е допуснала грешка. 2. Няма спор, че тя е една обикновена проста женица. 3. Големият въпрос е? Няма ли кой да ги научи? Толкова ли са *** , че не могат да научат древната римска мъздрост: МЪЛЧАНИЕТО Е МЪДРОСТТА НА ***. Като си знаете, колко Ви е акъла, като знаете как сте акали на двора---поне си мълчете...
62
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт"Обаче ако Радев има по-сериозни амбиции,ще се наложи да слага строг нашийник на Деса."Какви сериозни амбиции бе човек, неговите амбиции са да слугува на руснаците.
61
0
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 53 КрайЕеееее тва беше га.дно:)))
60
0
 
54
 
! Отговори
Факт преди 5 години
И двамата президенти имат само представителни функции,та спокойно могат да го дават лежерно.Обаче ако Радев има по-сериозни амбиции,ще се наложи да слага строг нашийник на Деса.Иначе,ако говорим за протокол,американската простотия е номер 1.И не става дума само за Тръмп!Спомняте ли си как Мишел Обама потупваше Кралицата по гърба,все едно е на посещение в старчески дом?
59
8
 
44
 
! Отговори
Do 66 преди 5 години
До АнонименАми, народа си е от село, обича си СССР и си иска такива като него.Къде ти Европа, култура и т.н.
58
8
 
49
 
! Отговори
Бежанец от Индия преди 5 години
Деси пак изложи нас.
57
8
 
50
 
! Отговори
Гаф след гаф преди 5 години
Народът е казал: "Теле се родило, *** ще си умре." Няма нужда от по-нататъшен коментар...
56
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е то Истинската българка!!! Лиже, маже, бърше ...като хала...не!...като миксер... Абе важното е че ни прослави някой най накрая. Доволен съм. Сега всички президенти ше питат за българката...как прай "работите"!
55
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а Радева е само съпруга на президента. Сгафила е може би, какво толкова."---Ами да си седи в къщи, къде е тръгнала на екскурзии
54
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво накиснахте България с това семейство Радеви. Другия път пак гласувайте за Решетников.
53
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път ни излага. Така е като е от село.
52
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тази госпожа Крънчева защо не коментира потупването на Медведев от Бойко Борисов по време на посещението му тук. Не смеят да шукнат за него"Щото Медведев е никой, подставено лице без никаква функционалност, както и нашия ***.
51
5
 
45
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
До Анонимен"Селото в нея проговаря"А бе алан коолу,по селата хората не се целуват за щяло и нещяло!Хеле с чужди мъже/жени.Туй са градски лиготии и лицемерие!
50
17
 
41
 
! Отговори
158 преди 5 години
ей не спряха да я дъвчат тази жена! Коментарите в Словения са, че това е много мило и с чувство за хумор. Какво предлагат експертите- другият път да е без червило /о,ужас/ или да не го забърсва /о,ужас/. Целувките са по протокол, така че?!