Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!

Нинова искала да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев
210
Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова иска да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев и заради това за водач на евролистата е била избрана Елена Йончева, смята бившият председател на левицата Михаил Миков.

Още по темата

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него много членове на Националния съвет са изразили основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването за водач на листата за изборите за ЕП.

За Йончева са гласували 95 от участниците в закрития пленум, а за другия претендент Сергей Станишев – 75.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, отсече Михаил Миков.

Стана ясно, че мотивът на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП да издигнат непартиен кандидат за водаческото място е желанието да разширят подкрепата на предстоящите избори, а Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".

Засега не е известно на кое място в листата ще бъде Сергей Станишев, който също имаше много номинации от местните структури на БСП. По неофициална информация той е бил издигнат на 87% от местата, а зад кандидатурата му седят някои от ключовите преди лица на БСП като Георги Гергов, Михаил Миков - предишен лидер на лявата партия, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го сложат на друго избираемо място, ако ГЕРБ не го откраднат за тяхната листа и да го сложат на първо място водач. Герберите са много загрижени, че Станишев няма да води, Герберизова се плюнчи и мига от притеснение, докато обслужва контингента партиен.
91
7
 
12
 
! Отговори
комунист- мадурист преди 5 години
Милите ми милионери, борци за социална справедливост герговци , корнелки ,станишки ,инкасатори и пр и пр. вся остальная разведка.
90
13
 
16
 
! Отговори
сдждсжсж преди 5 години
Не били я познавали хората Йончева, стига бе та това е може би единствения журналист дето разбутва сериозни далавери. Наистина си е борец срещу корупцията. Надявам се само като отиде в Брюксел да не забрави за България. Ще аз не се сещам за някой по-подходящ. Никога не съм гласувал за БСП, сега се замислям. Другарката Нинова не я знам каква е обаче беше единствената която се обяви против Истанбулската конвенция - на мен ми стига това. Големия мъжкар Бойко се сниши и прехвърли на Конституционния
89
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИПОМНЯМ, ЧЕ ЙОНЧЕВА БЕШЕ ЛЮБОВНИЦА НА СТАНИШЕВ! ТЕ ТОВА ИМ Е ПРОМЯНАТА!!!!
88
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова приватизира и БСП!
87
10
 
12
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
Не бе, това е Българската Гана д Крадлата! Не случайно прякора й е Милиончева!
86
12
 
21
 
! Отговори
Здравейте русороби преди 5 години
Харесвате ли си избора? Йончева е съветска гражданка, кланяла се е в предана вярност към СССР. Сигурен съм, че изборът ви ще ви осигури светло бъдеще с германскии пенсии в евразийския съюз начело с другаря Путин! Да живее СССР! Да живее вечната българо-съветска дружба от векове за векове! Да живеят политице като Милиончева! Скромен комсомолец за пример с красив образцов дом за 1,3 милиона от 300 кв в елитен столичен квартал! Сега да пратим заслужилата другарка в Брюксел със заплата от 27 к евро
85
3
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Предстоящите избори за Европейски парламент ще бъдат загубени от ПЕС, а нейният председател Станишев, ще трябва да поеме своята отговорност за загубата. Поради тази причина, Станишев се опитва да си подготви спасителен бряг - място в Европарламента, солидна заплата и т.н. Не му позволявайте това!
84
3
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Има пари за фейслифтинг, не мога да разбера защо се разхожда толкова намачкана? Все пак, външността има значение!
83
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Йончева нито е член на БСП нито я познават хората. Явно това скоростно издигане е по препоръка на Русия . Баща и е бил в ДС-КГБ, а майка и е Рускиня.
82
12
 
4
 
! Отговори
Активист на ГЕРБ преди 5 години
Българската Жана д Арк е Цветан Цветанов !!!
81
3
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не може да се конкурира по красота с правосъдния министър !!!
80
8
 
16
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Правилен избор - Станишев е статуквото, Йончева е промяната. Статуквото няма бъдеще..
79
7
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Това е българската Жана д Арк !!!
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше един филм - Змийски очи!Много му отива тази снимка...
77
4
 
11
 
! Отговори
Цецка Цачев преди 5 години
Станишев е добро момиче и аз ще гласувам за него
76
9
 
13
 
! Отговори
браво преди 5 години
ЛЕНЧЕ И УСПЕХ-СЕР--ГЕЙ ДА СИ ХОДИ.
75
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Станишев е много мил
74
2
 
7
 
! Отговори
тонката преди 5 години
по-убаф от Цветанов нема и по-силен от Борисов нема и от неговите жени по -убави нема и нема и да има
73
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев трябваше да си ходи да се маха ***,Избора на Йончева е добър но трябва да доказва с дела и работа?успех...........