"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна

Цената не била 342 852 лв., това била само данъчната оценка
Обновена: 23 мар 2019 15:01 | 23 мар 2019 15:01, Елка Василева
195
"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна
Снимка: "Артекс"

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Това заявяват в позиция във Facebook от фирма „Артекс”.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания, казват още от фирмата.

Още по темата

От фирмата излагат фактите по случая:

„С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво)“.

„След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството“, пишат от „Артекс“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
35
 
! Отговори
Благой преди 5 години
Навремето на улица Латинка не застреляха ли Луканов? И тези натам са поели
30
22
 
8
 
! Отговори
Много прозрачно преди 5 години
Защо този казус излиза година след покупката на апартамента ? Аха изборите са след месец .......
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като е стандартна сделката, айде и на мен апартамент на също място и същата цена. Ама аз няма закон в тяхна полза да лобирам да се гласува, нито мога да спра контрол и проверки на строежи.По-добре да си мълчат тия, че всичко, което приказват, само излага и тях и картофа повече.
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коалицията е стабилна и едни апартаменти се въртят.
27
51
 
8
 
! Отговори
Активно мероприятие преди 5 години
На всички е пределно ясно, че това е предизборно активно мероприятие на шайката от БСП, готова на всичко за завземане на властта ! Много са огладнели вече комунистите и не могат да чакат !
26
1
 
34
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Да вярваме ви корумпирани ***. ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗАТВОРА, НО СМЕ В БЪЛГАРИЯ ТАКА ЧЕ ДАВАЙТЕ И КРАДЕТЕ С ЦВЪКИ КОЛКОТО МОЖЕТЕ. БОЙКО ВИ ПАЗИ.
25
1
 
43
 
! Отговори
В Кауша! преди 5 години
Откога да дадеш подкуп е ЗАКОННО???? Хайде в кауша!
24
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко повече замазват ..повече смърди ...народа е готов за възстание и преврат
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе той и Митьо очичките не е престъпник ,, ама са от едно котило с Герберите
22
0
 
42
 
! Отговори
1 преди 5 години
Аман не се наядоха, тази лакомия край няма
21
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко добре платени адвокати мислят по въпроса как да нагласят нещата ....само и само мир да има и ей ги па тея оставки подават а ние толкоз ги обичаме че сега ще страдаме,,пожелавам им колията на Иванова от Младост
20
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези хора им трябваха пет дена, за да измислят това, абсолютно неадекватни, същите като боинг.
19
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тъй като сделката е законна и стандартна, Цецка и Ваня си подадоха оставките ахахахха дам
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pokajete kopiata na dokumentite....za otkrita bg narodna demokracia v republika bulgaria... hem da vidim bg originalni dokumenti po bg republikanski korespondentski arhitekturen obrazec....abe ....nature...kato edin nature bg okop na veveseto , bg panel s londonski gips, madridski cement, norvejki piasak, bg dupka, bg zemlianka ili bg pestera....aide nature i kato edin hotel na banevi i arabadjievi v booking....s meka toplina....
17
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия една седмица им трябваше да стъкмят нещата. Може да си представите за какви Умни сеяндури става въпрос. Когато ги попитаха как върви кв.метър за апартамент отговора беше от 2 500 до 3 000 евро за квадрат. И по колко му се връзва и какви са тези 1280 евро за квадрат това да не е лукс апартамент че на такива цени му са ги купили. И кои ще съдят Свободна Европа ли. Ами давайте те само това чакат за да ви вкарат на кучето под опашката изглежда не са си имали работа с Краварите.
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за ГЕРБ! От всеки ваш глас те получават субсидии (най-големите в Европа), с които могат да си купят жилища и да живеят като бели хора.
15
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с Артекс Инженеринг и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата Летера на ул. Латинка 8. който преди това е на собствениците на Артекс Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.
14
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направим протест пред МС под лозунга "Искаме апартаменти от Артекс". Когато Бойко ни удовлетвори искането, се прибираме.
13
3
 
58
 
! Отговори
С ДВАТА КРАКА ВЪТРЕ преди 5 години
в дупката, която сте изкопали на Латинка. 3 сделки в един ден. И все на загуба за АРТЕКС. Брей ама как в тая игра печеливши се оказаха само власт имащи от ГЕРБ. Нещо май ни вземат за пълни и.***. А даже и заплашват да съдят ако някой ги клевети. Брей , че наглост герберска
12
3
 
64
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
На мен ще ми продадете ли апартамент в същата сграда на същите цени на квадрат като на Цветанов?