Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева

Тя отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън
Обновена: 23 мар 2019 14:35 | 23 мар 2019 14:26, Елка Василева
195
 Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева
Снимка: БТА

Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора правосъдният министър в оставка Цецка Цачева.

Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи, коментира Цачева.

„Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща мандатоносител на кабинета „Борисов“ 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, коментира Цачева.

"Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антикорупционната комисия и Върховна касационна прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", каза Цачева.

Тя отбеляза още, че е разговаряла с премиера и е обяснила мотивите си, а той е подкрепил решението й.

Още по темата

Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката й.

Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

"Считам, че докато трае проверката, не е редно да съм министър. Затова, докато бъде приета оставката ми, ще използвам полагаемия ми се отпуск", посочи Цачева.

Тя подчерта, че оставката е личен акт и дали някой ще последва примера й е въпрос на лично решение. Цачева отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: оставкаЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
СЪД И В ЗАТВОРА - може и в Плевенския !!!!
138
0
 
2
 
! Отговори
Daaa преди 5 години
Izmameni i prelasteni a naroda v kalta.
137
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво е виновна фирмата в случая?Цветанов е рекетирал фирмата,а не обратното,дори се съмнявам дали изобщо е платил!
136
1
 
19
 
! Отговори
БГ гражданин преди 5 години
Майката на нацията си напазарува като за последно......
135
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накажете бандата на следващите парламентарни избори !!!!
134
1
 
5
 
! Отговори
Tsetska i преди 5 години
Tsetsko ...krilata v Bokovoto napadenie ! A sam toi tsentar napadatel ! Obache tazi shema se iznosi !
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследване и Съд в някоя друга паралелна реалност
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 138 - Цецко отиде да проверява какви компромати имат още господарите му от американските спецслужби срещу него и да ги умилостивява - колко им е полезен.
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставката - добре. Чакаме СЪД! Когато напъхаха Иванчева в Пранги, Цацаров обясни че това било "решение на правосъдната министърка...аз бях против, защото това бе крайна мярка". Айде сега Цацаров -пранги и за Цачева и я нятикай в килията на Иванчева. Нали аршинът на Темида е един?
130
0
 
5
 
! Отговори
..gorkata pucitsa.. преди 5 години
...upotrebena za vtori pat ! Sgotvena v sobstven sos ! Tsvinokio obache oshte nemoje da poviarva !
129
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките добре, чакаме и още една оставка от един мишок, който избяга в САЩ за 3 дни с някакво измислено извинение (бил на "работна среща), за Цецо става въпрос ако се чудите, явно се надява, че дотогава всичко ще отшуми и ще спаси кожата. Та да се върна на мисълта си- прокуратурата какви стъпки ще предприеме? Оставка с чисто ново луксозно жилище на далавера не е никаква оставка, продължава да е лична облага.
128
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
правят место за сдс и марешки, видимо.
127
0
 
2
 
! Отговори
gospodin Magnoliev преди 5 години
..se e zaobikolil s bushoni ! Elementarnata strategia na edin tarikat !
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми е интересно къде спи КЗК? ами Сметната палата и АДФИ? нека се видях всички доходи и всички сделки на "АРтекс". ще излязат и други случаи.
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и частниците, са длъжни да продават според пазарнаат цена. В момента има средна цена на имотите окол 1000 лева (и повече) на кв. метър за идеално място в Центъра. Ако порадаваш на 660 в най-добрия случай могат да те обвинят в ДЪМПИНГ.
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
124 - ти наред ли си с главата. Има такова нещо като РЕАЛНА цена. Същите апартаменти само няколок дена преди това са струва 1590 лева на кв. М. без ДДС имало е хора, които са искали да купуват, но са се отказали при тези цени - и изведнъж се повявява Цветанов и за него цената е друга. това се нарича КОРУПЦИЯ. ЕВропейският съюз забранява да имаш да слагаш различни цени, за различни групи хора, това е ДИСКРИМИНАЦИЯ.
123
3
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Виж и деколтето само...
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След ГЕРБ-3 вече ми симпатичен Иван Костов. Оказа се пълен аматьор.
121
0
 
8
 
! Отговори
54269 преди 5 години
Добре де, докато си почива през отпуската, ще се изяснят нещата, ще я оневинят и отнов сяда в министерското кресло да крепи справедливото правораздаване. А населението е повярвало, че без Бате бойко няма да има такиваз релища.
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Компроматите вече ГЕРБ сами си ги правят и казват че е опозицията . БСП -то не спи ден и нощ за да събаря ГЕРБ (ГОЛЯМА КОНСПИРАЦИЯ ЕЙ ). Кумата Цецка изгърмя като пастира от женски пол ! Дано поне да остане в партийната централа там като касиерка да събира чл / енският внос в клуба .