БСП против обществена поръчка за бежански центрове

Ще се връщат ли у нас мигранти от Германия, пита Йончева
24 мар 2019 12:55, Красимир Ангелов
57
БСП против обществена поръчка за бежански центрове
Снимка: Пресцентър БСП

БСП е против обявена поръчка за изграждането на бежански центрове, обяви водачът на евролистата на БСП Елена Йончева на пресконференция в централата на партията. Тя допълни, че е обявена обществена поръчка за изграждане на площадки за разполагане на контейнери за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново.

Още по темата
По думите й само в Любимец се подготвят такива площадки, които да приемат 1632 бежанци.

"Бихме искали да кажем, че БСП е против изграждането на подобни центрове", посочи Йончева и попита управляващите дали се крие информация от българската общественост за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

Секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин добави, че от БСП не приемат изграждането на подобни бежански центрове, без да има необходимост за това. Той смята още, че не е необходимо да се правят подобни проекти в момент, в който миграционният натиск на българската граница е почти нулев и анализите показвали, че няма вероятност от нова бежанска вълна в бъдеще.

Вигенин попита управляващите дали тази обществена поръчка има връзка с решението отпреди дни на Съда на ЕС, което позволява на германските съдилища да връщат обратно имигранти в страните, в които те са влезли на територията на Европейския съюз.

Dnes.bg припомня, че преди 2 дни заместник-вътрешният министър Красимир Ципов обяви, че МВР няма да строи нови бежански лагери. В три имота на министерството близо до турската граница ще бъдат обособени площадки, които ще се ползват само в извънредна ситуация при голяма бежанска вълна и само след решение на МС по извънреден план, посочи Ципов.

Обособяването на площадките се прави с европари и проектът приключва следващия януари.

От БСП отново коментираха и темата с апартаментите на хора от властта, които доведоха до 2 оставки – на правосъдния министър Цецка Цачева и на заместник-министъра на спорта Ваня Колева. Социалистите поискаха и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да подаде оставка и да напусне политиката.

Както е известно, самият Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни преди дни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
19
 
15
 
! Отговори
подлога на серГЕЙ преди 5 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
16
21
 
20
 
! Отговори
БСП - жалка преди 5 години
И какво излиза сега, че Голямата лъжа(*** Нинова) номинира Малката лъжа(Елена Йончева). Каквото и да изберем все лъжа избираме. Другари за смях на кокошките станахте...
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, какъв следстен Цветанов!Той има ВЛЯЗЛА В СИЛА присъда - 4 години затвор от най-висока инстанция.После домъкна някакъв германски адвокат въртяха сукаха и го освободиха.
14
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори САМОТО СЛЪНЦЕ Борисов след изборите за президент си призна, че това са единствените избори, които не са манипулирани.Сигурно от Козяк им забраниха да фалшифицират. А за останалите избори - то се знае че са 100% фалшификатРазбра ли, герберски ***!
13
14
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А Йончева кога ще се оттегли от политиката? Ама била само следствена, нищо още не било доказано. Ами Цветанов даже не е и следствен. Двоен аршин, а?
12
21
 
13
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До никога повече ГЕРБ. Това колко пъти си го писал? Аз съм го чел стотици. Само че с ялови писанки не става. А БСП ще спечелят когато си видиш червения зад.ник без огледало.
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти земи спасявай гробарите, че се не накрадоха.Освен всички апартаменти и пари сега държавата изплаща 200 000 лева на Цветанов, дето международния съд го осъди за `Октоподите`. ЗАЩО Цветанов НЕ СИ ПЛАЩА ГЛОБАТА ОТ ДЖОБА, А ЩЕ МУ Я ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ??
10
15
 
24
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ преди 5 години
Браво на БСП. По всичко личи, че ще спечелят предстоящите избори, а от там поемаме пътя и към предсрочни парламентарни избори. ГЕРБ вече никой не ги иска !
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги връщат на Ердоган, а на нас? Да не би ние да ги поканихме?
8
20
 
13
 
! Отговори
спасяват Ел.Йончева преди 5 години
Бсп предлагат Ел.Йончева за евродепутат за да я спасят от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърди, че се бори с корупцията...Смях...
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм против радикалната джамия Герания да ни връща техни гости!
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от лъжи, бе!Само преди дни ГЕРБ обясняваше, че повече бежански центрове няма да има!Тия щом си отворят устата само лъжи бълват.
5
23
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Тия пък са против всичко, което правят управляващите. Ама ах да им се случи, когато БСП са на власт, да им се изсипят 20 000 бежанци да ги питам какво ще правят.
4
3
 
27
 
! Отговори
Евроатланик преди 5 години
Странджа и Сакар ще бъдат заделени с талибани,това са европейските изисквания.
3
28
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Чудят се как да се харесат ... Като не им направим центрове къде да ги държим, по улиците ли? Или някой са толкова наивни да си мислят, че можем просто да ги върнем...
2
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а аз съм против другарката "истина" нинова да се снима с козички, животинките се стресират!
1
8
 
24
 
! Отговори
ТО ЗА ВСИЧКИ Е ВИДНО преди 5 години
че ТИКВАТА у нас говори едно, пред репортерките на Босфор ТВ и ДОМУС ТВ когато летят с правителствения самолет до Брюксел като Беновска /получила 500 000 спонсорство от ГЕРБ/, а пред МЕРКЕЛ и ЮНКЕР стои в поза МИРНО и само знае думата Я, Я, ДАНКЕ. Това, че сме щели да загубим едни пари, ами тези пари МЕРКЕЛ да си усвоява на селската къща. Ние тук никого от ПАКИСТАН не сме канили. Да си ги праща през границата обратно на приятеля му ЕРДОГАН