Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен

Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът
24 мар 2019 12:37, Красимир Ангелов
211
Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен
Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79Да ходи до някъде, може всеки. Въпросът е каква работа върши Дончев? За едното ходене до НС ли му плащат?Оставям настрани дежурните му изявления по медиите.
84
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изнервен - С кражбите и зулумите на другарете от БСП няма ли да се разследват.Не, няма! Не са ли ти казали, че тези от бсп са свещените кpaви на България!
83
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Дончев как ще коментирате ако можете, че сме най бедната и най корумпираната страна в ЕС - по оценка на европейските и атлантическите партньори.Тръгна се " Ало Танов" , имаше " ало Банов" имаше соджуци и какво ли още не сега за капак и апартаментно манията на хората във власта от най ниските до най високите нива. ГЕРБ се изчерпи.
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце, защо ви подредиха американците така с тия апартаменти, какво не сте слушали с Цецко, я си кажи Баце, че чичо Сам така ви нареди по Свободна Европа?
81
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев,искам законно да си купя апартамент в същия блок на цена от 600 евро на кв.обаче не съм в политиката.Как мислиш,дали ще ме огрее?
80
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая строителна фирма как поддържа толкова висок стандарт, щом "продава" апартаменти на безценица? Откъде и иде печалбата, какви пари влага в строителство и всички разходи свързани със строителството, та може да си позволи да продава на безценица?
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А ти за какъв се имаш?!"За човек от когото произтича държавната власт и пред когото това кубе е задължено да дава отчет и обяснения за действията и думите си. Що, някакъв проблем ли имаш с това гербав ***?
78
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Ало плешо, ти за балъци ли ни взимаш бе?А ти за какъв се имаш?!
77
0
 
9
 
! Отговори
Корекция към пост 66 преди 5 години
Става въпрос за 2-3 000 евро на кв.м.Грешката е моя.
76
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев, ти се радвай, че не сме много чувствителни, защото в момента щеше да даваш интервюто си без зъби с примка около врата.
75
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Информативно питам- какво работи Дончев?Малко повече от Нинова и сие! Поне Дончев ходи на работа до НС!
74
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно."Ало плешо, ти за балъци ли ни взимаш бе? Министъра на правосъдието си подава оставката заради сделка, която ти наричаш законна! ***!
73
0
 
34
 
! Отговори
ЗА БАБИТЕ 1.50 ЛВ преди 5 години
че не давали касови бележки като си танцували в салона на училището, че чак ДАНЪЧНИ ПОД ПРИКРИТИЕ, а за такива ДАНЪЧНИ ДАЛАВЕРИ финансовия министър се прави на НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ. Е това е ПОЗОР. ОСТАВКА на цялото правителство, РАЗСЛЕДВАНЕ и СЪД
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка."А на Цецо, дето избяга в САЩ, как може да се определи постъпката му?
71
1
 
19
 
! Отговори
смяхх преди 5 години
Господин Дончев, наречи оставката "мъжка постъпка" без да се притесняваш. И не считай, че си сгрешил, защото не си далеч от истината.
70
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките за тях са ПЕНСИОНИРАНЕ ОТ БИЗНЕСА ВЕЕЕЕ, той нали пак ще си харчи откраднатите пари, боли го ***, просто му е дошло времето, мен лично оставка не ме устройва, затвор ме кефи повече!!!
69
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен до Изнервен преди 5 години
Абе и аз съм изнервен че България е най бедната в ЕС и не само, и най бързо топящата се нация за която основна вина имат ГЕРБ. Тебе какво ти пречи че разследват бандитите от ГЕРБ, ми нормално "управляващи" са да ги разследват.
68
5
 
4
 
! Отговори
Клементина преди 5 години
Аз пък мисля, че точно Т. Дончев и хората около него подадоха информацията за апартаментгейт към ,,Свободна Европа''.
67
0
 
28
 
! Отговори
без оправдания преди 5 години
Ако някой търговец не даде касов бон дори за дъвка прошка няма, а подобни които се имат за управляващи трябва да са над закона.Затова отговорните институции да започнат проверки на всички участващи на постове в държавата и партиите.Да се търси сметка и отговорност.Това ще успокои хората и ще даде някаква надежда за справедливост.Всичко друго са думи и оправдания
66
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
На тебе какво ти се иска? Да товари вагони на гарата ли ?