След 10 години: Цветанов - аут от властта!

Ето някои от шумните му моменти
Обновена: 27 мар 2019 19:55 | 27 мар 2019 19:45, Петя Славова
310

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов напуска парламента след скандала около "Апартаментгейт". Зам. шефът на ГЕРБ ще е за първи път извън държавната власт от 10 години.

Зам.-шефът на ГЕРБ

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/03/27/cvetanov-si-trygva-ot-ns-ostava-zam-na-gerb-i-shef-na-predizborniia-shtab.405835
 

Цветанов е учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика, след като завършва задочно НСА.

Още по темата

 
През 2001 г. става оперативен помощник на Бойко Борисов от времето му на главен секретар на МВР. Осем години по-късно с идването на власт на ГЕРБ става шеф на вътрешното министерство. Именно под ръководството му минават едни от най-шумните полицейски операции. Вместо особен напредък за борба с корупцията, обаче те завършват злополучно за страната, която плаща над 1 млн. лв. за обещетения на потърпевшите за погазване на човешките им права.

Скандалите придружават цялата му кариера. Разследвания и прокурорски проверки срещу Цветанов приключват с осъдителни присъди на различни инстанции, които обаче на последната такава минават с оправдателна присъда.

Всъщност Цветанов попада под ударите на прокуратурата точно три пъти, докато е действал като вътрешен министър. Името му е свързано с  нерегламентирано подслушване в МВР.  2013 г. името му бе замесено около тефтерчето "Златанов", свързвано с тогавашния шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси  Филип Златанов. В него присъстваха знакови инициали на политически поръчки. Сред най-открояващите се бяха тези на Б.Б., Ц.Ц, И.Ф. и тогава приключи и политическата кариера на Искра фидосова.

Оставката му и сега е след скандал, този път за покупка на луксозен апартамент в елитен столичен квартал. Имотите на Цветанов всъщност не за първи път му носят лоша слава. Скандал, свързан с негова недвижима собственост съпътства и първата година от кариерата му на министър.

Шумът тръгва след като се разбира, че със съпругата си притежават шест апартамента и два гаража в столицата, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори.  И тогава той опроверга  обвиненията срещу него, обявявайки, че всичко притежавано е законно и го има в имотната му декларация. И тогава имаше данъчна проверка, която не установи никакви нарушения.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
2
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
Все пак и Цветанов е комунистически милиционер като агент Буда
253
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов става сив кардинал на герберите.............ще е ощо по-опасен !
252
0
 
8
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
До Анонимен 271По-скрит! В затвора, надявам се!!
251
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
БОЖЕ! БОЖЕ! Благодарим ти , че ни даде такъв политик-умен, работлив, скромен, късметлия/попаднал на тъст с апартаменти цял вход/и на всичко отгоре-ЧЕСТЕН! Не ми се мисли какво би станало с майка България без него? Ех, мъка, мъка....! Какво ще правим без него в НС? Кой сега ще се ду..пи на янките?!Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2019/03/27/politolog-rechta-na-cvetanov-be-kato-sboguvane.405852,2
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RIP :)
249
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя така се е окопал, така си е вързал гащите , че никой не може да го смъкне. Сега ще стане още по-активен, ще е по-скрит за публиката.
248
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а Веждичката кога ??? бил го купил през неговата фирма това му било бизнеса, тогава вънка от парламента да си гледа бизнеса, на него му дават заплата от парламента не да си гледа бизнеса
247
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да благодарим на цачева и цацаров, че всичкото крадец си вее байрака в парламента... ненаказан, те нямат спирачки, нямам е работеща съдебна система, създават си закони, коитоса им удобни
246
1
 
5
 
! Отговори
летс денс преди 5 години
ВРЕМЕННО
245
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези от бсп са по-крадливи и от герб, само чакат, но кого да изберем, като са само измамник до измамника....
244
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
настоящите политици от всички партии в парламента нямат какпка морал и това е поради факта, че колкото и да си откраднал, присвоил не се наказват, оставките не са наказание!
243
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
важното в случая е, че за корупция, злоупотреба с влияние за лична изгода се наказва с мъмрене и оставка, по затворите за това няма нито един крупен крадец и измамник...
242
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешният парламент са събрани най-крадливите, най-измамните, най-престъпните Бг-елементи, всички са интересчии забравили род и Родина в името на ПАРАТА, всички са антибългари и антисоциални елементи произлезли от шумкарски родове в България ! Кога ще се освестите за да видите истината бре българи ?
241
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тук е претъпкано с политически неграмотни избиратели!Как не разбрахте за 30 г.,че няма БСП,няма ГЕРБ,няма ДПС и т.н.,че всичко е БКП,всички са клонинги от тази червена престъпна партия?Как искате да си подобрите живота като този най-очеваден факт не можете да видите?Как независимо от възрастта си не можете да разберете,че след 1944 г до днес ви управляват само червени измамници,навремето бяха шумкарите управляващи,след тях дойдоха синовете и дъщерите им,сега са внуците им,*** народ брейййй !
240
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога конфискация и затвор?Нищо не разбрах от тази статия.(завършил ВИФ заночно! Трявало е да влезе да учи икономика, разбира от пари, пипа ги умело, особено ако са чужди)
239
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При всички случаи има престъпление.Първи вариант - купил е апартамента на занижени цени, това означава злоупотреба с власт и влияние. Втори вариант - купил е апартамента по пазарни цени, но в нотариалния акт е по данъчна оценка. Това означава съставяне на документ с невярно съдържание и данъчна измама . Освен това възниква и въпросът откъде държавен служител се сдобил с милиони? Така че Цветанов като действащ политик е за прокуратурата , не да остава шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и зам. предс
238
0
 
7
 
! Отговори
от 256 преди 5 години
И това е правилния начин ,трябват ни качествени политици и българския избирател трябва да е безкомпромисен към всеки които не е такъв.Само така можем да изправим тази държава .
237
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До мери : кучетата си лаят , квадратурата расте.....
236
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вян от властта, но кога ще влезне в затвора?
235
1
 
4
 
! Отговори
до 255 преди 5 години
Трябва да се предложат по добри кандидатури от Цветанов ,това важи за всички партии,точно това е вдигане на критерия, както сам казваш по лошите не са удовлетворяващи и не са приемливи от българския избирател вече.А това вече си е сериозен критерий на избирателя и трябва доста по качествени политици за да покрият този по висок критерий, не е никак нисък този критерий.