Турция не отстъпва: Думите на Чавушоглу за България - изопачени

Злонамерени опитвали да наранят турско-българското приятелство
Обновена: 2 апр 2019 12:58 | 2 апр 2019 12:56, Елка Василева
56
Турция не отстъпва: Думите на Чавушоглу за България - изопачени
Снимка: архив, Reuters

"На приятелството ни не може да бъде навредено с подобни игри. Смятаме, че злонамерени кръгове се опитват чрез публикации в българските медии да наранят турско-българското приятелство." Това заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой във връзка с изявления, които по думите му се приписват на турския външен министър Мевлют Чавушоглу по повод закона за вероизповеданията в България, съобщи информационната агенция Ихляс хабер ажансъ.

Още по темата

Подчертавайки, че Турция поддържа много близки и добри отношения с България, говорителят на турското външно министерство заявява: "Сънародниците в България внасят специално допълнително значение на отношенията ни с България. Турция и България като две съседни, приятелски и съюзнически страни полагат грижи за ненамеса във вътрешните си работи. В същото време външните министри на двете страни осъществяват конструктивен и дружески диалог помежду си, провеждат консултации по много въпроси и това е напълно естествено. В този контекст наскоро нашият министър е споменал за разговор, който е провел преди време с българския външен министър във връзка с промените в приетия от българския парламент Закон за вероизповеданията и международните норми в това отношение, но думите му са били погрешно преведени и са изкоментирани по различен начин и изопачени в българските медии. Някои злонамерени среди се опитват по този начин да навредят на турско-българското приятелство", каза говорителят.
 
Хами Аксой подчертава, че приятелството между Турция и България е поставено върху здрави основи и не може да му бъде навредено с подобни игри, предаде БТА.

Dnes.bg припомня, че преди дни един от най-доверените хора на Реджеп Ердоган – външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че правителство на Турция се е намесило при приемането на поправките в Закона за вероизповеданията у нас. Премиерът Бойко Борисов проведе 5-часова среща с турския вицепрезидент Фауд Октай, като настоя за нищо друго освен за извинение от турска страна заради този опит за намеса във вътрешните ни работи. Борисов заяви, че заявеното от Чавушоглу не отговаря на истината. И до момента извинение от Турция няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
fx преди 5 години
Неправилно 500 години. Заради това сме последни в всяко нещо.
45
2
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Pro4ie ne 4e sega sme ne6to rasli4no,,pak sme safnia dvor na Turzia"
44
2
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Niakoi pak iska da se iskara ,,o6tipana moma,"Ili da spe4eli devidenti.Kogato be6e prehoda,proturskata partiaDPS pla6e6e balgarskite muselmani s kakvo li ne,moje I tova da go ima sas sakona sa veroispovedaniata.
43
1
 
7
 
! Отговори
Реал преди 5 години
Дали точно така сее изразил турския министър или потъващите националисти си измислят па с нещо да изплашат пенсионерите да им гласуват както както ни сплашиха с бежанците и си направиха оградата и лапнаха мангизите то и дпс плаши турците и ромите с възродителни процеси че те са спасителите само само зада съберат гласове
42
8
 
6
 
! Отговори
Втора легия преди 5 години
На турчин вяра нямай, турчин вяра няма.!. ( Българска народна поговорка)
41
0
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
От тази статия ли научихте за съществуването на турско-българското приятелство?
40
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател до 20 преди 5 години
В голяма грешка си, чети и се информирай Турция се ИЗВИНИ на Русия за сваления самолет с всичките му табиети и салтанати ! после получи газопровода Турски поток, нърна си и руските туристи.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смятаме, че злонамерени кръгове се опитват чрез публикации в българските медии да наранят турско-българското приятелство." То пък едно приятелство.
38
1
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Не сме забравили какъв бой са яли сенегалци от дядовците ни през 1918, те също помнят. Заспивай вечен сън.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямския фюрер султан Ердоган се напъва здраво да лъже и изопачава каквото на мозъка му не се отдава и теърди че може да те псува но че уж те хвали да се преструва.Ердоганчо сучтанчо внимавай с тия простотии че ако мислиш че Путин за сваления изтребител не помни здраво грешиш.Пък ти и света обедини за пръв път и Русия и ЕС и САЩ и Арабската лига са против теб внимавай че идва за теб светлината с тунела само че е метрото не рая.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брех вече знам че съм полудял отивам за хапчета.Току що осъзнах че имам амнезия и умопомрачение едновременно вчера си спомнях за диктатора ислямофашист Ердоган и турското робство а днес без да помня и знам за това официално се твърди че съм бил приятел и с Турция и с Ердоган.Кога по дяволите съм я направил тая лудост.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Злонамерени опитвали да наранят турско-българското приятелство"Хахахха. Приятелство, вика. Доообре, дообре...
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвайте се, че сте живи.Я какво се случва с кюрдите. И в Турция и в Сирия.Всичките си претенции Турция постига с кръв. Нищо не се е променило от 140 години.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не повярвах, че турско официално лице ще направи изказване, каквото изтрещаха тукашните медии! Това е недопустим дипломатически език, съчинен от някои замътени от водка мозъци на български комунистически агенти. Много странни са изцепките на една политическа партия с доста високи позиции в държавното управление, дето членовете и хукнаха да крякат под джамовете на турското посолство! Нямат информация ли, кой какво казва, не разбират какво четат и какво става или само ПР на Джамбазки!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството,че се развива нова сапунена драма,със 1634 сериала,"дай си ми куклите,на ти парцалите"!Изобщо не ми се вярва,че над 5 часа ББ и Ердоган са разговаряли за едно извинение.Сапунената драма,може би ще заглуши сагата с апартаментите,ето това е.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл, да говорим за език на омразата... Всеки българин мрази в турците и им мисли злото!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо им повлияхте да отменят забраната за външно финансиране? Сега ВМРО и ГЕРБ са повлияни и го отмениха. Турците са виновни за това. Ще протестират остро за това повлияване и искат извинение, че са ги повлияли.
29
5
 
3
 
! Отговори
ТИ ЗАБРАВИ ЛИ... преди 5 години
До Анонимен 20НЕ ЗАБРАВЯЙЙ:" ВЕЛИК Е НАШИЯ ВОЙНИК-ВЕЛИК,ВЕЛИКВЕЛИК....БЕЗКРАЙНО .ВЕЛПИК??!!РЕЗУЛТАТ1918:ОКУПАЦИЯ ОТ КОЛОНИАЛНА ФРЕНСКА АРМИЯ (малце чернички-СЕНЕГАЛЦИ)
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака станаха кротки консерватори. Гледат си туршиите, аспирина, консервират в буркани. Вече не налитат на бой, само консервират в буркан-банк.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Публикувайте скапаната стенограма и манипулацията ще лъсне.Ама не някой партии гибят евровота трябва стръв.