НФСБ иска Цацаров да проверява имотите на Ангелкова

Искат да знаят кога, как и на каква цена са купени
5 апр 2019 13:45,
28
НФСБ иска Цацаров да проверява имотите на Ангелкова
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от НФСБ са подали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров да бъде направена проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това обяви зам.-председателят на партията Борис Ячев.

Още по темата

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов изнесе информация пред медиите за имот на Ангелкова в "Овча купел", закупен за 220 евро на квадрат през 2008 г. Днес пък намекна, че министърът на туризма не е посочила в декларацията си, че живее в имот в "Драгалевци".

"Депутатите от НФСБ изразяваме удовлетвореността си от бързата реакция на главния прокурор по отношение разпореждането на проверки на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и на съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов. Но се появиха и информацията за имоти, придобити под пазарната цена от Николина Ангелкова, министър на трузима", посочи Ячев.

Затова депутатите от НФСБ се обърнали към главния прокурор да бъде направена проверка как са придобити тези имоти и има ли съответствие или несъответствие между пазарна цена и цената на придобиване.

Ячев обаче уточни, че в това число не бил Валери Симеонов, тъй като той разбрал впоследствие за тази инициатива на депутатите си.

"Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт – на високите етажи на властта, и считаме, че една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения", заключи Борис Ячев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А самият Вожд Еднокижник, целият в бяло.Той сиромахът няма никакъв имот.Дори трети мандат събира пари да санира земляннката си в Банкя.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова е представител на Варненското Трибуквие, така че СИК-аджийската Мутра няма как да я махне от Правитлеството.Просто ще слушка и изпълнява, каквото му наредят.Иначе ще го махнат Него.
5
8
 
6
 
! Отговори
Браво Бойко преди 5 години
Гласувам за ГЕРБ защото въведе правилото че служителите във високите етажи на властта са граждани на републиката също така, както всеки друг гражданин. За своя труд те получават заплата. Всякакви подаяния, подаръци, волни пожертвувания и т.н. материални придобивки трябва да се регистрират. За правдивото и точно отразяване на тези придобивки трябва да се грижи прокуратурата.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще бъде разследвана другата любимка на Вожда - Свинеляна Павлова, която е собственик на 12 луксозни имота - 4 във Варна и 6 в София и по един в Лондон и в Париж ?
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НФСБ някой ще ги провери ли?Не сме забравили Паспортгейт. А хотелите на Валери?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова трябва да бъде разследвана, но и баща и с фирмите получили милиони от обществени поръчки, от които щедро връща дарения на дъщеря си която го е уредила с поръчките!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Бойко Борисов вече 11-та година продължва да не подава Имотна декларация ?Той над Закона ли е ?