Ананиев: Ще бъде оценен трудът на медицинския персонал!

До 15 май ще стане ясно как ще се разпределят допълнителните средства
10 апр 2019 13:20,
14
Ананиев: Ще бъде оценен трудът на медицинския персонал!
Снимка: Pixabay

До 15 май ще бъде готова методиката как да бъдат разпределени допълнителните средства за медицински персонал в отделните лечебни заведения. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев на брифинг след правителственото заседание.

По-рано стана ясно, че кабинетът гласува допълнителни до 50 млн. лева за заплати на медицинските специалисти и така стартовата заплата да скочи на 950 лева.

Още по темата

"С тези средства, които правителството прие, ми дават реална възможност да финализирам работата по методиката за формиране на разпределение за разходите за персонал. Ще се даде възможност да бъде оценен по достойнство труда на медицинския персонал", коментира Ананиев.

Той посочи, че министерството си е поставило за цел и да подобри условията в болниците и квалификацията на медицинските специалисти.

"Това са нашите лечители, грижат се за нашето здраве. За да ги запазим в нашата страна, заслужават да получат признанието на обществото", заключи здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"стартовата заплата да скочи на 950 лева."!!?? Дали сте наясно каква бомба си заложихте с това решение? Сега всички ще ревнат ...и на нас. А пари нема и ......пада правителството
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези пари са им много на провинциалните медици. По-цял ден си клатят краката в опустелите болници.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На есен пак има избори Тогава ще има ли ЩЕ
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното ЩЕ..
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата е прогнила, пари има, ама Ананиев нищо не може да направи защото е некомпетентен, незнаещ и дементен като останалите в парланента. И да искаш, като не можеш няма как да се получи реформа в никоя система.
8
0
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Офф като си мислят ме ще има хора кадърни за по 400? доста се лъжат на фона на скъпия живот в бг така наречените битовизми пак няма да има. Време е капитализма да навлези както трябва време е заплащане на час и всеки да си плаща данаците ,но тука сме ок да се укриват защото някой от горе те пази . В момента си търся работа на всякаде 6 дневна работна седмица, не те осигоряват на реалнат заплата естественно. Накрая си излизаг но сам си си виновен че си се съгласил да работиш на незаконни условия
7
0
 
5
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Ей няма управия в тая държава?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 05.ще стане ясно как ще се разпределят допълнителните средства,а след 26.05.я камилата,я камиларя.
5
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Там си имат една Кьовеши,а тук една цацаруга.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде,бе!Верно?Оценихте труда на мед.работници?Точно преди изборите?Така ме е яд,че няма всеки месец избори.Колко народ щеше да намаже от щедростта на властта.Ех...
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко късно. Дивия капитализъм е довел до възход в западните общества, защото са имали колонии. В България борбата е как окрадените пари да се изсветлят, но все още има вътрешно ограбване, което води само до преразпределяне на наличните ресурси.България нищо съществено не произвежда, че даже собствения ни ток ни го препродават други.Всичко се срива всеки ден, а нормалните неща стават скъпи и изчезват.Да. Медицинския персонал е изключително важен, но за съжаление изчезват и много други.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НА ПЕРСОНАЛА В СОЦИАЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ - КОГА? И ТАМ РАБОТИ МЕД.ПЕРСОНАЛ НА 650 ЛЕВА. кАТО ДАВАТЕ - ДАЙТЕ НА ВСИЧКИ, А НЕ НА ПАРЧЕ!
1
2
 
17
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Отново се работи на парче без глобална визия за проблемите в България.Обясните ни как така МРЗ на България и Румъния през 2013 бяха еднакви, а днес румънската МРЗ е с около 180? по-висока от българската?