Турция гледа на България както господар на слуга!

Изводите от думите на външния министър Чавушоглу
10 апр 2019 14:45,
66


България зае позиция и отложи визитата на турския външен министър Мевлюч Чавушоглу. Причина за отлагането станаха думите му от предизборен митинг в Турция, че Анкара се е намесила в казуса с опрощаването на дълговете на мюфтийството у нас. Премиерът Бойко Борисов дори настоя за извинение, но такова не дойде.

"Това нещо беше използвано като предизборна пропагадна, това е факт. Става дума за външен министър. За да го каже това нещо, въобще не го интересува как ще повлияе на нашите отношения.  Турция продължава да гледа на нас като господар със слуга", заяви пред Bulgaria ON AIR бившият ни генерален консул в Одрин Георги Димов.

Журналистът Мехмед Юмер припомни влошаването на отношенията между Турция и Русия след сваления руски самолет и убийството на руския посланик в Турция.

Още по темата

"Вижте Русия как действаше. Много тактично разположи във времето своя интерес и сега привлича Турция на своя страна", посочи той.

Според журналиста може да се надяваме на по-добри времена и в отношенията между България и Турция. В интерес и на двете държави е да намерят изход от сицуатицята, подчерта Юмер.

"Турция не се е извинявала и в предишните случаи, когато е нападала Германия, Холандия и Америка. Отношенията между Турция и Запада са още по-обтегнати на моменти", коментира Юмер в "България сутрин".

"Визитата на Чавушоглу трябваше да стане на 9 април. На 8 април той беше с Ердоган в Москва. Фактът, че има толкова чести срещи показва, че в отношенията между Турция и Русия доста неща куцат. Ясно е, че Чавушоглу няма как да дойде, той не е желан тук", каза още Георги Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
Нали покрай нас се поочовечиха, сега избиват комплекси ...
47
0
 
5
 
! Отговори
Танто за танто преди 5 години
И ние ги гледаме така - както господари гледат евентуални слуги в недалечното бъдеще.
46
6
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Ахахахахаха
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-натрапчиво и присвояващо си чуждото от турчина.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПостановкиНе вярвайте на всичко написано от турци или българи или каквито и са са, поставени са хора да драскат глупости и да настройват враждебно хората. Трябва да работим всички заедно А по добро бъдеще!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да влиза в парламента и с ОП и ВОЛЯ,да гласуват най-после за премахване на българо-турското двойно гражданство.Това е единствения достоен отговор които трябва да се даде на Турция за постоянната и намеса във вътрешните работи на България чрез потурнаците от ДПС и ДОСТ.
42
2
 
5
 
! Отговори
Един от село преди 5 години
500 години са ни били, убивали, евали.Хранили сме ги данък сме им плащали дето са яли и пили. Може би искат пак да има тяхно присъствие.
41
14
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
До 47Точно обратното е. Я чети малко история. Хан Аспарух какъв е бил??? Идва откъм Волга. Това са стари турски племена. И виж каква титла има-ХАН. Проблема е, че византийците ви покръстват насила и оттогава имате царе. Вярвали сте в Тангра-това е турско, ние още го наричаме Танръ. Има още много много... Затова си приличаме. Аи сега минуси...
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те турците винаги са били нагли, но напоследък подминават всякакви граници!
39
7
 
13
 
! Отговори
BatBulgar преди 5 години
Турци в България няма, никога не е имало няма и да има. Има Българи в Турция. Всъщност няма турска нация, а привзета от България кръв, помюсюлманчена и представена за ,,турска нация". Всичко в туция що е с бяла кожа и светла коса е с българска кръв.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантическата ни придобивка...
37
9
 
14
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Преь 1985-та си купих немски часовник Ruhla.В същото време съпругът на моя колежка си купи часовник Ovaras.Беше произведен в Швейцария.След една година Ovaras-ът даде фира.Докато моят Ruhla работи до ден днешен и то много точно.Доскоро се чудех как така швейцарски часовник се повреди толкова бързо.Наскоро разбрах,че Ovaras e компания съдадена от турски часовникар живеещ в Швейцария.Където и да живеят,с каквото и да се занимават турците винаги произвеждат всичко с много лошо качество!
36
6
 
25
 
! Отговори
К преди 5 години
Коранът в Япония е забранен
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как гледат турците на нас българите,обаче на мен ми е писнало от турски менте стоки и ако утре някой обяви ембарго на търговията с Турция ще ми олекне и ще го подкрепя!Защото ми писна от некачествените им ***!Не искам да ги виждам в нито един магазин!
34
3
 
27
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Спокойно, герб и америка срещу България успяха да ни възпитат да се държим като вилает. С три турски партии сме си турска провинция..
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как да гледа ?
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Някой по долу е писал да ни завладеят или поробят швейцарците.Да не са толкова глупави?Защо има са 80% ***?!Не убивай последната надежда в човека.))))))))))
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Турция продължава да гледа на нас като господар със слуга" - разбира се, че е така, след като имаме политици - ***!
30
2
 
24
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Никой няма повече права от другите граждани в България! Щом мюфтийството е натрупало дългове трябва да си ги плати ! Така се оказва ,че едва ли не турците имат повече права от българите , а и може би целта на българското правителство е да внуши именно това ,че турците са с повече права от българите! Затова опростиха дълговете на мюфтийството , с няколко стотин хиляди лева държавата няма да фалира ,но си прокара тезата за онеправданите българи и превилигированите турци и роми ! Нищо не е случайно
29
0
 
15
 
! Отговори
Продължение 33. преди 5 години
Някак си не е логично да си в един икономически и политически съюз,а всъщност да нямаш ефективна армия за самозащита на икономическите и политическите си интереси а и на териториалната си цялост. Така много лесно можеш да си проводник на чужди интереси диктувани от други държави извън ЕС. Което напоследък се забелязва и което превръща ЕС в колониален тип съюз или по скоро в зависима от чужди интереси общност.