Луксът в Бистрица - не на Ангелкова, а на родителите на мъжа й

Тя самата била там на гости с дъщеря си, нищо повече
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оказа се, че луксозната къщата в село Бистрица, в която по-рано лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че живее министърът на туризма Николина Ангелкова, е на родителите на съпруга й.
Още по темата
"Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми", обясни Ангелкова, след като Симеонов каза, че тя не е декларирала, че живее в къща, която не е нейна.

"Всички имоти, които имам, са ясно декларирани. Описала съм и средствата, с които съм ги придобила",  заяви тя.

"Къща нямам никъде - нито в София, нито на територията на България, нито извън нея. Живея в апартамент, който ясно е описан в моята декларация. Приемах всичко с чувство на хумор, но това - тази фиксация, почва да ме безпокои. Разпространяват се снимки от социалните мрежи на къща, която е собственост на родителите на моя съпруг и тя е купена много преди да се познавам с него и в която съм била на гости. Трябва ли следващият брифинг да е, за да обяснявам, че не живея в къщите на мои приятели? Това е последният път, в който обяснявам едни недоказани твърдения", възмути се Ангелкова.

"Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата", добави министърът на туризма, но отказа да отговаря на никакви въпроси след краткото си изявление.

Върховната касационна прокуратура и Антикорупционната комисия вече започнаха проверка как Николина Ангелкова е придобила имотите си в София. Проверката започва след сигнал от група народни представители от НФСБ, както и по медийни публикации.

В сигнала се твърди, че Ангелкова е придобила евтин апартамент в столичния кв. "Овча купел", а медийни публикации намират несъотвествие между доходите и имуществото при Жаблянов. От прокуратурата са разпоредили Антикорупционната комисия да изиска информация за имотите, да се установят всички собственици, фирмите, от които са купени, дали и как са декларирани – продажни цени и платени данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурно плаща наем.
83
0
 
0
 
! Отговори
Соца-зле, а? преди 5 години
Я вижте кви палати са си купували пенциите.С една пенци за година са пестели за апартамент.През соца зимаха по 4 хилки ЕВРО пенция.Веднага ГЕРБ да намаля пенциите.Купуват по 7 апартамента, по един на година, Хасиенди-имения за милиони.Не ги е срам. Богаташи.Гати и наглеците, че и срам нямат, нагли, амбициодни и цинични всичките управлявали 30 г.На БГ е обявена война, зависимости между Съдебна, Изпълнителна и Законодателна власт, храчат върху нас от Вавилонските си кули и Имения за милиони
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също като Цветанов богати родители богати радители на съпрузи и съпруги. ЦИРК на който никой не верва. Оставка.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе стига с тия тераси и барбекюта.Тия имат МИЛИОНИ, а Бай Х сигурно е милиардер.Могат да си купуват блокове и имения. Въпросът е как да си изперат парите, щото официалните доходи са им малки...
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А родителите на съпруга й сигурно са активни борци против "фашизма"...няма честно забогатели.Защот всички са се оплели като червата на това което го колят наесен.Да разследват журналистите съпруга, и неговите родители как са придобите средствата им.
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки влак-пътник..И за тази красота неземна мъж се намери.Че и богат...Колко истински хубавици има самотни,защото са безимотни по вина на такива рептилоиди!Но за вичко има време..
78
10
 
3
 
! Отговори
Другия с коня преди 5 години
ОТ КОМУНИЗЪМ и Вяра.в Светлото Бъдеще,тръгнахте да правите Капитализъм.Чудесно,обаче Капиталисти и Пролетариат са Антагонисти.....Омраза към всеки,който ИМА насаждахте в главите на Народа и Пролетариата....И сега *** го Експлоатира,за да си Върне властта с която да спаси надупените Приватизатори,Крадлите и Себе си .....Свиквайте ,че има Богати,а вие сте Бедни....Ще ви се наложи да Проумеете това....Наздраве и мезете блажно....
77
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее,стига,де в тази беднотия,то къщи ,то тризонети с тераси 3пъти по-големи от апартамента ми,то лукс апартаменти с асансьори,МРАЗИМ ви ,а вие чакате да гласуваме за вас!Дали?
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка *** коза, или като захапят колала и няма пускане. Също като Цвъки, пак се връща но само ще дърпа конците зад завесите
75
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете момамата на мира.Фамилията и досега е облажила само 28 милиона от обществени поръчки има хляб в нея, докато настигне Дрийм *** на Делян Добрев със 100 милиона. Тогава може да си даде оставка, после малко в парламента за няколко мандата, пък след това шефско място в някоя спокойна държавна агенцийка.
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
73
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите на съпруга й не са ли пенсионери и като такива от къде имат тези пари за тези имоти ,защото мойте родители нямат такива нищо че са висшисти с 40год стаж
72
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Омръзна ми! Вече седмици наред медиите си запълват и препълват програмите с лукса и богатството на политиците, а ние клошарите с МРЗ трябва и да ги гледаме! България заприлича на Венецуела! Само дето си нямаме петрол! 80% от населението живее с минимални доходи и едва свързва двата края, за почивки и екскурзии не може да мечтае, за ремонт на старите си жилища също, 155 процента живеят с прилични доходи, т.е. някаква средна класа си имаме, а останалите 5% се глезят в разкош! Гаден живот!
71
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото е красива, толкова е умна, толкова е и малоимотна.
70
0
 
11
 
! Отговори
до 57 преди 5 години
По времето на СДС.
69
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спечелила е парите от конни надбягвания. Но не от залагания, а от участие.
68
3
 
20
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Кога ще си подаваш оставката? Ако имаш доблест, кажи, че ще си подадеш оставката ако скатаджията (твоя приятел) обещае да излезе от политиката завинаги.Чакаме?!
67
3
 
48
 
! Отговори
тя преди 5 години
Все луксозни имоти на тате , бате , свекър и тъща , брат и сестра -- да се смееш ли, да плачеш ли като знаеш ,че всичко това рекушира в стандарта на българина !
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата" как да си свършат органите работата, след като са подчинение на тези които трябва да разследват
65
10
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До haha 62 Каквото Ангелкова направи за туризма , Симеонов го разваля.Той имал имоти по морето и шума от дискотеките му пречил.Нали така ? Така е...