Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!

Нашите момичета и момчета правят чудеса въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване!
4 май 2019 12:16, Елка Василева
79
Ген. Боцев: Модернизацията на армията ни е необратима!
Снимка: БТА

Модернизацията на българската армия е необратима и се надяваме трите най-големи договора - за авиацията и сухопътните войски, да бъдат сключени до края на годината. Това заяви ген. Андрей Боцев, началник на отбраната, пред БНТ.

Генералът посочи, че "през последните 30 г. не се правеше почти нищо и сега е много трудно да се навакса".

Той съобщи, че на 6 май за САЩ заминава работната група, която ще преговаря за закупуването на новите изтребители F-16. Основната им цел е да подобрят условията по заплащането и да договорят времето за доставка. Освен това България иска у нас да се обучава личният състав и да се извършват ремонтните дейности по обслужването на самолетите, за което е необходимо да се осигури апаратура.

Още по темата

По проекта за модернизация на въоръжението на Сухопътните войски ген. Боцев съобщи, че забавянето на изпълнението му се дължи на големия брой машини, за който става дума. По проекта целта на България е да се сключи договор за индустриално сътрудничество, като бойните машини се сглобяват у нас.

Остава проблемът с неокомплектоването на армията, като 20% от местата остават незаети. Особено тежко е положението в Сухопътните войски.

„Нашите момичета и момчета правят чудеса не само в изпълнение на задълженията си, но и в издигане на имиджа на България пред нашите партньори въпреки остарялото въоръжение, техника и оборудване“, каза генерал Боцев.

Преговорите за F-16 почват през май, до 2024 г. ще имаме 8 изтребители

10 представителни блока с над 1000 военнослужещи и 48 вида въоръжение и техника ще участват в Гергьовденския парад на 6 май. Военните се надяват на хубаво време, за да могат гражданите да видят прелитащите над София самолети и хеликоптери.

Ген. Боцев съобщи, че планираното участие на рота и оркестър от Северна Македония няма да се осъществи, тъй като в последния момент се е оказало, че те не са успели да се подготвят.

Средствата за Гергьовденския парад на 6 май са предварително планирани в бюджета за армията и допълнителни пари не са похарчени, увери началникът на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До демобилизация на БНА По-добре демобилизация на полицията и въоръжаване на населението, промяна в законите, за самоотбрана и носене на оръжие, това ще съживи икономиката-най много лапачи ичма в полицията и жандармерията, които пазят и бършат властта отзад.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тъй като в последния момент се е оказало, че те не са успели да се подготвят."Готови са за НАТО!
51
2
 
3
 
! Отговори
демобилизация на БНА преди 4 години
До НРБ- ето как ще ни се съживи икономиката.....
50
1
 
5
 
! Отговори
Цвъцко Хапартаментов преди 4 години
На кое казвате модернизация???
49
1
 
7
 
! Отговори
няма кой да му служи преди 4 години
До НРБКъде е народа?- в чужбина!
48
0
 
13
 
! Отговори
дезертьор преди 4 години
До Ген. Боцев: МодернизКъде му са бойците? - Офицерите са повече от войниците!
47
1
 
11
 
! Отговори
Ген. Боцев: Модерниз преди 4 години
Алооуу ***, да не би да си се сбъркал нещо, не е модернизация,а ликвидация.....Треперите като въшки за единия комат хляб, и сте готови *** да правите на кравопасите, само и само да дотикате до пенсийка и някое бонусчеНИКОГА не е имало на тази територия толкова продажници и изменници, дано спите спокойноЗа да сте удобни на краварите все Русия и комунистите са ви в устата, едните измряха,а на другите изобщо не им е до вашите глупости..Спускайте знамето и да си вървим, това беше......
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42цитат на коментар от тубата:"нет в Крыму воды, нет в Крыму еды, нет электричества, нет газа, нет продуктов, нет топлива, очень плохо без украинушки. в 2017-ом был в Крыму, все как один назад хотят! и в этом году съезжу, наверно вс еще хуже стало!"анкета по улиците на семфиропол също показва: 50/50 от теки, които отговарят, а тези които отказват е ясно, че искат назад, но ги страх пред камерадните на фюрера са преброени! )
45
0
 
20
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Държава без народ и икономика не може да има армия!!!
44
6
 
7
 
! Отговори
Путин Акбар преди 4 години
Всички знаят че България в НАТО няма как да се въоръжава с оръжие от страни извън НАТО. Интригата е да се приказва и да се деморализира и доколкото е възможно да я кара на "отлагай и живей". Такава е поръчката на Кремъл.
43
2
 
14
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Адски ме е яд, че не запазих линка към едно анонимно проучване сред офицерите в БГ армията от преди 10-на години. Та там смущаващия резултат бе, че : при реални бойни действия, около 90% биха напуснали моментално / дезертирали/ българската армия.
42
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фашиста от кремъл няма да се спред, докато не превземе прилежащата континентална част на крим ... няма да се спре.а няма да се спре по една простичка причина - водата, водоснабдяването за крим идва и винаги е идвала от украйна. самият полуостров е "пустинята на европа"ето защо , за да оцеляят хората физически - или крим ще бъде върнат обратно (пълен крах за "русския мир"), или фюрера ще отиде ва-банк - война за превземане на нови територии!войната е неизбежна просто ... неизбежна!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не обратимо е лапането на пари.
40
9
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
До АнонименВсъщност през ПСВ България побеждава Русия и подписва Брест-Литовския договор като страна победител. Но в края на войната се намесват американците и сме победени както през ВСВ. Утешителното е че Брест-литовския договор е подписан на 3. март, което го прави подходящ за национален празник.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще произвеждаме джойнт венчър на гумени уплътнения за Ф-16.
38
0
 
13
 
! Отговори
Агент Иван преди 4 години
Мога да ви кажа индианци от резервата, че САЩ никога няма да ви създадат Джойнт Венчър = Споделено Пройзводство . И ТО ТОЧНО НА ВАС , които нямате тежест и стойност за САЩ, И ТО ТОЧНО във ВОЕННАТА Област и ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО ДОРИ И ЗА БУРКИНА ФАСО (ГОРНА ВОЛТА) , -- Е СТРАТЕГИЧЕСКА И СУПЕР-ЗАЩИТЕНА ОТКЪМ ИНФОРМАЦИЯ И НАБЕЗИ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ .ТА КАКВО ОСТАВА САЩ да си споделя с вас общо пройзводство .
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойде време пак да купуваме руска техника. Цикълът от 45 години на съюзите ни ще ни вкара в Евразийския съюз с американска техника, която няма да е съвместима.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без банкет за 6 май няма да минат "роти равнис роти мирно "и после на чеверме
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията ще се модернизира със сaмолети от Виетнамската война.
34
5
 
8
 
! Отговори
! преди 4 години
До ние не сме глупавиПо време на соца Русия беше готова да се бие с Турция до като загине и последния български войник. _____________А сега американците са готови да правят сечено на Русия докато територията е напълно обезлюдена по една от двете вьзможни причини1) Територията до толкова е обезверена че хората масово напускат (справка 9 млн жители през 1989 срещу 6.9 милиона през 2019)2) Руснаците решат да премахнат американските военни бази и оръжия на съответната територия.