Къщи за тъщи... Кой печели и кой губи от скандалите преди евровота?

Коментар от Страхил Делийски и Евгени Петров пред Bulgaria ON AIR
15 май 2019 11:05, Анисия Иванова
55

Бързи рокади в изпълнителната власт станаха вчера - оставка подаде земеделският министър Румен Порожанов и почти веднага беше издигната новата кандидатура за поста Десислава Танева. Заради апартаменти на символични цени и къщи за гости за лични нужди, изградени с европейски пари, оставките в ГЕРБ са като звездопад през последния месец.

Политологът Страхил Делийски коментира в студиото на "България сутрин", че подобна бърза смяна е единственият ход, който може да се предприеме в такава ситуация. По думите му обаче, няма отговор защо се е стигнало до тази ситуация. Журналистът Евгени Петров се съгласи с мнението му, че е нужно да се разрешат проблемите в земеделието и фондовете, които не били отскоро.

Още по темата

"Тук не става въпрос за единичен случай, става въпрос за доминиращ модел на правене на публични политики", посочи политологът.

Евгени Петров добави, че конкретните аргументи за оставката на Румен Порожанов може и да не са публични.

"Ако говорим за къщи за тъщи, за гости, проблемът не е нито в конкретния човек, нито от година или две. Този проблем ние си го влачим още от предприсъединителните фондове от програма САПАРД", каза журналистът и добави, че вече е крайно време да има малко повече контрол.

Петров и Делийски коментираха още, че смяната на хората в управлението е практика за Бойко Борисов, но пък опозицията в лицето на БСП не прави нищо конкретно и не предлага решения на проблемите, които посочва.

"Да не забравяме, култувата реплика на Корнелия Нинова, когато трябваше да се гласува кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, че ако това не се случи правителството пада", припомни Петров. По думите му левицата трябва да внимава, защото на моменти се получава преиграване.

"Няма конкретика, с която БСП да офертира избирателя не с недостойнствата на техните опоненти, а през собствените им достойнства", посочи Делийски пред Bulgaria ON AIR.

"Ако БСП сочи непрекъснато какви са проблемите на ГЕРБ и не предлага алтернативи, то трудно може да стане, въпреки че БСП успя да обърне този дебат във вътрешнополитически. Европейските избори ще минат, по-важни са местните избори и парламентарните, но не очаквам това, което очаква БСП - предсрочни избори", завърши Евгени Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Евгени ПетровBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава ''малко повече контрол'' , няма ли съд и прокоратура в тази държава
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ УЛИЧАВАТ В КРАЖБИ БСП И ГЕРБТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ИМ СЕ ВДИГА РЕЙТИНГАТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА, В ЧЕЛНИТЕ ДВЕ МЕСТАСЕ ДОГОНВАТ И БСП И ГЕРБ.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма конкретика, с която БСП да офертира избирателя не с недостойнствата на техните опоненти, а през собствените им достойнства" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родата на Мустава Карадайъ има 4 къщи за "гости" в с.Борино,а шуранайка му даже си поискала от ДФЗ да плати две моторни шейни и две АТВ-та с европейски пари/т.е с пари на народа/.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една истинска история !Град в Северозападна България и бях на 7 години когато дойде фадромата да подготви улицата на която живея за асфалтиране.Сега съм на 54 и познайте дали е асфалтирана ? - НЕТова са 47години ! - ето така се работи в България.
41
2
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
Абе не знам, *** знам, че Иванчева бившия кмет на младост я осъдиха на 20 а трябвало и на 30 г БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА! А Цветан цветанов дето си купува апартаменти в центъра на София на цени 50-100евро при това с частен асанцьор и че земеделския министър си строй за 10-20 млн лева къщички с басеинчета, за тях те не са виновни! Еми как да вярвам на БГ съд и прокуратура! Там печели тоя дето има пари и власт! Това е положението другарки и другари! Пардом дами и господа!
40
0
 
17
 
! Отговори
ниманд преди 4 години
Повече от ясно е ,че поредният загубил и прецакан е НАРОДА !!!!!
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички къщи за гости и тъщи, построени с европейски пари да се национализират. Никой не е питал хората, съгласни ли са с техните собствени пари, да се облагодетелстват тарикати приближени до властта.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ще дойде ден когато в България ще останат само тези *** които чакат други да ги хранят и да крадат[всеки знае за кои става въпрос].И тогава никой няма да иска да управлява тази държава защото отникъде няма да има париПоследствията ще са потресаващи ! - настръхвам само като си помисля.
37
6
 
10
 
! Отговори
Кубрат СуШев преди 4 години
Ко цъкате минуси, кой нормален човек гласува за БКП, построили концлагери за собственият си народ? Кой нормален гласува за бойко, лицето на мутрите, рекет палежи и изнудване на сънародниците ни? Ай бегай от тука
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички партии и партиики у нас и в парламента и извън него са за СТАТУКВОТО.Само искат да се менкат за да крадат за себе си.Това ясно се вижда вече 30 години особено в българското село,семейство и икономика.Принудително гонят българите да си изкарват хляба по чужбина,размножават паразитно изгодния им електорат.Всички са производни на вещицата БКП и затова с нейния шуробаджанашки обирджийски манталитет.Няма леви,десни,сини,червени и пембени.Цялата партиина клика са такива.Олигарси,политикани.
35
1
 
1
 
! Отговори
Levski Sofia преди 4 години
До АнонименVuzrazdane e alternative ta. Glasuvaite za tyah,27 nomer vuv buletinata
34
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 4 години
от къщите за гости губят всички Българи и чужденци който не могат да ги ползват и най -губещи са около 700 малки душички дето са мислят заТарикати. което си е бг черта
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България политиците никога не казват на хората кое колко струва и колко средства се влагат за дадени проекти като енергетика , пътища , и др.Всичко е тайно и на хората не се предлага никаква информация а в крайна сметка всяка стотинка се плаща от нас.И тези евросредства всички НИЕ ги връщаме обратно в ЕС ! - те не са подарък.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достатъчно е да сравним едно село в Полша,Чехия,Унгария,Словакия,Естония,Литва, с едно село в България! Падаш от коня!!!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам какво се направи в страните от бившия соц.блок за годините в ЕС и го сравня с правеното в България лошо ми става!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лапаницата на свежи пари от фондовете на ЕС е от години! Няма цвят и партия! Всички са маскари!Маскари, щото тъй ви отърва!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лапаницата на свежи пари от фондовете на ЕС е от години! Няма цвят и партия! Всички са маскари!
28
7
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Фондовете от ЕС се източваха и източват от роднинско приятелски групички притежаващи информация,която на обикновените хора не се предоставя!!От ЕС са много прости и не знаят кой краде! И вместо да набутат в "хрисимите" ръчички на комунистите едни милиарди, те им спряха ВСИЧКИ евро фондове. Тези пари НЕ СА ваши! Европейският съюз на когото реши на него ще ги дава. Отиди се оплачи на оня с ишиаса...
27
3
 
15
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Мястото на гейберастията е при беленските гуцита...