Минималната пенсия - 300 лв. Възможно е, смятат от "Воля"

От партията ще връщат доверието, но не с приказки, заяви депутат
15 май 2019 22:45, Петя Славова
97

8501 гледания   |  Още видео
"Притеснението на родителите, които протестират срещу Стратегията за детето, е свързана с това, че се дават прекалени правомощия на институциите, текстовете с препокриват донякъде с предната". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Воля" Елена Аксиева.

"Дава се повод за различни тълкувания, има и някои притеснения за последващите законовите промени", подчерта тя.

Още по темата

"Една от причините за публичното недоволство е, че хората нямат доверие на институциите, на политиците и нещата ескалират", посочи Аксиева.

По думите ѝ, в момента хората са дали доверие на ГЕРБ, междувременно обаче ставаме свидетели на подаване на поредната оставка и се измества темата, а в случая бил нужен контрол.

"Ние от "Воля" сме млади хора, които искам да върнем доверието не само чрез приказки", каза депутатът.

"Трябва да се направи така, че хората да живеят добре, срещаме се с доста бедни хора, живеещи със 174 лв. на месец, не може на този фон да се дават пари за самолети", категорична бе Аксиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея в момента управляващите харчат пари за неща, които не са на дневен ред.

"Имаме разчети за това как минималната пенсия би могла да стане 300 лв., има специалисти, които могат да конкретизират данните и цифрите", посочи депутатът.

 


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който ми обещае да няма минимална пенсия, веднага гласувам за него.
85
0
 
1
 
! Отговори
малко закъснял преди 10 месеца
Бедна ви е фантазията какви пенсии мога да ви обещая!Ма не ми се ходи на евроизбори!
84
0
 
4
 
! Отговори
Залъгалки за малки преди 10 месеца
Няма да се промени нищо - не се притеснявайте. Просто няма средства. За самолетите управлението е с двойна изгода - хем ЦРУ ще ги пази, хем ще вземат приказна комисионна.
Така че пенсиите - малки, големи ще си останат такива
83
1
 
0
 
! Отговори
!?! преди 10 месеца
Най-добре направете минималната пенсия да е 3 билета от държавната лотария и тва е.
82
2
 
0
 
! Отговори
опетков преди 10 месеца
До До 64 опетков Ето част от бюджета на държавната власт: точка 1.2 от параграф III от разходната част: Трансфери за ДОО: 4,2 млрд лв. Ако погледнам по-надолу в бюджета на НОИ се вижда: Приходи от осигурителни вноски: 5.1 млрд лв, разходи за пенсии 8.8 млрд лв, недостиг - 3.7 млрд лв, който се допълва от държавата. Моята теза е, че няма нито един лев спестени пари от НОИ, както е при фондовете в "белите държави", за да има реални претенции за "заслужени " и незаслужени пенсии.
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи на руснаците не им стигат ЕДНА, ДВЕ, ТРИ, ЧЕТИРИ, ПЕТ проруски партии.... ПАК НЕ СА СПОКОЙНИ.... искат още и още партии! До кога другари?
80
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
За болни, бедни и слаби няма,
за мезонети, имения, б. сметки има.
баба Ванга е видяла че това племе ще се затрие в лакомия, искала е да ни върне, ама вече няма къде!
79
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Във всички европейски държави искат само 5г. труд. стаж и имаш право на поне 800 евро / лири пенсия. В някои не искат и това.
Каква е тая балканско- анадолска коч*ина?
в анадола няма такива съдисти като в бг да оставиш майка си и баща си да умират от глад..
78
1
 
4
 
! Отговори
РАША БГ НАША преди 10 месеца
Притеснението на родителите, които протестират срещу Стратегията за детето,това означава че един родител неговата заплата да покрие всички сем.разходи. заплатата на другият родител да купува всички необходими помагала за у-ще и да им подсигури лятна ваканция на отдих 50 процента от едната заплата да остане за бъдищите студени .това е реално както и в другите съвремени държави.
77
1
 
10
 
! Отговори
Справедливост преди 10 месеца
Да има минимален размер на пенсия означава да се взема от пенсиите на едни пенсионери, за да се дадат парите на едни други пенсионери, които докато са работили са укривали доходи и не са плащали осигуровки за целия си доход. По-справедливо е пенсионерите да си получат по-големите пенсии, а пенсионерите, които са укривали доходи, докато са работили, да си получат по-малките пенсии, които им се полагат.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ми е ясно защо трябва да подпомагаме укривалите доходи и осигурявали се на минимални суми с тази минимална пенсия? Когато получаваха пари на ръка се радваха, че има по-малко за родителите ни пенсионери и как са на далавера, сега когато и те станаха пенсионери защо трябва от нас да вземат пари, за да дадат на тях?
75
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 10 месеца
До Ти да видиш..
Няма няма !
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еййййй,тия съвсем ни взеха за бала.мурници.
73
1
 
11
 
! Отговори
ДО 71 Ф-С.В. преди 10 месеца
Днешните пенсии са такива и по големи ,ако си се осигурявал истински,без криене на доходи.С 910 лева заплата се пенсионирах с 534 лв.пенсия преди 6 години.Вече след,, швейцарското правило/2,5% годишно/ е 650.Никога не съм крил доходи. А колеги с 1,500лв заплата взеха максимума тогава от 710 лв.
72
0
 
5
 
! Отговори
До 64 опетков преди 10 месеца
Сметките не са прости, но ...
За 2018
Приходи на НОИ от вноски за ДОО 6,77 млрд. лева
Пенсии за сметка на ДОО - 9,17 млрд. лева, в т.ч. и пенсиите за инвалидност (1,57 млрд. лева), трудова злополука (40 млн. лева) и други.
71
2
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 10 месеца
Какво спорите? Има ли някакво значение дали пенсията ще е 200 лв или 300 лв ?
Пенсия под 500 лв си мъртвец!
70
1
 
7
 
! Отговори
ерер преди 10 месеца
аре и тоя заобещава 300 лева, малко е, 3000 минимална!
69
4
 
2
 
! Отговори
опетков преди 10 месеца
До До 64 опетков Не изтъквай икономическата си и финансова неграмотност, ще ти се смеят и гаргите. Погледни разходната част на държавния бюджет и приходната част на НОИ. Там е записано: за 2019г- 4,5 млрд за пенсии от БЮДЖЕТА, не искам да те обиждам. Приходи на НОИ от осигуровки 4.5 млрд. Общо разходи за "трудови" пенсии над 9 млрд лева. Държавата дава от бюджета още едни 1.5 млрд за социални пенсии, които не ги броя тук. И запомни едно, гл*пако, никога не пиша непроверени твърдения!
68
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионер от 2014 преди 10 месеца
Който се е осигурявал РЕАЛНО ще взима добра пенсия,който е крил и тарикатствал -ще хленчи. ДНЕС НЯМА ПЕНСИИ НА РАБОТИЛ И ОСИГУРЯВАЛ СЕ ЧОВЕК ПО 200 ЛЕВА.Спрете с тези глупости пубери пъпчиви!
67
6
 
2
 
! Отговори
опетков преди 10 месеца
До анонимен 61. За да стане минималната пенсия 300 лв ще трябва най-малко още един милиард годишно от бюджета, който дори да го има, трудно се откъсва от сърцето на всеки управляващ. Пари има, но защо да ги дават на пенсиите, които и без това ги хвърлят на ****те. Аз бих посъветвал Борисов да си го върне на БСП и да направи като Станишев: Прави минималната пенсия 400 лв и подава оставка, като умишлено губи изборите (Станишев не загуби умишлено).