Танева: Проблемите при къщите за гости бяха и по мое време

Успяхме програмата да не спира и наложихме корекции, обясни тя
27
Танева: Проблемите при къщите за гости бяха и по мое време
Снимка: БТА

Новият земеделски министър Десислава Танева заяви, че в предишния си мандат на поста е отказала да разпише мерки по европрограмата, свързани с къщи за гости.

Проблеми вече бяха индикирани, обясни Танева и допълни, че с екипа й са успели да направят така, че програмата да не се спира и да бъдат наложени минимални корекции.

"Оттам насетне контролът върху довършването на вече одобрени и включени преди моя мандат договори бяха на други лица“, коментира тя, след като участва за пръв път в заседанието на правителството.

Още по темата

Танева посочи, че тя няма данни депутатът Делян Пеевски да кадрува в ДФ "Земеделие“. Имах пълната свобода да избера онези кадри, които смятам, че носят морала и отговорността да работят в обществен интерес. В момента няма нещо, което да е променило тази ситуация, извън това, че ГЕРБ управлява с Обединени патриоти и кадрови решения на управленско ниво ще наложат консултиране, посочи тя.

Танева подчерта, че ще търси диалог и консенсус както с коалиционния партньор във властта, така и с опозицията.

Новият министър заяви, че винаги е работила по правилата и като манталитет не трябва да търсим "вратички", а законите да се прилагат според приетата философия за тях.

"Новата Обща селскостопанска политика като сигнали, които са към момента, ще е с една идея по-добра, отколкото през настоящия програмен период. Тя ще позволи на страните-членки още по-добре да се съобразят с националните си специфики“, смята министърът и допълни, че е много важно да бъдат пряко идентифицирани проблемите и определени акцентите, за да се постигне подобряване на сектора. Като първа своя задача тя посочи именно, че ще събере браншовите организации, за да бъде обсъдена концепция за позицията ни за новата ОСП.

Танева уточни, че зам.-шефката на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова, свързана със скандала с къщите за гости, ще бъде освободена в първия възможен момент, когато се свика Управителен съвет на Фонда. Новия си екип министърът смята да изгражда в диалог.


27
Още от Политика
Караниколов за "Фолксваген": От политически хвалби ми става лошо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Замазка на кражбите започва от днес .
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Другарко Танева , харесай си ,,изкоп с асансьор " !
20
0
 
9
 
! Отговори
Joko преди 4 дни
Проблемите били и по твоевреме !?!?! Ами ти какво направи ? Нищо. И за награда на твоята НЕКАДЪРНОСТ те направиха отново министър.
19
0
 
10
 
! Отговори
Къща без гости преди 4 дни
Мамини сладки! А до тях министъра без културата.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И цялата рода на Мустафа Карадайъ е строила къщи за "гости" чрез подставени лица а после са прехвърляни на реалните им собственици т.е родата му,че и шуренайката на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Гюлтен Кючюк също е построила къща за гости близо до Борино. Освен това нейната фирма е поискала ДФЗ да плати две моторни шейни и две АТВ-та с европейски пари.
----Гробно мълчание на медиите за ДПС.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Къщата за гости“Св. Иван Рилски”в Рибарица е построена от фирма“Агро Инвест Тетевен”с европейско финансиране 391 160 лв.Собственик на фирмата е Елена Глинджурска,която е балдъза на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.Теренът,върху който е построена къщата е продаден на фирмата от сина Драшков,който също се казва Иван.Къщата не е фигирирала никъде през годините като място за настаняване и в момента там няма никой.След избухването на скандала с къщите за гости,на 29 април е създадена страница във Facebook,рекламираща къщата. В нея има два положителни отзива–от 2 и от 6 май.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Референдум да се направи за това, дали къщите за гости да останат лични. След като са с европари, значи това са пари на народа. когато са ги строили никой не е питал народа дали иска да подари къщи/пари/ на определени тарикати. Щом не са го питали - да се национализират!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
нито конфискации ще има, нито съд за виновните, нито нищо. видими резултати
14
0
 
16
 
! Отговори
казаХ преди 4 дни
От всичко което разбрах от така наречените къщи за "гости",че на свои хора са раздадени европари/платени от българския данакоплатец като вноска за ЕС/за да си построят къщи и хотели.Конфискация на всички защото ползата от тези къщи за народа е НИКАКВА.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И к`ви са били тези "корекции"... да могат да краднат само наши хора?!
12
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
аз мисля че трябваше първо проверка на имотите на танева и тогава да я
назначават това че идват избори няма никакво значение
11
0
 
6
 
! Отговори
чарли преди 4 дни
Гордееш ли се с това ?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гласувайте! Масовото гласуване е единственият начин за борба срещу фалшификациите, купуването на гласове, мъртвите души... Не други, а образованите, честни, трудови хора трябва да изберат бъдещето на България и децата си!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ВЕЖТЕ ГИ НА СНИМКАТА НА КАКВО ПРИЛИЧАТ ГЕРБЕДЖИЙКИТЕ ОТ ХАРЕМА И ДО ТЯХ ЕДИН НЕБРЪСНАТ ЕВНУХ!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Проблеми колкото искаш но няма решение на нито един.
А най-важният е да гласуваш или не ? - ако гласуваш който и да спечели не променя абсолютно нищо , ако не гласуваш пак същото.
А за всеки проблем би трябвало да има решение ! - обаче тука няма решение и това си е.
И човек си вика ! - абе я да събирам багажа и м..айната му на всичко.
7
0
 
29
 
! Отговори
гражданин преди 4 дни
Деси след като си знаела си траеше и сега ще се нагърбваш да ги заметеш но не ще ти стигне времето защото 26 е след седмица Щоти трябваше на баир лозе да не си гледаш принцесите .
6
0
 
33
 
! Отговори
zeus преди 4 дни
Искам да попитам модераторите на сатйа по какви критерии трият коментарите, май е ако не са удобни на властта и в коша, а?
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Проблемът е в ЕС, който дава пари на богатите да станат още по-богати, строи им къщи, купува им инвентар. Парите на българския данъкоплатец отиват за шепа супербогаташи, които стават хипербогати от еврофондове. Европейският съюз не се интересува от работниците и бедните. Фирмите трябва да получават субсидиите си чрез конкуренция за средства, които Европейският съюз дава на гражданите, работниците. Сега европейския съюз купува поршета за доставка на стоки, строи вили на богатите.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Трябваше Деси Радевица да сложат министър на земеделието, за да не скита като отвързана по Европа, да ни излага !
3
1
 
31
 
! Отговори
Е. преди 4 дни
Ама те всички така разправят при назначение и след няколко месеца..оставка, и всичко е точно.