Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България

Премиерът получил и барелеф: Точно става за паметник
Обновена: 2 юни 2019 16:08 | 2 юни 2019 16:00, Анисия Иванова
228
Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България
Снимка: Facebook

В деня, в който се прекланяме пред героите и Ботев, трябва да имаме наум, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случвало. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео, публикувано във Facebook по време на посещение в село Ябланово заедно с кмета на Котел Коста Каранашев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Борисов инспектира ремонтирания път в село Ябланово.

"Преди не можеше да се мине тук от дупки, а сега каква панорама, каква красота. Сега хората идват си, ходят си, пътуват си спокойно и са доволни и щастливи. И това е най-верният начин да живеем в толерантност. И в днешния ден – когато се прекланяме пред паметта на загиналите за освобождението, пред героите, пред Ботев, винаги едно наум трябва да имаме, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случило. Защото тук, на тези места, са изселвани десетки хиляди български мюсюлмани, давали са жертви.

И е много поучително да го има в учебниците по история. Ако тогава не са били НАТО и Варшавският договор толкова силни, Косово щеше да е тук, в България, по време на този процес. А сега по селата – аз нарочно ги питам как се казват хората, и все са мюсюлмански имена. И как ни се радват, и как ни обичат. А ги лъжеха, че като дойдем ще ги изселим и ще бутнем джамиите.

Плашеха ги, че ние ще направим това, което комунистите направиха. А ние им направихме пътища, канализация, животновъдство, поминък и т.н. Да се стабилизира още малко индустрията и да вдигнем пенсиите“, коментира Борисов.

Жители на едно от селата подарили барелеф на премиера. Борисов с усмивка обясни, че го е отказал с уговорката да му го изпратят, като се спомине: "Изненадаха ме и им казах, че като умра точно става за паметник. За пътя ми го подариха, никога не са вярвали, че ще имат път до селото".

Министър-председателят изслуша желанията на хората от селото за ремонт на част от улиците, за които твърдят, че различните кметове през годините не са направили нищо, след което Борисов заяви: "То ако всички бяха правили по една магистрала, нямаше сега да правим шест заедно“.

На искания на мъже от селото да се изгради стадион и спортна зала, Борисов посочи: "Залата ще ви я направим, за друго не обещавам“.

Министър-председателят заръча на земеделския министър Десислава Танева да обърне внимание на хората в селото, които имат над 800 овце, и да им помогне да си решат проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако всички бяха правили по една магистрала, нямаше сега да правим шест заедноПреди ББ не е имало магистрали и всичко почва от него. Стамболов е правил каруци.
5
4
 
35
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
Деби.ил! Точно нетолерантността е създала българската държава - иначе днес щяхме да шпрехеме гръмки или кой знае какъв език, а България щеше да е спомен от Средновековието!
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово и Сърбия са в във война въпреки успехите на ГЕРБ за западните балкани.
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толерантнтост към ГЕРБ престъпници води България към дъното. Борисов що не е толерантен към Цветанов освен ако не е той като Цветанов и се опитва да прехвърли вината, че Цветанов само е виновен.
2
6
 
35
 
! Отговори
D: преди 4 години
Тоя софийски селянин направо счупи държавата !!!
1
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Ботев беше толерантен като борисов,още да сме си под турско Робство.