Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота

Ръководството на БСП понесе остри критики от социалистите
230
Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите.

Още по темата
Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов, съобщи "24 часа".

Съставът й обаче бе разширен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Така на конгреса докладът ще бъде четен от Жаблянов, а не от лидерката, което е безпрецедентно.

Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри критики за представянето на БСП на евровота отнесло ръководството. Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спрямо това трябва да се отчита успех или неуспех, а не къде сме подобрили резултатът в отделни общини, обяснил той.

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал как след отрицателната кампания анти-Европа БСП е очаквала активност на изборите. Второ, излизането от парламента също допринесло за сваляне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра конфронтация и непримирими противоречия, попитал Станишев. Дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки, допълнил той. И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията.

В същия дух било и изказването на Лъчезар Костов. От три години ни обясняват че сме лошата вътрешна опозиция и пречим на председателката. Дискусията в партията е остра и недопустима. Правилата в партията се нарушават редовно от ръководството, заявил той несъгласието си със стила на ръководството. Изборите показаха, че опитите да сме ГЕРБ номер две, потвърждават, че историята се повтаря като фарс, коментирал Костов и обвинил ръководството в умишлено съсипване на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябваше да се гаври със Станишев, като пробутва бившата му любовница, която не става за нищо? Кой спечели от това?!
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със Злоба, Завист и Злопаметност русофилската Мафия може деветосептемврийски преврат да направи, но не и избори да спечели !
17
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е тотално дезориентирана.
16
11
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
елена изяде главата на нинова ако продължават така губят и местните избориписна ни от простотии над 4 милиона не гласувахме заради вашите изпълнения
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които твърдят, че БСП са ГЕРБ, сега може са проумеят разликата - докато едните си остават върли русофили-чекисти, то другите само са членували в партията, за оцелеят както и целокупния български Народ !
14
18
 
16
 
! Отговори
Не и е за първи път преди 4 години
Нинова се излага постоянно .......
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари-искам да се ръфате като булдоци под килим.Много се кефя на изпохапани до смърт ***. Нема само вие да ръфате народа...Дерзайте...
12
14
 
27
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Жалко за Нинова, опита се да е истинска опозиция на диктатора Борисов, но вътрешния Герб в Бсп , начело със Станишев и Гергов я бламира. До 10 години ще сме официален санжак на Турция
11
12
 
29
 
! Отговори
:) преди 4 години
Боко Тиквето през Гергов и Станишев се опитва да си осигури беззъба "опозиция" с която да делят плачката и всички да са доволни - Тиквата, Доган, старите муцуни в БСП, смешните патриотчета и т.н.
10
12
 
14
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Вай завалла - ами сега накъде другарице Нинова ?! Каква я мислехме,а каква стана ?! Не могат да те разбират другарите ти - защо ли така се получи ?! Ама нищо - ти си карай смело и смахнато напред,докато останеш съвсем сама :)))
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък Станишката да е главен критик?!Бойко го би със 100 на 0 и не си подаваше оставката.
8
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не бих гласувал за БСП (или за някоя от сегашните партии в Парламента), моят избор е Демократична България. Но според мен Корнелия е слаб лидер, но не е способна на кой знае какви задкулисни игри. Докато Станишев е способен на доста повече, помним управлението му каква наглост беше, която може да се сравни само с управлението на ГЕРБ.
7
11
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
БСП и герб нямат място в политиката на България . Всички казват че нямало заварчици и работници ,а те пращат на милионерски хранилки дебели лилита .И за колко душмана е работило дебелото лили та да не си вземе последната заплата ??? ОТ КЪДЕ СЕ КЪСА ВРЪЗКАТА В ЦЕННОСТИТЕ НА БСП И ГЕРБ СПРЯМО ЦЕННОСТИТЕ НА НАРОДА ??? Защо това са два паралелни свята ??? От едната страна на педистал е работника от марсианската страна дебелите лилита ??? Нормална партия трябва да вкарва само работници в парламентите
6
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сега Нинова им е виновна!?Червеният олигарх Гергов търси удобни случаи да и отмъсти и сега си изживява на голам партиец!А старите номенкратури Пирински,Станишев е ясно.Нинова не ги ще и те намериха удобният момент да я захапят.Пазчистване на сметки!!!Това е очевадно!!!Не ви е виновна Нинова!
5
4
 
28
 
! Отговори
на ко ми са праат преди 4 години
Дърти ***!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че Йончева, Христов и Станишката ще папат еклери в Брюксел, кво им пука на тях за чеверме социалистите в Бг
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази е за махане,ако сложат начело съпругът на Мая Манолова ще имат повече позитиви,но комунистите са били винаги милионери така ,че пак някое милионерче ще изтипосат.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички стари, компрометирани партийни кадри от БСП сега прехвърлят вината на председателя. Председателят им каза, че те приемат вината за загуба, ако подкрепят техните стари, компрометирани кадри като Станишев. Или да приемат вината за загубата, или да се извинят за включването на Станишев.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж социалист - завинаги лузер!