Премиерски юбилей: Бойко Борисов рожденик, става на 60

От години отдаден на политиката, почивката му – тенис, футбол и двамата му внука
13 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
304

Снимка: Правителствена пресслужба

На днешния 13 юни премиерът на България Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден през 1959 година в Банкя, баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка. Бъдещият политик има сестра Красимира, която е лекар.

Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност "Противопожарна охрана".

След години в пожарната, в началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР. Това става на 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов, а самият Борисов е повишен в звание "полковник" от МВР. След встъпването си в длъжност, Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

Политическата му кариера започва като кмет на София в периода 2005 – 2009 година. През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

По-късно той става 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до началото на 2017 година и в настоящото.

Бойко Борисов е основател и лидер на ПП ГЕРБ.

Извън политиката, премиерът е фен на спорта, като играе тенис и футбол. Освен това той е и каратист. Преди години бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица в аматьорските групи на българския футбол, а в момента играе за ветераните на отбора.

От първия си брак има дъщеря Венета, която го дари с две внучета - Бойко и Иван, които той определя като голямата си слабост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОБЕКТИВЕНТо цялото им управление се крепи на лъжи. Осъди го Йончева, осъди го и Нинова..
101
4
 
15
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Вожда Ким Чен Тиквун навърши 60 лета.Да е честито на Него и на другарите му.А нас ,тежко ни.
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже не е удобно да се пише за грабежа на българския народ се пише за Чернобил и Чернобил и Чернобил. Сверих данните - в Чернобил са загинали 31, във Фукушима 1605. Нещо да кажете апологети на капитализма-бойковизма? От неговото управление са доволни само олигарсите и дребните душици-троловете.
99
1
 
3
 
! Отговори
Паша преди 4 години
Братислава - да! Казаха го в обедните новини! Изобщо, Братислава е катастрофа за България!
98
3
 
13
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
И нито ред за годините когато беше по-известен като Боко Тиквата от СиК.Нито ред!Но ние помним и не само ние.Нищо че досието му беше унищожено.Агент Буда навърши 60 години!Песента :"Тумбеста тикво , Тиквуно..." скоро ще стане химн на БГто.
97
3
 
20
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
Прочетох, че е взето решение Седалището на Европейския орган по труда да бъде в Братислава.Хайде в чест на ББ да го попитаме, защо толкова упорито и убедително говореше по време на изборите,че тази агенция ще дойде при нас?Нали имал авторитет,нали го галят по главата,нали все хвалебствия получава от чужбина...Ама там имат очи да видят и уши да чуят как се управлява в нашата страна.Още един удар срещу ББ, ама кой ще го попита???
96
5
 
17
 
! Отговори
равносметка преди 4 години
БРАВО НА РАСТЕНИЕТО И ...СРАМ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО.
95
14
 
6
 
! Отговори
Да е жив и здрав!!! преди 4 години
И да бие бесипету кату маче у дирек!Врнсеремос!
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
требе да даде отчет за свършеното пред виссиктим, Пеевски и Доган.
93
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фалшивия герой, протежето и куклицата на конци на олигархията стана дядка.
92
3
 
19
 
! Отговори
СВД преди 4 години
А кога е влязъл в четите ,,Чавдарче", ДПО ,,Септемврийче", ДКМС и Партията! А в ДС, ЦРУ, КГБ, Ми-6, Мит Мосад? Това са съществени щрихи от зооглафията Му!
91
6
 
15
 
! Отговори
Западните Балкани преди 4 години
Време е за пенсия. Подай оставка и зарадвай целия народ.
90
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес е роден Вождът и Учителят на българския народ и на цялото прогресивно човечество, Героят на РБ и гтри пъти герой на социалистическия труд, седем пъти носител на орден "Жоро Тарабата" и два пъти на орден"Бае Тоше Правешки", заслужил Паркинкаджия, любителят на хотел "Маринела", каналите за оръжие, амфети и цигари-Бойко Методиевич Борисович..
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е проклятие за БГ
88
1
 
17
 
! Отговори
Съвременник преди 4 години
До Анонимен81 "Като Му писахте биографията нищо не сте споменали за мрачното Му минало от началото на 90-те. Малко сте я претупали ,ама айде..." Да допълня - напуска МВР когато деполизитират системата, защото не иска да се откаже от партийния билет. За черния и силов бизнес направо ме е страх да пиша!
87
2
 
14
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Много ..политкоректно, мутрагенският му период, с който кукловодите му дърпат конците, е споменат като частен охранителен бизнес.. хаха А нещо за немските фондации дето го издигнаха няма ли да има?!? ЧРД, Жив и здрав да, че не хубаво да не мислим добро на хората, колкото и неприятни да са!
86
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да е здрав, и още дълги години да пази държавата България от шумкари и бузлуджански кюфтета! ЧРД Бойко!!!
85
5
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
одърте,ама акъла му не дойде...Впрочем,добре че годзилите от НСО го пазят яко
84
1
 
17
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До Стойне от ЧукуровоПрескочил е от майор в полковник и после в генерал-майор. Прескачането през звание не е допустимо по принцип.
83
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека най-после тайната дама/ или съветниците му/ около него МУ кажат, че е смешен с опитите се за рядката си брадичка....!