Премиерски юбилей: Бойко Борисов рожденик, става на 60

От години отдаден на политиката, почивката му – тенис, футбол и двамата му внука
13 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
304

Снимка: Правителствена пресслужба

На днешния 13 юни премиерът на България Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден през 1959 година в Банкя, баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка. Бъдещият политик има сестра Красимира, която е лекар.

Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност "Противопожарна охрана".

След години в пожарната, в началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР. Това става на 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов, а самият Борисов е повишен в звание "полковник" от МВР. След встъпването си в длъжност, Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

Политическата му кариера започва като кмет на София в периода 2005 – 2009 година. През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

По-късно той става 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до началото на 2017 година и в настоящото.

Бойко Борисов е основател и лидер на ПП ГЕРБ.

Извън политиката, премиерът е фен на спорта, като играе тенис и футбол. Освен това той е и каратист. Преди години бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица в аматьорските групи на българския футбол, а в момента играе за ветераните на отбора.

От първия си брак има дъщеря Венета, която го дари с две внучета - Бойко и Иван, които той определя като голямата си слабост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧРД Бойко - почти наборче си ми. До година и аз ще съм юбиляр на 60.
41
2
 
23
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Да е жив и здрав,както се казва,но за какво ми е да му зная биографията и роднините? Малко глупаво звучи (така пИшете и когато някой си отиде от тоя свят) ! А и който се интересува-източници бол....
40
41
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всеизвестен факт е зче ние мразим успелите хора! А Безспорен факт е ,че Бойко Борисов е успял човек! От горните две следва,че коментара ми ще получи много повече минуси отколкото плюсове,което само ще потвърди,че съм прав! ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ БОЙКО! Жив и здрав да си и още много лични и професионални успехи! За доброто на България! Нека хейта продължи сега :)
39
33
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ало, злобари , скрийте се ! На Б.Б. пожелавам здраве и все така да работи за българия!
38
9
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Хората нека знаят и истината за репресираният баща на Борисов. "Репресирали" са го ,защото когато другите мъже са били на фронта бащата на Борисов е флиртувал и обарвал жените на фронтоваците и когато те са се върнали и разбрали за тези му неща са му спретнали по няколко кютека.Иначе като студентче и той и Цветанов едвам са връзвали тройките в полицейското . Веднага след случая"Ало Ваньо" трябваше поне от кумова срама да си тръгне от политиката , а не да ликвидира свидетели по случая.
37
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След години в пожарната, в началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР....................... А НЕЩО ЗА ТОВА ЧЕ Е БИЛ ОХРАНА И НА БАЙ ТОШЕ ЩО НЕ ПИШЕТЕЕЕ ИЛИ ТВА Е ЧЕРНО ПЕТНО В БИОГРАФИЯТА КОЯТО НЕИСКА ДА СЕ ЗНАЕ :)))))))))))))))))))))))))))))) И ТОЙ Е КОМУНИСТ НИЩО ЧЕ РИПА ПРОТИВ ТЯХ !!!
36
8
 
32
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
И днес ли на рождения си ден от охраната си той ще е заобиколен, а не от народната любов "голяма"?Дали я има?Или няма?
35
12
 
32
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Пожелавам му място в централни софийски затвор или най добре пак да отворим Белене и той да е затворник номер 1!
34
5
 
32
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Като чета какво "любов" кипи от коментарите и, ако клетвите вършеха работа току виж хвърлил топа.
33
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива подмазване, бива слугинаж ама чак толкова!Това вече е чиста диктатура! Приличаме на Северна Корея. Лидера имал рожден ден! И това народа какво го интересува?? Това новина ли е?? Това е пародия на страна пълна с некадърници, на нивел трети свят по всичко, и като типична за трети свят си имаме и нашият Могабе! Несменяем и с тъмно минало! А народа долу ръкопляска до като тъне в мизерия!
32
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големия държавник - да е жив и здрав и още поне 20-ет години да управлява все така прозрачно, демократично и мислещ за народа ! След години ще го пише учебници по-история като най-големия държавник сринал комунистите и дал зелен път на ервопейска България !
31
5
 
35
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Днешния ден трябваше да е неработен.Така избирателите на ГЕРБ щяха да се увеличат за есента.
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Бойко е достоен наследник на Тато....ще му стигне годините и още ще е на власт, макар и с 30%.
29
41
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Да е жив и здрав и още дълго да ни управлява.Способен човек.
28
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяхте пуснали малко избрани цитати от тезисите на друга... опа, господин юбилярът. Този има много повече "бисери" от кандидат-студентите.
27
23
 
12
 
! Отговори
TT преди 4 години
Да е жив и здрав !
26
5
 
42
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Б.Б.,ще остане в...историята като собственик на постоталитарна партия,завладяла по...мирен път,цяла една...държава.Тържествата за юбиляра днес ще са...тихи,по обясними причини(да не...дразнят народа),но потока от...признателни едри капиталисти и съпартийци ще тече.Честит празник на...празнуващите.
25
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве, Борисов! Обречените на изчезване българи те поздравяват!
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо още не е обявен днешния ден за национален празник, да направим подписка, трябват само 100К подписа, което няма да е проблем.
23
3
 
36
 
! Отговори
Цецо Лъжeцo преди 4 години
Браво! Честито!Сега по този хубав повод, да увеличат оценките на всички ученици в България от 1-ви до 12-ти клас с по една единица!И на пенсионерите да дадат по 20 лева към пенсията, на всички!А на малцинствата - по три кебапчета с гарнитура и две бири! И оркестъра да свири!А Валерката Симеонов да им дирижира! Нали са негови хора!