Премиерски юбилей: Бойко Борисов рожденик, става на 60

От години отдаден на политиката, почивката му – тенис, футбол и двамата му внука
13 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
304

Снимка: Правителствена пресслужба

На днешния 13 юни премиерът на България Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден през 1959 година в Банкя, баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка. Бъдещият политик има сестра Красимира, която е лекар.

Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност "Противопожарна охрана".

След години в пожарната, в началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР. Това става на 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов, а самият Борисов е повишен в звание "полковник" от МВР. След встъпването си в длъжност, Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

Политическата му кариера започва като кмет на София в периода 2005 – 2009 година. През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

По-късно той става 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до началото на 2017 година и в настоящото.

Бойко Борисов е основател и лидер на ПП ГЕРБ.

Извън политиката, премиерът е фен на спорта, като играе тенис и футбол. Освен това той е и каратист. Преди години бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица в аматьорските групи на българския футбол, а в момента играе за ветераните на отбора.

От първия си брак има дъщеря Венета, която го дари с две внучета - Бойко и Иван, които той определя като голямата си слабост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
31
 
14
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
Обичаме те, вожде наш! Само ГЕРБ!
21
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ниско ниво, много... И срамно, и обидно е такъв човек да управлява която и да било държава.
20
11
 
41
 
! Отговори
Оставка! преди 4 години
На 60 години? Най-подходящият момент да подаде оставка!
19
6
 
13
 
! Отговори
Дидка преди 4 години
Честит Рожден Ден, на моя пораснал син ! Успешен старт в живота , да е здрав и много сили и кураж , за да оцелее в България ! Дано юбиляра да заработи за младите хора, децата , майките и възрастните болни родители! Да успее да убеди богатите "бизнесмени" да осигурят европейски заплати за служителите си !
18
22
 
10
 
! Отговори
ко преди 4 години
най-добрия премиер неслучайно толкова пъти избиран,дано още дълго е на власт
17
6
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Честито, любими Вожд и Учител на българското стадо! Имахме щастието да ни управлява правешки селянин, сега и банкянски селянин. Да се организират тридневни всенародни тържества, и да празнуваме като за последно, пък дано така се окаже наистина.
16
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добрия диктатор ,или демократичния диктатор .Весел с чувство за хумор надцака всички партии .Остави смешни с 6 процента костовистите , а БСП пък вечно втори .Кой можеше да спре Доган ,оказа се че и това направи .Като ще е диктатура европейска да е .
15
2
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А че увеличат ли оценките на учениците с 1 ??? Така са направили за раждането на Симеон Втори Сакскобурготски ? Нема да се зле ! Някой двойкаджия ще вземе диплом и може да го замести !!!
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какзвате, че било демокрация! Точно като по времето на Тошо е. Всички сме длъжни да му празнуваме Рожденният ден.Пък за Бойко, или добро или нищо. А ще кажа "НИЩО"!
13
34
 
7
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
Честито на най-великия лидер. Само ГЕРБ!
12
25
 
15
 
! Отговори
ЧРД! преди 4 години
Честит Рожден Ден Бойко!
11
9
 
17
 
! Отговори
бойко-последен преди 4 години
Последен ден за Бойко и БКП-Герб-дс
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом това е еманацията на нацията....
9
4
 
45
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 4 години
КАК ТАКА се е случило?Дядото на Бойчо от Банкя бил убит като "враг на народа", пък баща му станал служител в МВР?Как с такава "автобиография" Бойчо е приет в Школата на МВР?Защо при деполитизирането на МВР, Бойчо не се отказва от членството си в БКП/БСП до 2000 г. и започва да се занимава с т.н. "охранителен бизнес"? Всеки знае, как наричахме тези, които се занимаваха с това.Къде беше "демоктата" Бойчо в най-бурните години на промените 1990-2000 г?Разтриваше ушите на сатрапа Живков!
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснали са някой важни моменти, като това, че сикаджиите го вкараха в частния охранителен бизнес след заслужил престой на паркинга им, а след това го сложиха и за шофер на Тато. Или това, че след като излезе на политическата сцена, сложи ръка на наркобизнеса и незаконните цигари и превърна рекета в държавна политика.
7
2
 
30
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Да направи нещо срещу криминалният контингент, защото дерибействат и тормозят нормалните граждани!!!Не може криминално проявени лица да се развозват необезпокоявано в София с кортежи автомобили по над 500 000 лв бройката.Не може ГДБОП за 2018 да няма нито едно успешно задържане на ОПГ - вижте им статистиките, които са достъпни онлайн. Там всичко е НУЛИ - което означава, че или нямаме престъпност или ГДБОП не работи ИЗОБЩО. ЗАЩО ПОЛУЧАВАТ БЮДЖЕТ ТЕЗИ ?!?!?!?!
6
1
 
37
 
! Отговори
Беселина преди 4 години
Какво значи "от първия си брак"? Че да не би да има и следващ?!
5
7
 
16
 
! Отговори
Преял Гербер преди 4 години
Цялото ГЕРБ ликува! Браво, да ни е жив и здрав! Да илядиш!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ТУРУДУРУДУДУДУ
4
4
 
35
 
! Отговори
Жив Здрав преди 4 години
И айде вече да се пенсеонира и да си почива...
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за заслужен отдих.Преумори се човекът да раздава пари за щяло и нещяло.