Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв

Наясно съм, че ще търпя имиджови щети, заяви лидерът на БСП
17 юни 2019 09:31, Александър Попов
196
Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова изненадващо отказа да подаде оставка пред Конгреса на партията вчера, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост на БСП. Тя бе заявила това пред пленума на партията, но в крайна сметка направи обратен завой.

"Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни.

Още по темата
Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити", коментира Нинова пред bTV.

Имало натиск върху делегати включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

Нинова била наясно, че ще понесе доста имиджови негативи след нейното решение, но попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Тя взе отношение и по казуса с партийната субсидия, която може да падне от 11 до 1 лев за глас.

"Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия", заяви лидерът на БСП.

Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуация. „При нас започнаха сложни процеси. В ГЕРБ тепърва им предстои всичко това, през което ние минахме. Няма да е лека вътрешната им промяна. ДПС взеха много остър социален завой. Вероятно видели в кампанията своите избиратели колко бедно живеят. Влязоха на наш терен – по-ниско ДДС на лекарства, хляб. Патриотите знаем за техните вътрешни борби. Ситуацията в парламента след изборите е много различна", каза Нинова.

На въпрос дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет на столицата, Корнелия Нинова каза, че очаква да чуе първо желанието на Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Нещо май не съм на ясно вместо опонентите на БСП да се кефят, че Нинова остава и е възможно на следващите избори пак да загубят те са "притеснили" не знам, не ги разбирам.
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се извиним на царя за срамното си,плебейско поведение! Комунисти отдавна са на път да исчезнат,но цар не е! Той се определя от небето,и вижте какво става,когато не приемаме висшата,божията воля..
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да ви таковам демокрацията,където лъжете хората толкова години!
64
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е Елена-офшорката? Защо я скрихте злобната бабичка? :))))))))))))
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелее,е може ли такъв срам, безочие и дебелокожие! А останалите мълчат,подсмърчат и останаха с пръст в устата!
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно! На есен ще и гледаме изкривената физиономия отново след като за n-ти пореден път бъде смазана на избори :)
61
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ Е ПЪРВАТА ВЗЕЛА ВЛАСТ С ИЗБОРИ И НЕЖЕЛАЕЩА ДА Я ДАДЕ ПОСЛЕ И КОГАТО ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБОРИ КОИТО ПРОВЕЖДАТ СЪС ФАЛШИФИКАЦИЯ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ПРОВЕЖДАТ КАТО В НЕЙНИЯ СЛУЧАЙ!ВЛАСТТА Е ОПИАТ ЯВНО!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари да плюнем и и обърнем гръб!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 30Някой особи с тежко обременен "работнческо-селски" ген се раждат с рудиментарно усещане за срам - ами нямат си, клетите, *** така си се е родила, а пък чувството за хумор и усещането за срам са пряко свързани с интелекта - е, въпросните особи са за освидетелстване пред ТЕЛК и това много им личи. Да им отпуснем по 120лв. на месец вместо партийна субсидия, все си е някой грош, а и надницата им ще се изравни с трольовската.
58
4
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Имали наивници които да вярват че в "БГ" може нещо да се промени към по добро?
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами видя се заблудата и лъжата! Тая не умее и почтено да слезе от сцената! Чака нейните да я изритат!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявайте Бг с други страни,с друг манталитет и история!То е като в джунглата-има хищници-има жертви,има и хиени..В коя европейска държава кучета по-ценни от човек?И колко ли държави пороби и ограби Бг,за да има големи пенсии и заплати?Винаги зависима,с вътрешни борби,крадлив манталитет и мързел..Индия .Не,дори там е по-добре..Така че сърбайте попарата,пийте си ракийката с таратор-друго щастие скоро няма да има.Наводнения,градушки,епидемии-лоша работа..И клиата е срещу хората...
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДА ГЛЕДАХ КОНГРЕСА ДРУГАРЯТ ЖАБЛЯНОВ КАЗА ЧЕ СОЦИАЛИЗМА ЧАКА НА НАЙ БЛИЗКИЯ ЗАВОЙ- ГОВОРЯ СЕРИОЗНО, САМО ДЕТО НИКОЙ НЕ ПОПИТА А ЩЕ ЕКСПРОПЕИРАМЕ ЛИ ИМУЩЕСТВОТО НА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ, ЗАЩО НИКОЙ ДРУГАР НЕ ПОДХВАНА ТЕМАТА ЗА ИМОТИТЕ- АМИ ЧЕ ТЕ ЖИВЕЯТ В ДВОРЦИ ДРУГАРИТЕ.
54
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените не умеят и да губят! Разликата между Борисов и Нинова е точно това в случая!
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена е гола вода! Хората си тръгнали от конгреса... Какво друго на направят, след като са чули нейните глупости! Изглежда няма надежда за тази отганизация.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде бе! Ми тя била и актьорка!
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниновице, кой докара партията до ступор и гняв? Ти. Откакто застана начело на БСП, в партията има диктатура. Всички решения взимаше еднолично, независимо какво ти говореха съпартийците ти и висшият съвет на БСП. Затова имаше и много напуснали.А изборите загубихте (и ще продължавате да губите), защото цялата ви стратегия и действия са свързани само с едно - колко лоши са ГЕРБ и как трябва да бъдат сменени С ВАС. Т.е. само и само да вземете властта. Това отврати хората. Само ти не го разбра.
50
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, не им се получи на станишевците и търговците! Много мераклии, малко кураж! Всичко вършат зад завесата, но тя се оказа прозрачна. Искрени съболезнования на ГЕРБ!
49
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДВАМЦАТА С РАДЕВ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ...пропуснал си да отбележиш, че в ЕВРОПА ЯДАТ ХОРА....ДА БЕ, ИСТИНА ТИ КАЗВАМ...СЛЕД ВЧЕРАШНАТА ШИЗОФРЕНИЯ ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ БОРБАТА ПРОТИВ СТРАТЕГИЯ 2019Г-2030Г Е ОГЛАВЕНА ОТ ШИЗОИДИТЕ ЗАДАВАЩИ ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА МАЙКА,АМА ДА ТЪ ПИТАМ ЗАЩО НЕ СТРАТЕГИЯ 2012Г-2019Г, ТЯ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА С НИЩО ОТ ТАЯ- АМИ ТОГАВА Е НЯМАЛО ТАКАВА ОПОРНА ТОЧКА- НОВИ ОПОРКИ ,ЗАДАДЕНИ ОТ СТАРИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ.