Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. - 12 000 лв. глоба!

Шумни коли, мотори и яхти също попадат под ударите на закона
Обновена: 19 юни 2019 15:53 | 19 юни 2019 13:27, Камелия Цветанова
124
Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. - 12 000 лв. глоба!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР вече става единствената институция в държавата, която ще следи за спазването на забраната за вдигане на шум в забранените часове.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов това ще гарантира спазването на разпоредбите на Закона за шума в околната среда, приети окончателно от парламента днес.

Още по темата
"Досега 6 ведомства отговаряха за контрола, но както се казва „много баби хилаво дете“ и България беше царството на шумовата вакханалия", коментира той.

С разпоредите от закона се забранява зареждането на търговски обекти от 23 до 8 ч., когато те са в жилищни райони.

Шумните коли, мотори, плаващи дискотеки, яхти също попадат под ударите на закона. Забраната за вдигане на шум в този часови диапазон не важи само за ж.п. гари, летища и пристанища.

Строителните дейности пък ще трябва да бъдат спирани от 14 до 16 ч.

До 10 хил. лв. скача глобата за нарушаване на забраната за шума между 23 и 8 ч от дискотеки и заведения.

При повторно нарушение санкцията ще е до 12 хил. лв. Забраната за шума важи вече за цялата седмица, а не само събота и неделя

При установяване на шум през забранените часове, униформените първо издават предписание. Ако нарушителят не се съобрази с предписанието, обектът се затваря за три дни. При повторно нарушение в рамките на една година запечатването на заведението вече е за 14 дни, обясни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
17
 
! Отговори
Надяващ се преди 4 години
Много е хубаво, за да е вярно! И доста закъсняло! Ама нали е надеждата за нормалност...
61
1
 
1
 
! Отговори
трийте пак до 61 преди 4 години
Да им вържем устите тогава щом искаш и времето да спре за час ...
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИНКЕЛ, А ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ - КОГА?С ТИЯ БЪЗИЦИ ЛИ СМЯТАШ ДА ПОВИШИШ ЖАЛКИТЕ СИ 15 000 ИЗБИРАТЕЛИ?
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позволяват повече шум от преди, но лъжат, че е обратното.
58
4
 
12
 
! Отговори
Замислен до 57 преди 4 години
До ХъхрещИзключително любопитно е, че за десетилетия не се въведе закон за задължителен труд в трудово-поправителни общежития до изплащането на задълженията към бюджета.
57
9
 
9
 
! Отговори
komentor преди 4 години
Тотален смях! За тоя гад има специален АД!
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То освен Слънчака, трябва и Созопол да затворят. Навсякъде по плажовете дъни чалга до 3-4 ч сутринта. Ама се чува добре и навътре де, не само на плажа, да не си помислите.
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сащ нямали перални , ама щото са под наем.За пиене на открито особено в парк след 10 пм има арест, а ако решиш да се съпротивляваш не е ясно дали ще си жив.Сащ е най тоталитарна и полицейска държава привидно даваща свобода но пълна с ограничения и сурови наказания, на места цари пълен произвол...Тука манталитета ни пречи, не ни трябва да гледаме толкова , а да спазваме законите и да уважаваме правата на другите.
54
2
 
27
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Така трябва да бъде и трябва строго да се прилага закона! Хората се прибират по домовете си за да си починат след дългия работен ден и на никой не е приятно да подскача в леглото си, защото на някой му се крещи когато се напие или пък не чува ,пак когато се напие. Който иска да слуша силна музика да си обезшуми ресторанта, дискотеката или апартамента и ако иска да оглушава.
53
4
 
34
 
! Отговори
Хъхрещ преди 4 години
Хихи, и как точно ще ми вземете 12 000 лева бе абдали ? :) Кое ще ми вземете? Земята? Че аз живея незаконно на общинска земя, в незаконна къща, обзавеждането и техниката съм ги откраднал. Не работя и нямам заплата. Кое ще ми вземете, а ? :)
52
7
 
14
 
! Отговори
аз до германията преди 4 години
До АнонименБрато, каква Германия, в САЩ повечето сгради имат перални само в мазето или друга сграда, да не вдигат шум на комшиите, а бае ти *** кога ще смени ПЕРЛА 05 с нещо от 21 век?
51
34
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Всичко на този свят е пари , дори спокойствието вкъщи струва малко пари ! Бъркате си малко в джоба и ремонтирате къщата си като слагате изолация предпазваща от външен шум ! Така нито музиката от вън ще ви пречи , нито шумът от строителния обект отсреща ,нито шумът на профучаващите автомобили и прочие ! Всеки иска спокойствие ,ама сам трябва да се погрижи за да има спокойствие ! Спокойствието не идва даром от Бог !
50
1
 
33
 
! Отговори
az преди 4 години
Как точно ще я измерват музиката ***? Звънял съм за кварталната кръчма в която думтят сватби всеки петък и събота, звънял съм за алкохолици надули цеца до 5 часа сутринта на пейката долу, звънял съм за мървто пияни от купон тинейджъри заспали на музика гърмящ целия вход. Идват фуражките казват ами те не отварят какво да направим, или ние само ги предупреждаваме, не може да замерим музиката, пишат си там в протокола че всичко е наред и така. Звъня на районното, дежурния казва, всичко е 6!
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много години ще трябва да минат докато добием европейска култура /с изключение на италианска/. В обществения транспорт някакви, предимно жени си крещят по телефоните някакви предимно кифли си надуват маанета през...там каквото имат. Никой не длъжен да слуша това, което ти искаш да слушаш ! Правило !
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако шумът е от улицата а не от заведение?Тогава кого ще глобят, какво ще затворят - улицата ли?Примерно шумни сватби, траещи най-малко 3 дни и 3 нощи...Сещате се всички за кои говоря - за избирателите на ГЕРБ и компания.
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
броих сума ти пари за апартамент в затворен комплекс.но пишлеметата крещят и тупат топка до 24.00 а майките им щастливи ,че не лудуват в хола,а пред моите прозорци и тъй като е комплекс със регулиран достъп са спокойни че няма цветни..
46
1
 
12
 
! Отговори
Pa EKSTRA преди 4 години
Сега и мсе такова таковато на селтЪците над мен - ще им викам полиция през 30 мин х 1000 лв = ???
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това добре, но на база на какви обективни фактори се определя, колко шум е много шум, има ли заложени параметри и как господа полицаите обективно ще определят нивото на шума, ще им бъдат ли раздадени децибелометри или пак ще е по усмотрение на колегите...
44
1
 
18
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Нормалните българи не ходим по българските морси курорти и ни е trdns penis за какафонията там. Нас ни интересува махаленския лок, който /чрез подставено лице/ е или на някой от общината или на някой от местното полицейско управление да няма тонколони на вън, да си спазва работното време до 22 часа ! Интересува ни да се знае, че чалгата е кючек и тези, вулгарни звуци са обидни за слуха на българите-християни !
43
1
 
12
 
! Отговори
''ПАТРИОТИ преди 4 години
Вчера минах през Иракли. Гората над плажа е обърната с булдозери и всичко е застроено с бетонни къщички!...какъв шум, какви джетове! Маргините замениха Митьо очите в Сл.бряг! всички заведения и магазинчета работят на техни касови апарати! ..."ПАТРИОТИ"!!!