Ще бъде ли манипулирана демокрацията?

До какво ще доведе промяната на финансиране на партиите?
19 юни 2019 22:17, Нели Христова
38

Промяната на начина на финансиране на партиите, който се обсъжда през последната седмица, ще доведе до манипулиране на демокрацията. Това е мнението на бизнесмена Васил Василев.

По думите му по този начин държавата би изпаднала в пълна зависимост от финансиране от чужбина на родните партии, тъй като тук няма толкова много пари за финансирането им.

"Катастрофата ще е, когато отвън започнат да манипулират нашата политика. Този род финансиране ще окаже такова влияние върху нея, че ще загуби идеалите си за независимост", посочи Василев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Василев обясни още, че не вижда реална политическа схема, която да убеди хората да гласуват за кауза. За местните избори пък било важно кой как вижда решаването на проблемите.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Eвгени Петров посочи, че не сме готови да приложим този модел на финансиране на партиите и  не трябва механично да възприемаме нещата.

"Непрекъснато ни убеждават, че партиите са подложени на сериозна отчетност, както и се обяснява, че няма скрито финансиране", коментира Петров.

Според него финансиране от 1 лев е малко, но повдига и други въпроси - с такава субсидия новите партии няма как да съществуват, смята той.

"В БСП винаги проблемът е бил кой ще реди листите, а сега за местния вот - кои ще са издигнати за кметове", посочи още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Вече поне 100 години демокрация няма никъде по света. България е била най-добре и се е развивала успешно, само в периода когато царя е бил забранил партиите. Всичките са само далавераджии, гледащи само собствения си келепир!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Време е за промянаповече от тридесет години го имаха шанса, докато участваха по един или друг начин в управлението на държавата! видяхме ги какво представляват и това е напълно достатъчно да не ги допускаме във властта! никога!
27
2
 
8
 
! Отговори
НЯма демокрация преди 4 години
Na 9 11 1989 година власта в България е подарена на нагли престъпници .Създадени са доказано престъпни групировки маскирани като партии.СДС,БСП<ДПС за имитация на демокрация. ползват пси активни наркоспец добавки и клипове по телевизиите обемно проникващо обсебващи. Ликвидирани са милиони работни места хиляди предприятия са подадени на комсомолски некадърници .В момента чрез нарочно създадената групировка ГЕРБ се ограбват хиляди милиони годишно от народа.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов веднага след изборите се подигра с възрастните хора. Да се подиграващ с хората, които защитават труда си, е изключително грозно. Самият той при всяка медийна изява държи да изброи какво е направено. От българския политически живот се вижда, че привържениците на по-богатите дават пари единствено за разрушаване или се възползват от подкупите на външни врагове на държавата.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Костов спря парите от държавата. Костов вече е история.Който копае гроб другиму, сам пада в него.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Този род финансиране ще окаже такова влияние върху нея, че ще загуби идеалите си за независимост"То пЪ сега голееееми идеали!?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е лошо на такива предавания да присъства и една статуя на Роден, символ на героизма на участващите мислители. Толкова замислени напоследък обикалят студията, че трябва да отворят и бюфет с кухня за уморените от интелектуални дискусии.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
демокрацията се манипулираше от бсп с помощта на сдс, до като бяха на власт! а най голямата манипулация беше че сдс убеждаваше хората че 45 г. стигат, и вече няма комунизъм в България, а бкп си смени името, с това решиха че са си свършили работата. лошото е че народа им повярва! от 10 г. имаме Премиер който се опитва да поправи щетите нанесени от бсп (малко или много се справя), но има такива дето не го харесват, едните си търсят властта, а другите..... се водят по акъла им!
21
3
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
абе уж пишеш грамотно а пишеш коЙто вместо коИто...
20
5
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
Не мога да разбера защо герб и бсп носят чорбаджиите на ръце ??? Тези хора с нищо не допренасят за обществото и даже го разграбват с обществени поръчки и еврофондове .А в същото време емигрантите издържат държавата като пращат пари на близките си .А герб и бсп наказват именно тях като ги облагат 20 % а мазни чорбаджисти източващи бюджета само 10 % и не изисква поне една част от печалбата да се реинвестира в България ,а не само да купуват имоти в чужбина и големите градове . Няма логика ????
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не дали ще вече е манипулирана демокрацията.И въпроса е какво ще правим с тоя ши.бан факт.Само не ми казвайте че трабва да се върнем в разни леви и десни диктатури.Защото именно това е целта на тези който манипулират демокрацията.Те за това го правят, тъй че ако искате диктатура просто ги оставете да довършат тоест не правете нищо и ще си а получите класическа.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми се повъръща от кабинета Борисов 3-Пеевски 2.
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист-ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ истината лъжлив гербер е, че даже жалкия Станишев постигна за 4 години мандат повече от ГЕРБ за три мандата. ГЕРБ е партията на инфлацията и на проваленото членство в евросъюза, а при Станишев влязохме там, и за 4 години заплатите се удвоиха ГЕРБ постигна същото за 12 години но за толкова години инфлацията изяде реалния прираст.
16
6
 
12
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
60 ГОДИШНИЯ ГЕРОНТ-СТАРЕЦ БОЙКО ИСКА ДА УПРАВЛЯВА ДАЖЕ И СЪС СКЛЕРОЗА.ИДОЛЪТ МУ ЖИВКОВ УПРАВЛЯВАШЕ ДО 82 ГОДИНИ
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
долу герб - и патериците им. СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
14
4
 
10
 
! Отговори
wan4o преди 4 години
защо ще па тя се манипулира още от 10 ноември
13
9
 
12
 
! Отговори
Време е за промяна преди 4 години
До Реалист: Това е демокрацията. Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Три мандата вече гледаме как к'радат гербаджиите. Стига им толкова. А дали БСП са като тях, ще видим. Може и да не са, нека им дадем шанс да покажат какви са сега. Станишев вече го няма, а Корнелия пенсионира старите "вечни" депутати.
12
3
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
До 15 Аааа!!! не е много сигурно .герб паднат ли от власт едва ли ще дойдат повече .А на бсп ще и измрат пенсиите . Всеки който лижи на тва ухо ,че нямало кой да лъже по добре от него няма бъдеще .Проблема е че народа не е важен за тия ,а постоянно му се навират в очите разни ,,бизнесмени,, България трябва да е на всички ,а не ддс 20% ,а милионерски данък 10 % .Това не е интереса на народа и не е част от европейската ценностна система да не говорим за МРЗ то .
11
4
 
12
 
! Отговори
пазарна политика преди 4 години
Партиите - на тезгяха! Бойко ги разпродава на търг с тайно наддаване!
10
10
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До нищо ново. Когато се отървеш от Бойко и ГЕРБ идва супер крадливата БСП и следва катастрофа - нищо ново.