БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искайте заем от р. овч , гергов , станишев ......
208
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, НО СОЦИАЛИСТИ БОРЕЩИ СЕ ПРАВАТА НА БЕДНИТЕ- ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЕЩО ДА КАЗАХА ЗА БЕДНИТЕ- ГНУСНИ БАНДИТИ- ЗАТРИХА НАРОДА СИ.
207
3
 
28
 
! Отговори
НАХАЛНИЦИ!!! преди 4 години
КЪДЕ се е чуло и видяло Комунист да каже истината, а да връща пари???НИКОГА!Да вземе-ДА!!Както каза БОКОВ с усмивка; "с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем"и "вината я поемаме с мезета'Правете си сметка: откъдето минат ЗАБЪРСВАТ каквото могат- ВРЪЩАНЕ-НИКОГА!!АРОГАНТНИ, ЦИНИЧНИ,БЕЗОЧЛИВИ!(Е.Йончева "лапна " ЕП като биберон, успокои се... като Станишев ще разцъфне в "лошия Запад"..)
206
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само прос човек може да помисли, че БСП няма пари.
205
2
 
28
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 4 години
Престъпника и трафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
204
19
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен 214викаш БАШ КРАДЕЦА ВЕЧЕ ГИ ВЪРНА!..така ли бе,свирчо?!..или бсп са "крадци",а тия,дето побързаха да върнат КРАДЕНОТО САМО ОТ БЮДЖЕТА "по заповед на щуката",са..."ДОБЛЕСТНИ МОШЕНИЦИ"?!АКО бсп СА КРАДЦИ,ШАЙКАТА на Банкянския *** са ДЕСЕТОРНИ КРАДЦИ!!!!!Обвинявате бсп в "надвземане",добре,но ГЕРБАВИТЕ СА НАДВЗЕЛИ ДЕСЕТОКРАТНО ПОВЕЧЕ!!!!..как така ТЯХ ГИ ПОДМИНАВАТЕ ?!?!
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До217. Помни и БСП , е като всички другите партии и най много. Има си фирми в Енергетиката, Горивата, Оръжията, Земеделието. И тия фирми и СНАСЯТ. Не е само ГЕРБ.
202
2
 
19
 
! Отговори
niki преди 4 години
Горките, откраднали парите, а мрънкат другите че са взели повече.
201
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво стана сега ? крадеца вика дръжте крадеца
200
19
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
много рев,много квич от гербомажоретките....Абе острогъзести,абсолютно нормално е партия,която е в опозиция, да не разполага с такива пари,с каквито разполагат властващите!!!!!Тиквун и подгербавите му "дясни ръце" РАЗПРЕДЕЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ КОЛОСАЛНИ СУМИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!!!!!!..ТЯХ КОГА ЩЕ ВРЪЩАТ?!Крадено-много,"комар ги ухапал" като са "върнали надвзетите средства"Лишете Тиквата от Златното кранче на "еврофондовете" и ще видите как бабаита ще увехне като препикано мушкато само за 24 часа..
199
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-малко пари значи по-малко прояви и по-малко простотии с които да ни занимават
198
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА, НО ИЗХАРЧИЛИ ПАРИТЕ, АМА НЕ РАБОТЯТ НО ИЗХАРЧИЛИ ПАРИТЕ....КРЕЩЯТ ТА СЕ ДЕРАТ- АМА ИЗХАРЧИЛИ ПАРИТЕ- МАСОВАТА ЧЕРВЕНА ШИЗОФРЕНИЯ ИМ ПРЕЧИ ДА СИ ИЗВАДЯТ ГЛАВИТЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ФЕКАЛИИ В КОИТО СА ЗАТЪНАЛИ И ИЗГЛЕЖДАТ ЖАЛКИ И ГНУСНИ. ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ БРЕ КРАДЦИ....
197
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е казал-"Проблемите на комунистите започват,когато изхарчат парите на другите."Още с идването на власт 1944г. ограбиха парите и имуществото на индустриалци и търговци и въпреки това неколкократно фалираха,обезценяваха лева до цената на хартия- през 40-те,50-те,60-те и 90-те г.Неизтребима е таз комунистическа алчност да докопаш парите на другите или поне държавния бюджет и да го опукаш.Ще финансираме ли опитите на тази Партия отново да ни направи бедни!Аз бих ги забранил,не пари да им дам!
196
5
 
12
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Че управляващите са шайка мутри, които газят законите и правят каквото си искате, е факт. НО това ли е алтернативата? Тия на снимката? хахахахах ще умра от смях! Ако тия дойдат на власт, държавата ще фалира.
195
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия на снимката. И 1000 години да живеят няма да върнат парите. Парите отидоха в лозунги, празно говорене, обещания, заяждане, завист.Дори ши да има пари в касата. Те трябва да ПИТАТ МОСКВА .
194
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора, комунист пари да връща някой виждал ли е до сега бре!? Ххах!
193
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете. Никога социалист пари от партия няма как да върне. Самата идеология е от времето на К. Маркс , ДА ВЗИМА. В нея не е показано как да връща. Когато се взимат пари , за да се надува един БАЛОН. ПРОДУКТ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА.
192
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете. Никога социалист пари от партия няма как да върне. Самата идеология е от времето на К. Маркс , ДА ВЗИМА. В нея не е показано как да връща. Когато се взимат пари , за да се надува един БАЛОН. ПРОДУКТ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА.
191
2
 
19
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Не вервайте на цоциалистите. Никогиш нема да върнат кайметата! Партията обича парите на другите. Некой разбра ли какво стана с ония 12 милиона барела нафта (за къде 250 милиона долара) на Саддам за БСП?Комунистите мразят капиталистите, но обичат парите им. Диалектика!!!
190
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой съмнява ли се,че ако Бойко все пак се съгласи на 5-6 лв. субсидия,крушовишката приватизаторка след 2 месеца няма да каже-"Бойко не изпълнява решеното от народа на референдума".Отчаяна популист-манипулаторка е!Точно за това Корна НИКОГА няма да каже точна цифра, каква субсидия иска- за да може после да плюе,който, каквото и да реши.Тя друго и не прави откакто е узурпирала БКП-то.Обгражда се с плювачи- до един! Боже,колко колко мъка и старческа злоба има в тази партия, колкото в електорат й!