Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова

5 партии биха влезли в НС, ако изборите бяха днес
27 юни 2019 09:24,
134
Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премирът Бойко Борисов има устойчиво по-висока позиция подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ. Лидерът на опозицията Корнелия Нинова обаче се радва на по-малко доверие през последните месеци в сравнение с оглавяваната от нея БСП. Това са основните изводи от съвместно национално проучване на bTV и "Маркет линкс".

Според Добромир Живков от социологическата агенция разликите в рейтинга на Нинова и партията й е започнало от излизането на социалистите от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката.

Още по темата

В същото време, докато ГЕРБ понесоха много тежък удар покрай скандала "Апартаментгейт" през април и май, то скандалът с имотите на властта на практика не е нанесъл почти никакви щети на самият Борисов.

Специалистът за пореден път препотвърди тезата, че премиерът е упял "буквално да обърне политическият тренд в страната".

"Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява - и да управлява със здрава ръка", коментира Живков.

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ биха взели малко над 30% от гласовете, БСП - 28,9%. Непроменена след изборите остава подкрепата за ДПС, които биха събрали 8%, както и тази за "Обединени патриоти" - 6%. Дясното обединение от "Демократична България" запазва добрия си резултат и с 5,3% ще успее да вкара депутати в Народното събрание. На ръба е ВОЛЯ с 3,3%.

"Евроизборите не доведоха до успокояване на социално напрежение, което се трупа от около година", подчерта социологът и допълни, че огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока - песимистите са два пъти повече от оптимистите.

Доверието в основните институции също остава на изключително ниско ниво - 27% за правителството, 25% за съдебната система и 18% за Народното събрание.

"Президентът се ползва с 54% подкрепа като резултат от опозиционното му поведение", посочи Добромир Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже тук все още се появяват маллоумни мишки които смятат, че Пожарникарят и ГЕРБ не са комуунета ? Българийо, ти загиваш защото все още раждаш *** души без грам разсъдък !
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
85
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм червен *** ще се скрия в дън гори и ще млъкна. Те обаче като провалената си другарка Нинова са прости и нахални , затова ГЕРБ ще ги бие където и когато ги намери и то с много.
84
12
 
8
 
! Отговори
До 87 преди 4 години
Пален *** е този който все още гласува за бсп .Не реформирала се комп.партия.Доказала се няколко пъти по време на прехода ,като некадърна и некомпетентна.Примери и факти колкото щеш.Господ да пази БГ от ново тяхно управление .Амин!!!
83
0
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
За всичките години от които следя политика и същевременно социологическите проучвания свързани с нея, не съм бил нито един път участник в какъвто и да е тип соц. проучване, както и нито един човек който познавам, или пък някой техен познат и така на татък. Наистина ми се иска да знам каква е тази контролна група от 1000 човека които постоянно навигират общественото мнение, чрез собствените им политически виждания. Къде живеят, с какво се занимават и най-важното каква дрога ползват?
82
1
 
11
 
! Отговори
Калин преди 4 години
До77 - ,,ГЕРБ е рожба на Борисов, а Нинова е рожба на БСП." - не , Нинова е рожба на СДС.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме на всеки гербометър, и така до края на магистралата. Пада кметаря, пада за тебе - пара,за да изгрее и стане тоймалка зелена муха.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е рожба на Борисов, а Нинова е рожба на БСП.
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма друго и тиквите стават герои.
78
12
 
3
 
! Отговори
До77 преди 4 години
Аве за какви депутати ми говориш.Факт е че комунистите изгубиха катастрофално с близо 10% разлика, а уж водеха или губеха с един процент.Както ни заблуждаваха червените агенции .Сега се повтаря пак същия сценарий ,Герб малко пред Бсп ,им се иска на тези от Тренд .Червените не могат да разберат ,че като увеличават изкуствено процентите на бсп ,активират хората да гласуват за Герб.Защото на избирателя му настръхват косите ,при представата ,че може пак да бъдат управлявани от ***
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бие, защото прехвърля вината върху Цветанов, Цачева и другите и той остава чист. Тиквата обира всичко добро за себе си, а всичко лошо остава като петно за членовете на ГЕРБ.
76
0
 
16
 
! Отговори
Баамаа преди 4 години
Това проучване на маркет линк с по поръчка на Гергов ли е!?
75
3
 
15
 
! Отговори
Коко преди 4 години
До 78 вярно воюва ама срещу собствения си народ , затова във всички класации сме на последно място, относно външната политика , политика където посегна и се уака справка Македония вече северна и оттам въпроса какво спечели България едно голямо нищо виж Гърците си взеха пак мн тяхното,а ние не можем да оправим още кой българин кой" македонец" това ли е влюбването му иначе той не е виновен просто акъла му е толкова жалко за България или каквото остана от нея и народа и
74
8
 
18
 
! Отговори
Do11 преди 4 години
СЕРИОЗНО ЛИ СМЯТАШ,ЧЕ БСП загуби катастрофално ,*** жалък!Колко евродепутата има Герб и колко БСП?Дебелото Лили го вкараха с врътки на връзкарката Габриел,аЙорданов е от СДС.Кой увеличи броя на евродепутатите в сравнение с предните евроизбори,Герб или БСП?Ние все още сме с ума си!
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ н1
72
0
 
13
 
! Отговори
Честен преди 4 години
Но има и друго. На 10.IX.1944 г. броят на ПИСАЛИТЕ се за активни партизани е неколкократно по-голям от действителния. На 11.X. 1989 г. синовете и внуците на ДЕСЕТО-септемврийските партизани, изведнъж се преродиха в " демократи ".Та в тази връзка, съм убеден, че ......... " има нещо гнило в Дания ". /Да ме прощава другаря Шекспир.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сценарият на "На всеки километър" беше от галеника на Тодор Живков Георги Марков, който реши да критикува соц системата, избяга в Англия, но и там не му хареса и започна да пише против капиталистическата система, нооо, британските тайни служни не си поплюват!
70
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧестенПри саца когато управляваха комунистите България беше 9 милона и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
69
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва лидер. Демокрацията е измислена от лихварите да грабят народа, може ли човек със здрав разум да даде на тълпата да решава кой да управлява с кабинки и бюлетинки - Бат Сали или Делян Пеевски? А баце е лидер, Баце е като Тато, народдът подсъзнателно е мъдрър, и разбира, че демокрацията е измама, и търси лидер. А понеже няма друг - кой друг, кажете поне едно име?
68
6
 
6
 
! Отговори
Честен преди 4 години
Имаше един прекрасен български филм: " На всеки километър ". И започваше с песен: Нас червеното знаме роди ни ................ НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ОТ ТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА.Колко вярна излезе!Комунистите не изчезнаха в България. Роиха се, пребойдисаха се, НО В СЪЩТНОСТ по един или друг начин управляват.Заслужилият другар, ОТКАЗАЛ КАТЕГОРИЧНО , да върне партийния билет сега е премиер. А другарката е председател на БСП и добре играе ролята на опозиционер.УЖ винаги на нож двамата другари