Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв

Президентът можеше да помогне малко, смята военният министър
29 юни 2019 15:02, Красимир Ангелов
323
Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв
Снимка: БТА

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отново заяви, че цената на самолетите F-16, които българската армия ще получи, е 2,2 млрд. лв.

Още по темата
"Аз не знам от къде Радев твърди, че са 3,2 млрд. лв., след като още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предложението за договор", допълни Каракачанов пред журналисти в Троян. В местността Хайдушкото сборище край троянското село Балканец вицепремиерът участва в традиционния празник на планината, билките и туризма.

По думите му в договора ще има определени корекции, но президентът е бил информиран за всеки етап, когато той е поискал. Според вицепремиерът, ако се стигне до подписване на договора, до края на юли процесът ще е приключил: "Ние ще направим своя доклад до Министерския съвет, той трябва да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът ако одобри това предложение, до края на юли той може да се сключи", подчерта Каракачанов.

"Аз не знам от къде излезе този един милиард лева, по принцип самият преговорен процес, независимо за каква техника е, не е проста работа. Ако беше лесно самият президент Радев, още когато беше командващ на ВВС, щеше да реши проблема. Само че той не се решава вече 10-12 години, сега сме на крачка да сключим договор", коментира още военният министър.

По думите му има неща, които в този договор и на него не му харесват и това е заявено. "Президентът можеше чрез ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски колега и ако има някакви съображения да ги каже и да помогне малко в този процес, защото е лесно да критикува, трудно е да се върши работа.", добави лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янките ни продадоха два ТЕЦ-а на мястото на два реактора, но не си взехме урок. Сега ще ни продадат едни железа на книга, които сегашните пилоти няма да дочакат. Толкова ли сме глупави или толкова се самомразим, че си го причиняваме?
212
4
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
Първият полет на Ф16 е през 1974 г.! Това означава, че е почнат да се разработва преди 60 години!
211
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре го е казал Каракачанов накрая "Лесно се критикува, трудно се върши работа".Това е. Този безполезен "президент" само глупости говори, да не говорим, че не различава щурмови самолет от изтребител. Отделно, че като шеф на ВВС какъвто беше доста време не свърши работа за 5 лева. Даже си спомням как се усмихваше срамежливо на Борисов. Жалък лицемер.
210
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кара,,Крачун" ,ти си като Кара,,Канчева" - патици отвсякъде !!!Резила ви е пълен !!!
209
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 215Богатите не купуваме Мерцедес.Спокойно ***. Ще ти дадем някой лев за старанието!
208
2
 
18
 
! Отговори
До 215 преди 4 години
Бедни сме, вярно е. И все бедни ще останем, но с чифте пищови на голия тумбак! А тези с Мерцедесите (у нас) живеят в определени квартали и махали. Въпрос на манталитет.
207
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и мерцедеса е 200к има и Дачия за 30к... Ама не знам защо богатите избират Мерцедес.Ама сигурно са *** и те... Трябва вас да питат бедняцитее... Вие винаги знаете :)
206
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов се опитва на летец самолети да продава! Но това не са краставици, нито паспорти!
205
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да спорим. Предлагам ГЕРБ да си ги купят с парите от субсидиите, апартаментите, терасите и къщите за гости. Аз пари за вторично желязо нямам!
204
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя РУските гъзолизачи. РУСанците са винаги били против България!
203
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, не разрешавам мойте пари - данъците ми да изхарчиш за Ф16. Разбираш ли какво ти казвам! Внимавай в картинката!
202
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко история! Прочетете за Берлинския конгрес и вижте кой какво е направил за разделението на България на Царство България от останалата половина на страната ни. И точно ВМРО да ми се навират с гнусните американци! Долна предателска сгааан! Проклинам семката ви долнааа политическа корумпирана! Камък върху камък няма да остане от къщите ви! Един от вас няма да остане!
201
1
 
28
 
! Отговори
ХГ преди 4 години
Делят ни на Българи и Турци, леви и десни, бедни и богати, русофили и русофоби,...........а всъщност единственото смислено разделение е граждани - мафия.
200
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко история. От 1878 до 1944 година русоФобите во главе с князете и царете внос от Германия са ни въвлекли в три национални катастрофи! Иван Вазов е ненавиждал русофобите, понеже от първо лице е осъзнавал какво предателство извършват спрямо България. Бъдете сигурни, че сащ и техните мутроминистри ще платят прескъпо за това! Пише им се! Пише ви се предатели! Ще виете като кучета! Обещавам!
199
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наште наведени празноглавци ще дадатмилиарди грешни пари за стари таралясници за които и завод даже вече нвма та сега с нашите пари американците ше правят и завода за щайгите. Ердоган седин ход матира и НАТО, САЩ с ракетите С400 .
198
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя американските гъзолизачи. Американците са винаги били против България!
197
3
 
15
 
! Отговори
до москвич бракма преди 4 години
хаха, абе ***, чудно що янките ги е толкова страх от новите москвичи, че и рипат на Ердоган че си купува модела с400. Нашия навремето беше 412 ;).
196
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов тук е напълно прав, но не иска да каже, че Радев говори това което иска Кремъл, а не българското Правителство и българския Парламент.Апропо, Радев сам се направи персона нон грата за българските Правителство и Парламент !
195
16
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До РУСИЯОт Съединението до днес Русия и русофилите сте най-големите врагове на България!
194
16
 
12
 
! Отговори
БГ мрази ръсия !!!! преди 4 години
45 години руско робство 45 години терор и убийства по Белене и Скравена само заради виц против диктатора сталин или живков 45 години затвор в собствената държава 45 години москвичи и заски 45 години България беше поробена от по прости и пияни хора