Радев представи България пред китайска туристическа коорпорация

Едва 27 000 китайци са посетили страната ни, желаем повече
5 юли 2019 10:50,
30
Радев представи България пред китайска туристическа коорпорация
Снимка: БТА

Предоставена е възможност информация за България да бъде включена в онлайн платформата на китайската туристическа корпорация Ctrip. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който се срещна с главния изпълнителен директор на Ctrip Corporation Джейн Цзе Сун в централата на корпорацията в Шанхай. Президентът Радев й благодари за предоставената възможност безплатно да се подаде информация като презентация за България и готовността тя да бъде включена в онлайн платформата на Ctrip, като така стане достояние на милиони китайски туристи.

Още по темата

Радев ни рекламира като инвестиционна дестинация

Но ние трябва да сме много по-активни, да предоставим информация за наши пакетни услуги, така че да вдигнем броя на китайските туристи, коментира Радев. По думите му, към момента те са 27 000 на година, а с активната политика, която има италианското правителство, в Италия те са 1 млн. и 800 хил. души. Радев обясни, че там е бил сключен всеобхватен договор, който свързва туристически компании, държавата, летища, транспортни фирми, хотелиерски организации, така че да се предостави цялостен пакет.

Министерството на туризма трябва да бъде по-активно
и да търси само контакт с такива огромни туристически компании, каза Радев, попитан за конкретни стъпки за привличане на повече китайски туристи. Ctrip са номер едно в света по онлайн платформа и брой активни членове. Така че тук е естествено място нашето министерство да търси контакт и възможности, посочи Радев. Той обясни, че се предвижда ръководството на корпорацията да посети България и на място да бъдат поканени туристическото ни ведомство, водещите организации от туристическия бранш, за да се направи всеобхватно споразумение, така че да има истински резултат.

Според президента проблемът в туристическия сектор не е само в рекламата, а се изисква цялостен подход
и сериозна организация. Защото зад тази реклама, това, което видяхме на презентацията, стои обработка на огромна база данни, информация в реално време, онлайн поддръжка на клиентите, указания в реално време за най-добрите дестинации и възможности - всичко това, събрано в едно. Ние трябва да работим така, че да предоставяме комплексни услуги, не само реклама, а също транспорт, настаняване, исторически забележителности, забавления - всичко това в единен пакет, коментира още държавният глава.

По-рано днес президентът Радев, чието държавно посещение в Китай приключва днес, изнесе лекция в Шанхайския университет "Цзяо Тун". В Китай дойдох с надеждата за установяване на добра перспектива за нашите отношения. Днес си тръгвам с убедеността, че тази цел е напълно постижима, каза пред студентите Радев. Силно вярвам, че политиците трябва да посещават по-често университети, да се срещат със студенти като вас и да обсъждат бъдещето ни, защото младите хора винаги имат чудесни идеи и критично мислене по отношение на бъдещето, защото то принадлежи на вас, посочи държавният глава пред аудиторията. Той говори за отношенията между България и Китай в светлината на обявеното по време на посещението му стратегическо партньорство между двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВОДЯТ СЕ ПРЕГОВОРИ ДА ПРИЕМЕМ РУБЛА И ЮАН.
25
3
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Кой ше дойде в тая *** ве вие луди ли сте.То бългаеите бягат.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коорпорация?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТО КАК ТАКА БЪЛГАРИЯ ОТ БЛАТО УПРАВЛЯВАНО ОТ ШАЙКА БАНДИТИ СЕ ПРЕВЪРНА В МЯСТО УДОБНО ЗА ИНВЕСТИЦИИ.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПрЕцедентър Радев първо обиколи арабски държави и покани араби,сега Китай и покани китайци.Абе луд за връзване е този чехЪл на Деса.
21
2
 
2
 
! Отговори
ЪРП преди 4 години
До АнонименНЕВЪЗМОЖНО Е ДА ГО АСИМИЛИРА ЧОРБАТА МЕЖДУ УШИТЕ ТИ, ЗАТОВА ЩЕ ТИ СПЕСТЯ ТЕЗИ НАПЪНИ!!!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЪРПВИЕ СВЪРШИХТЕ ПРЕВЪЗХОДНА РАБОТА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕСпо-полека, че да не се нaaкаш от възторг :)Я кажи поне едно нещо, което да е свършил за 2.5 години тоя ***, освен да плюe като камила по телевизиите.
19
7
 
5
 
! Отговори
ЪРП преди 4 години
БРАВО, БРАВО, БРАВООО НА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!ПУТИН И СИ ДЗИНПИН ГО ЦЕНЯТ МНОГО И ТОВА ПРОЛИЧА ЯСНО ОТ ПОКАНИТЕ И ДИАЛОГА , КОИТО ИСКАТ ДА ВОДЯТ С НЕГО!!!БРАВО, ГЕН.МАЙОР РУМЕН РАДЕВ!!!ВИЕ СВЪРШИХТЕ ПРЕВЪЗХОДНА РАБОТА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС И ИЗДИГНАХТЕ СРИНАТАТА (ОТ ЕДНИ ДРУГИ ***) РЕПУТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДО НОВИ И НЕВИЖДАНИ ВИСОТИ!!!СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ВИ НАПРАВЯТ МРЪСНО ЗАРАДИ УНИКАЛНОТО ВИ ПОСТИЖЕНИЕ, НО ВИЕ ,КАТО ДОБЛЕСТЕН БЪЛГАРСКИ ВОЙН, НЯМА ДА ИМ СЕ ДАДЕТЕ!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другаря Президент PR_а на България! СМЯХ.....
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев туристически дистрибутор ли стана вече ?...явно Деси иска да подобри имиджа на Президенството и от Погребална агенция да го превърне в туристическа, но не е целта туристи да идват в България, а тя да обикаля света !
16
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
СРАМ МЕ Е ЧЕ това е президент!!!!!!!
15
0
 
6
 
! Отговори
222222 преди 4 години
Коорпорация???????
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев приспа китайски студенти в Шанхай ....Толкова може човека .Така и приспа авиацията .
13
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека дойдат 5 млн китайци и налеят малко свежи пари в мутренската икономика, инак високи пенсии с тая политика ще видим на кукуво лето!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** намерил с какво да се занимава. Абе фaтмaко пpocт, ти китайски турист на живо виждал ли си? Тия са бaхти cганта!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама да не стане като във вица.Един поляк хванал златната рибка и тя обещала да му изпълни 3 желания.Първото: Да дойдат китайците!-Сигурен ли си?-Да!!!-ОК.Второто пак същото и третото също.Рибката вече в потрес:-Абе не разбирам, защо искаш един милиард китайци 3 пъти да дойдат до Полша?!-Ще дойдат 3 пъти, ама 6 пъти ще минат през Русия!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румбата да внимава кого кани.Тези са като *** - един ходи, сто води.Да пита бачо си Путин, как е положението в Сибир заради тях.Който не вярва и преди да сложи минус да погледа филмчетата в ютюбата - реват руснаците.След тях остава гола пустош
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво да идват от м...та си? Да ядат трето качество храна с изтекъл срок на годност, да пият алкохол менте, да слушат чалга и да се къпят в море пълно с ф...лии! Е, с това ли ще ги привлечем?
8
0
 
8
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
От туризма в днешно време БГ не печели нищо,печелят само определен брой хора. Някои страни напоследък не желаят и един турист в страната си,поинтересувайте се защо и се поразходете и до седемте Рилски езера и други посещавани дестинации!?...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците скоро не са виждали колхоз. Нека заповядат да видат след изгледа от небостъргачите на Шанхай минавайки през опустелите села обрасли с бурени и тръстика и като видят номадите с каруци ще останат очаровани.