Депутатите отложиха въвеждането на тол системата за 1 март 2020

Крайният срок беше 16 август тази година
27
Депутатите отложиха въвеждането на тол системата за 1 март 2020
Снимка: архив "Булфото"

Депутатите отложиха въвеждането на тол системата. Съгласно промените в Закона за пътищата, които приеха на първо четене, тя ще заработи от 1 март 2020 г.

Още по темата

Тол системата ще носи огромни приходи в бюджета
 
До преди тази поправка заложеният срок беше 16 август 2019 г.

По настояване на Александър Ненков от ГЕРБ новите такси се отложиха за 2020 г.
 
До 29 февруари 2020 г. пътните превозни средства с обща допустима техническа маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса. 
 

С приетите поправки се премахва и задължението АПИ да организира разпространението на бордови устройства и директно отчитане на ползвателите на платената пътна мрежа.

Тези дейности ще бъдат изцяло прехвърлени върху търговците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Няма проблеми преди 4 години
ние си купихме е-винетка 2 пъти и не искат да ни върнат парите и не сме само ние - така че напечелили са се за тази година безотчетно.
18
0
 
9
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Това решение на правителството отново потвърждава тезата колко им пука за гражданите ! Ще питате защо ? Защото, когато увеличиха винетката на 97 лева отново имаше протести, заведени дела и т.н., но правителството не се трогна и направи каквото си беше решило. Сега тази ТОЛ система очевидно бърка в сдравето на някой от техтите тайни спонсори и за това изведнъж толкова необходимата тол система се отлага с шест месеца, а дали на 01.03 няма да я отложат отново ?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това депутатче какво разбира от транспорт и тол система, той и билет за лунапарка не знае откъде се купува
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече се убеждавам, че нормалните неща тук са невъзможни не заради липса на политическа воля, лични интереси или финансови причини. Просто не останаха хора, които да могат да осъществят на практика даденото нововъведение. Нито могат да напишат нормален закон, нито да го съгласуват с другите закони, нито да осигурят логистиката. С всяко нещо е така. А ще ми говорят за иновации, устойчивост, интелигентен растеж .... Затова също всяка реформа влошава положението, вместо да го подобрява.
15
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А какви преференции ще ползват инвалидите, когато дългата система бъде въведена за леки автомобили?
14
1
 
10
 
! Отговори
May be преди 4 години
Какъв е размерът на пропуснатите ползи за обществото и бюджета от забавянето на ТОЛ системата? Нека не забравяме, че освен камионите на българските фирми през територията на страната преминават множество чуждестранни камиони като най многобройни са турските. Факт е, че и камионите рушат най-много пътната мрежа. Факт е, че и когато се вдигнат горивата масово реват, че фалират, че трябва да вдигат цените, но когато горивата паднат няма намаление на услугите. Кой ще поеме отговорността за това?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на генерал Борисов наричан още способния, а сред езиковедите известен като полиглота. Благодарение на далновидната му политика и невижданите му способности, вървим стремглаво напред. Хвала на такива способни държавници.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По света има отдавна изисквания - първо ако се въевежда ТОЛ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВИНЕТКИ - или винетки или ТОЛ, но не и двете. Второ трябва да имате поне 70 процента изградена инфраструктура на магистралите и задължително - изграден обходен маршрут на магистралите. А ние нямаме цяла завършена магистрала камо ли шосега, които да излизат от тях...
11
2
 
12
 
! Отговори
са преди 4 години
Едно хубаво нещо щяха да направят за тази година и него не направиха!Поддахоха се на шантажа на транспортните фирми и готово!ТОЛ-а е начина и всеки го знае,но не ми се мисли какво ще настане,когато до 3-4 години го направят и за под 3,5 тона-ще е рев до небесата,защото сега за 100 лева обикаляш колкото си искаш цяла година,а тогава,пак ще обикаляш,ама по второ и третокласни пътища,ама без пари!А който си иска магистралка,ще си плаща-нали бай *** го е казал,че кефа цена няма?!!!!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооооо, ами те една тол система не могат да въведат герберунгелите, че с машинно гласуване ще се справят.
9
0
 
11
 
! Отговори
времена и нрави.. преди 4 години
Тате му беше партиен секретар на СРС...
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешка някаква. ТОЛ на цялата пътна мрежа (с изключение на козите пътеки и калните пътища). В момента, в който го въведат за коли, правителството пада. Дори за товарните е съмнително, защото не виждам как няма да се вдигнат цените, ако имаш такъв допълнителен разход в превоза на стоки. ТОЛ системата трябваше да е само за автомагистралите, както е и по света. Но някой много налакомя, та измисли тая глупост. И сега им е ясно, че не могат да я приложат никога. И какво значи, че АПИ няма да следи?
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ СИНКОВЕЦ ПАК НАВРЯН В ПАРТИЯТА ГЕРБ КЪДЕТО СЕ СЪБИРАТ САМО СИНКОВЦИ НА УДОБНИ РОДНИНИ ДА СТЕ ГО ЧУЛИ НЕЩО РАЗУМНО ДА Е КАЗАЛ ,ТАКАВА УСЛУЖЛИВА ,СЛИГИНСКА ПРАРТИЯ ,КОЯТО Е СЪБРАЛИ В РЕДИЦИТЕ СИ САМО РОДАТА ,УДОБНАТА РОДА ! И НЕ САМО В ГЕРБ Е ТАКА ТОВА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯТ БИЗНЕС У НАС И ТАМ СЕ НАМЪРДАХА КУП НЕКАДЪРНИЦИ ДЕТО ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАТ !
6
0
 
29
 
! Отговори
realist преди 4 години
Значи това смешно деПутатче от ГерП - Ал. Ненков е толкова жалък, че чак ми се реве. Майка му беше юристконсулт в Столична община по времето на Тиквата, а сега е шеф на КЗК. Баща му беше конституционен съдия, но той е свестен и за това много отдавна се разведе с майка му. А това неориентирано момченце се прави на важен. Вервайте ми КРАЖБИТЕ са огромни.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен3Ти явно от ваше село не си излизал, щом разправяш, че са ти скъпи винетките.на цената на годишна българска винетка, в гърция не можеш да идеш и да се върнеш до Атина.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛогичноС макарите заедно.......
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая тол система като приемането ни в Шенен и Еврозоната - някой ден ще стане, но никой не знае кой ден, коя година и кой век... Свинетка в същото време си има хотел в Испания на 9 етажа, понеже много хубава идея даде за тол системата и за скъпи винетки. на печелившите честито, на баламурниците - пак да гласувате за вожда и после се чудете защо сме на последно място у всички класации
2
4
 
24
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Първо сички да си купят годишни винетки и после да им тренсем толЪТ.
1
2
 
25
 
! Отговори
Логично преди 4 години
Като спечелим изборите ще ви го натресем целият ТОЛ.