Депутатите отложиха въвеждането на тол системата за 1 март 2020

Крайният срок беше 16 август тази година
27
Депутатите отложиха въвеждането на тол системата за 1 март 2020
Снимка: архив "Булфото"

Депутатите отложиха въвеждането на тол системата. Съгласно промените в Закона за пътищата, които приеха на първо четене, тя ще заработи от 1 март 2020 г.

Още по темата

Тол системата ще носи огромни приходи в бюджета
 
До преди тази поправка заложеният срок беше 16 август 2019 г.

По настояване на Александър Ненков от ГЕРБ новите такси се отложиха за 2020 г.
 
До 29 февруари 2020 г. пътните превозни средства с обща допустима техническа маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса. 
 

С приетите поправки се премахва и задължението АПИ да организира разпространението на бордови устройства и директно отчитане на ползвателите на платената пътна мрежа.

Тези дейности ще бъдат изцяло прехвърлени върху търговците.


27
Още от Политика
Проблемът на машинното гласуване – хората, не техниката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Няма проблеми преди 1 седмица
ние си купихме е-винетка 2 пъти и не искат да ни върнат парите и не сме само ние - така че напечелили са се за тази година безотчетно.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато я въведат вероятно вече ще е изригнал "Йелоустоунският"?!
18
0
 
9
 
! Отговори
Счети преди 1 седмица
Това решение на правителството отново потвърждава тезата колко им пука за гражданите ! Ще питате защо ? Защото, когато увеличиха винетката на 97 лева отново имаше протести, заведени дела и т.н., но правителството не се трогна и направи каквото си беше решило. Сега тази ТОЛ система очевидно бърка в сдравето на някой от техтите тайни спонсори и за това изведнъж толкова необходимата тол система се отлага с шест месеца, а дали на 01.03 няма да я отложат отново ?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това депутатче какво разбира от транспорт и тол система,

той и билет за лунапарка не знае откъде се купува
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все повече се убеждавам, че нормалните неща тук са невъзможни не заради липса на политическа воля, лични интереси или финансови причини. Просто не останаха хора, които да могат да осъществят на практика даденото нововъведение. Нито могат да напишат нормален закон, нито да го съгласуват с другите закони, нито да осигурят логистиката. С всяко нещо е така. А ще ми говорят за иновации, устойчивост, интелигентен растеж .... Затова също всяка реформа влошава положението, вместо да го подобрява.
15
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
А какви преференции ще ползват инвалидите, когато дългата система бъде въведена за леки автомобили?
14
1
 
10
 
! Отговори
May be преди 1 седмица
Какъв е размерът на пропуснатите ползи за обществото и бюджета от забавянето на ТОЛ системата? Нека не забравяме, че освен камионите на българските фирми през територията на страната преминават множество чуждестранни камиони като най многобройни са турските. Факт е, че и камионите рушат най-много пътната мрежа. Факт е, че и когато се вдигнат горивата масово реват, че фалират, че трябва да вдигат цените, но когато горивата паднат няма намаление на услугите. Кой ще поеме отговорността за това?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на генерал Борисов наричан още способния, а сред езиковедите известен като полиглота. Благодарение на далновидната му политика и невижданите му способности, вървим стремглаво напред. Хвала на такива способни държавници.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По света има отдавна изисквания - първо ако се въевежда ТОЛ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВИНЕТКИ - или винетки или ТОЛ, но не и двете. Второ трябва да имате поне 70 процента изградена инфраструктура на магистралите и задължително - изграден обходен маршрут на магистралите. А ние нямаме цяла завършена магистрала камо ли шосега, които да излизат от тях...
11
2
 
12
 
! Отговори
са преди 1 седмица
Едно хубаво нещо щяха да направят за тази година и него не направиха!Поддахоха се на шантажа на транспортните фирми и готово!ТОЛ-а е начина и всеки го знае,но не ми се мисли какво ще настане,когато до 3-4 години го направят и за под 3,5 тона-ще е рев до небесата,защото сега за 100 лева обикаляш колкото си искаш цяла година,а тогава,пак ще обикаляш,ама по второ и третокласни пътища,ама без пари!А който си иска магистралка,ще си плаща-нали бай Ганя го е казал,че кефа цена няма?!!!!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ооооо, ами те една тол система не могат да въведат герберунгелите, че с машинно гласуване ще се справят.
9
0
 
11
 
! Отговори
времена и нрави.. преди 1 седмица
Тате му беше партиен секретар на СРС...
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смешка някаква. ТОЛ на цялата пътна мрежа (с изключение на козите пътеки и калните пътища). В момента, в който го въведат за коли, правителството пада. Дори за товарните е съмнително, защото не виждам как няма да се вдигнат цените, ако имаш такъв допълнителен разход в превоза на стоки. ТОЛ системата трябваше да е само за автомагистралите, както е и по света. Но някой много налакомя, та измисли тая глупост. И сега им е ясно, че не могат да я приложат никога. И какво значи, че АПИ няма да следи?
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОЗИ СИНКОВЕЦ ПАК НАВРЯН В ПАРТИЯТА ГЕРБ КЪДЕТО СЕ СЪБИРАТ САМО СИНКОВЦИ НА УДОБНИ РОДНИНИ ДА СТЕ ГО ЧУЛИ НЕЩО РАЗУМНО ДА Е КАЗАЛ ,ТАКАВА УСЛУЖЛИВА ,СЛИГИНСКА ПРАРТИЯ ,КОЯТО Е СЪБРАЛИ В РЕДИЦИТЕ СИ САМО РОДАТА ,УДОБНАТА РОДА ! И НЕ САМО В ГЕРБ Е ТАКА ТОВА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯТ БИЗНЕС У НАС И ТАМ СЕ НАМЪРДАХА КУП НЕКАДЪРНИЦИ ДЕТО ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАТ !
6
0
 
29
 
! Отговори
realist преди 1 седмица
Значи това смешно деПутатче от ГерП - Ал. Ненков е толкова жалък, че чак ми се реве. Майка му беше юристконсулт в Столична община по времето на Тиквата, а сега е шеф на КЗК. Баща му беше конституционен съдия, но той е свестен и за това много отдавна се разведе с майка му. А това неориентирано момченце се прави на важен. Вервайте ми КРАЖБИТЕ са огромни.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен3
Ти явно от ваше село не си излизал, щом разправяш, че са ти скъпи винетките.
на цената на годишна българска винетка, в гърция не можеш да идеш и да се върнеш до Атина.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Логично
С макарите заедно.......
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тая тол система като приемането ни в Шенен и Еврозоната - някой ден ще стане, но никой не знае кой ден, коя година и кой век... Свинетка в същото време си има хотел в Испания на 9 етажа, понеже много хубава идея даде за тол системата и за скъпи винетки. на печелившите честито, на баламурниците - пак да гласувате за вожда и после се чудете защо сме на последно място у всички класации
2
4
 
24
 
! Отговори
Баце преди 1 седмица
Първо сички да си купят годишни винетки и после да им тренсем толЪТ.
1
2
 
25
 
! Отговори
Логично преди 1 седмица
Като спечелим изборите ще ви го натресем целият ТОЛ.