Депутатът Георги Михайлов се отказа от имунитета си

Цацаров му го поиска заради данъчно престъпление
3
Депутатът Георги Михайлов се отказа от имунитета си
Снимка: Булфото, архив

Соцдепутатът Георги Михайлов сам се отказа от имунитета си на народен представител, за да стане клиент на Темида.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да падне защитата му, за да започване наказателно преследване на Михайлов за извършено от него данъчно престъпление.

Георги Михайлов сдава имунитета, нямало нищо незаконно

Преди дни говорителят на обвинител №1 Румяна Арнаудова съобщи, че Михайлов е получавал финансови средства - лихви, от търговско дружество по предоставен от него заем за 200 хил. евро през 2013 г. Открити са несъответствия в данъчните декларации на депутата, който се бил регистрирал като физическо лице по Закона за ДДС. За 2016 г.

Михайлов не е декларирал 44 хил. лева получени като лихви от дружеството. Фирмата е декларирала тези средства. Тя е имала отношения със Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, на която Михайлов е бил изпълнителен директор.

За втори път депутатът от БСП си дава имунитета. През ноември миналата година той остана без защита заради разследване за безстопанственост, по което той вече има повдигнати обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
ТЕЗИ ПРИКЛЮЧИХА СЪС ЦВЕТАНОВ ИЗКАРАХА ГО ЧИСТ КАТО СЪЛЗА И ОТ КЪДЕ Е ВЗЕЛ ТОЛКОВА ПАРИ ЗА ТАКЪВ АПАРТАМЕНТ ЧЕ И АСАНСЬОР???? ПИТАМ ТАЗИ Г-ЖА АРНАУДОВА А ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ А ОСТАНАЛИТЕ КОИТО СИ ДАДОХА ОСТАВКИТЕ НО НЕ КАЗАХА ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ ЖИЛИЩА - А ТОЗИ ЛЕКАР ЗА НЯКАКВИ СИ 44000 ЛЕВА МОЖЕ И В ЗАТВОРА ИЛИ В АРЕСТА ДА ГО ВКАРАТ - И НА ТОВА АКО СЕ КАЗВА СПРАВЕДЛИВОСТ ИЛИ ЧЕСТНО РАЗСЛЕДВАН Е КЪМ ЕДНИ И ОБРАТНО КЪМ ДРУГИ ДА СЕ НАДЯВАМЕ ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ НО С ДРУГИ ЛИЦА
2
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
80% от т- н- нар- представители са явни или тайни престъпници! До кога ще храним 240 *** ? Народа се топи , но парламента си е все толкос, накрая ще останат само те - нар изедници !
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична политическа мутра - бяла якичка. Давайте всички наред. Лош матря'л бол. Ама едва ли!