Три пъти плащал Борисов борчове на други за самолети, сега вади парите за F-16

ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета
Обновена: 18 юли 2019 11:37 | 18 юли 2019 11:33, Камелия Цветанова
207

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е настоял да платим веднага за изтребителите F-16.

"Настоях да платим накуп за F-16, защото ми омръзна в три управления да им плащам борчовете, когато са се пазарили за самолети", каза той по време на годишната среща с посланиците ни зад граница.

Още по темата
Според него решението на кабината е да се отиде на варианта за нашите възможности като държава - да се купи възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни.

"Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите", допълни той.

Според него неслучайно ние имаме бойна авиация.

Проблемът обаче бил в това, че всичко ново до този момент, което е купено, е годно само да се натовари щаба и да избяга.

"Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Той упрекна военните, които критикуват избора на новите изтребители.

"Тези същите излизат да ни дават оценка. Позволявам си да го говоря в този тесен кръг, защото вие трябва да знаете какво да отговорите когато ви питат в чужбина", обърна се Борисов към дипломатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този господин преди време разправяше , как Грипените ни ги предлагали без радари , а видиш ли ,американците ни давали всичко, и то на много по-евтина цена .Какво стана бре , защо сега трябва да плащаме скъпо ,че прескъпо ???
118
2
 
16
 
! Отговори
Народен Съд преди 4 години
Този ще бъде съден като америкаски неоколониален бок-к назанчен ан окупираната от Америка държава .Вън САЩ от България и техните престъпници
117
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бърза справка в интернет показва, че цената на ф-35 е около 120-130 млн. долара.Нови и по-евтини от кошниците ф-16.*** ще купи щайгите само да си осигури спокойствието, пък вие ги плащайте.
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета"За какъв са ни след като всеки недоволен тземец може да се довлече тук незаканно?
115
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самозабравил се селянин!...той направил,той платил....и все с парите на народа! ....Тази държава сякаш му е бащиния,а ние лични поданици,сякаш не е избран да служи на държавата и народа,а те да му служат на него.Вживял се ролята на султан ...
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая година изтребители без торпеда , догодина ,ще им вземем някакви торпеда. ХАХАХАХА
113
1
 
22
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Ей,писва ми това АЗ,АЗ,АЗ!!!!Той дал,той платил,той строил и т.н.СТИГА!!!Ощипи се,бре!
112
2
 
24
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 4 години
На снимките: другарят Тодор, пардон, другарят Бойко Борисов на среща с млади доячки и с (не)млади натегачи.
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До bai_jordanИли си много наивен и *** ,или си просто зависим от Герб щом след 10 г. им управление и децата разбраха че и Герб са си от БКП. От същото котило ,наглостта им е абсолютно еднаква ,както и лакомията. Добрите управници за 3-4 г. вадят народите си след войни от глад а твоят баце за 10 г. ни натика още по-вече в дупката ! Гърците затова си избраха човек учил в Станфорд ,завършил Харвард мислещи ,можещи а не пожарникари...Затова нашите майки още слугуват в Гърция а не гъркините у нас !
110
1
 
8
 
! Отговори
Това е положението преди 4 години
Бойко дава, Бойко взема.....
109
0
 
18
 
! Отговори
Хвалби преди 4 години
Плащал ама в Симитли, за останалото плащаме ние!
108
0
 
16
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 4 години
ИИИИИ НА КОИ Е ПЛАЩАЛ НЕКА ДА ГИ ИЗБРОИ АМА СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ИМА ТАКИВА - КОГАТО СЕ ГОВОРИ ТАКА И ТО ПРЕД ТОЛКОВА ХОРА Е ДОБРЕ ДА СИ СИГУРЕН В ТОВА КОЕТО КАЗВАШ ИНАЧЕ ИЗЛИЗА ЛЪЖА
107
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването на американските кошници с авансово плащане Е защото Тиквата се откупва от американците във връзка с делото което се води в Ню Йорк по жалба на Цветан Василев.Това е ИСТИНАТА за тази слабоумна сделка.Или с други думи, Тиквата спасява кожата с парите на народа.Как пък не го разбрахте бе, скапан балкански народец?!Как може да сте толкова тъпоглави същества.
106
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв си го избтахтИ, ЕдЕот, ТАКЪВ СИ ГО ГЛЕДАЙТи.Егати простият народ.Септември дЪ нИ забра'итИ, бюлИтИнкЪтЪ пак за ТиквЪтЪ.И магарИ да ви покажи и зЪ негУ дЪ гласуватИ, бантустанци загубени.
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ското в тази държава освен Тиквата и простотията му нищо няма да остане.
104
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всякъде и във всеки бизнес плащат колкото се може по късно ... само в БГ най-бедната държава в ЕС бързат да изсипят едни 2-3 млрд долара все едно купуваш баници.Въобще тази държава съм е отписъл, имам чувството че ни управляват маймуни или пожарникари
103
2
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
БОКО Е ПОПУЛИСТ, ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК, НЕ МУ ВЯРВАМЕ !!!
102
9
 
3
 
! Отговори
bai_jordan преди 4 години
Само да информирам троловете дето плюят, че Корнелчето вече няма пари и в момента бачкате про боно! Така че малко по-полека защото утре може да имате нови господари чийто з**ник да лижете!
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ТИ ПЛАЩАШ ГОСПОДИНЕ ВИЕ САМО ВЗЕМАТЕ ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ. КОГАТО ИЗВИДИШ БЪЛГАРИЯ ОТ ТИНЯТА ТОГАВА СЕ ПЕРЧИ ,ЗАЩОТО ЗА 10 Г. НАРОДА НЕ ПОЧУВСТВА НИЩО ДОБРО ДА СИ НАПРАВИЛ ЗА НЕГО ! НАРОДА ДЕТО ЕДВА МЪРДА ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО ! ! !
100
2
 
13
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 4 години
Грешна медия е отразила изцепките на Б.М.Борисов !Вярната медия е вестник "Стършел" ...