Антон Кутев: Нинова сама ще падне. Тепърва идва чистка в БСП

София може да стане червена, категоричен е той
21 юли 2019 08:02, Анисия Иванова
257

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, ако продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в БСП, заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

"Много пъти съм разговарял с нея, в началото се вслушаваше в думите ми повече. БСП допусна грешки, които костват доверието в партията. Ако за местния вот се разберат и преглътнат различията Манолова и Нинова - това ще бъде печеливш ход за БСП", отбеляза още той пред Ганиела Ангелова.

По повод подадената и след това оттеглената оставка на Нинова той е категоричен, че: "Елементарно познание в политическата култура е, че председателят на партията се избира от организацията, ако работи в условия на демокрация."

По думите му в БСП демократичните принципи са святи, "тя претендира да е най-демократичната партия и все още е такава".

Въпреки упреците Кутев призна, че вярва в добрите намерения на Нинова, че тя иска да промени партията по начина, по който вижда, но нейните виждания далеч не са това, което е нужно на Левицата. "Често тя работи популистки", определи бившият зам.-председател.

В момента Нинова се опитва да направи БСП лидерска партия. Тя прави грешки, които реално застрашават съществуването на БСП, защото ние не сме власт, за да имаме целия управленски ресурс за това, допълни Кутев.

Нинова търси младите хора да им даде път в партията и това е правилно, каза още Кутев, но уточни: "друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят".

Кутев е катогеричен, че БСП трябва да остане от големите партии в България, тя има 130-годишна история, и трябва да е определяща за бъдещето на страната ни. "Ако я няма БСП, това значи разпадане на лявото. Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото", каза Кутев.

На въпрос може ли София да стане червена, Кутев категорично заяви: "Може да стане! Надявам се Мая Манолова да поиска, защото това е шанс". Относно предложенията за кмет на БСП, той е убеден, че те трябва да са "по-външни" и даде пример с успешната кандидатура на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
15
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
ако Манолова бе шеф на БСП всички останали щяха да са зад нея.Корнела не става.Това е вярно! Манолова има остър език, но има и мярка на езика. Тя е идеалният вариант за нов лидер на БСП-то.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се видео, че червени и оранжеви са с различни "виждания" само на приказки, обаче си действат заедно - в сговор. Караниците са просто цирк, който трябва да поддържа илюзията, че има опозиция
29
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото". да съсипеш държавата България, да направиш огромна част от народа бедни, да им отнемеш правото на труд, и да казваш че ги защитаваш....... това ако не е цинизъм!
28
12
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Тоя *** говори общи приказки, ако БСП има изобщо някакъв шанс то е защото гербавите *** показаха и доказаха, че са същите разбойници като червените такива, а хората се отвратени от цялата политическа пас мина настанила се удобно на софрата.
27
9
 
10
 
! Отговори
Коч преди 4 години
Клати се ама не пада.
26
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако Манолова бе шеф на БСП всички останали щяха да са зад нея.Корнела не става.
25
7
 
25
 
! Отговори
129 преди 4 години
Кутев, Кутев как може да говориш тези глупости, демокрацията била свята в партията... Та само преди 30 години твойте другари тогава се бореха срещу демокрацията. Говоря като безпартиен, от както дойде тази демокрация всичките ни политици досега са един дол дренки общо взето, ама с твойте приказки направо нивото пада и под кота нула
24
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да го разбера Кутев. Колко време ни убеждаваше, че в БСП са хубави хора, че Корнелка е много готина, колко пари пръсна по червените ***. Като му биха шута-лоши хора били. Истински принципен БСПар.
23
13
 
24
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Според мен,Нинова няма харизмата и визията на партиен водач,като освен това миналото И,и както партийното И политическо номадствуване просто и тежат като воденичен камък.Не е диалогична и гъвкава , а има манталитета на квартална кавгаджийка.а водач на такава партия трябва по-гъвкав,харизматичен и с необременено минало
22
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е връзката с Кремъл да падне. Падне ли , всички падат. И почваме на чисто
21
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя КOРналия затуй си оттегли оставката, за да съсипе БеСиПе-ту качествено. Като го унищожи, ще направи нова партия под руско управление....
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП трябва да остане от големите партии в България, тя има 130-годишна история,..........................е, нали уж не са БКП, нали са нови ? или си я карат по старому, и с миналото в сърцето си ще ни вкарват в "светлото бъдеще"
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистите терористи трябва да бъдат изгонени от министерски съвет и всичко ще си дойде на мястото
18
6
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Кутев го каза най на края ясно.БСП се бори против капитализма.А били за ЕС.Мимикрия.А що се отнася до София , няма как да стане.
17
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами тя софия си е червена откакто второто поколение комунист бойчето от банкя беше кметтия барци с комунизма къде бяха тогава
16
3
 
10
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Кво 130 години
15
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уважауми антикомунистиаз силно ви подкрепямно бъдете така добри да свалите от власт комунистите дето ни управляват като банкянското, като цецка цачева като наследствените служители в репресивния апарат на комунизма цецко крадецко и ред други "другарчета" дето слугуват на краваршингтон с комунистически методи и грабят народа и тогава нинова сама ще си отиде
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е връзката с Кремъл да падне. Падне ли , всички падат.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако авторът на текста към видеото пише тема в училище, е за чиста двойка, защото има пълно разминаване мебду двете.
12
6
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 4 години
мръсен злобар отдавна трябваше да го махнат с другите ***