Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!

Доволен е от куража на министри за превъоръжаването
Обновена: 31 юли 2019 13:23 | 31 юли 2019 10:31, Веселина Йорданова
461
Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави ресорните министри за "търпението и куража" за превъоръжаването на Българската армия.

Още по темата

Оценката на Департамента на САЩ я видяхте, каза той в началото на заседанието на правителството. По думите му въпреки глупостите, изприказвани у нас, навън никой не се съмнява в способностите на изтребителите F-16, които ще купим.

"Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България, мисля, че никой не би си позволил извън България да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия или на каквото и да било", коментира премиерът.

Борисов изрази съжаление, че правителството не получило подкрепа от партньорите от дясното за сделката, която била "геостратегическо решение". Той съобщи, че финансовото министерство довършва работата си по проекта за покупка на самолетите.

"Въпреки враждебната среда, в която работихте, въпреки нежеланието на нашите и институционални опоненти да превъоръжим с едни от най-добрите самолети българските ВВС, ви поздравявам за куража, силата, търпението", каза Борисов пред министрите.

По думите му неслучайно 28 години след промените все още армията ни е въоръжена със "старите руски оръжия".

В официалната позиция на Държавния департамент на САЩ премиерът Бойко Борисов и правителството са поздравени за "тяхната решимост да модернизират своята армия чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети". В съобщението се приветства решението на България за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване и се изразява очакване за съвместна работа по проекта за засилване на дългосрочното стратегическо партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


461
Още по темата: Бойко БорисовF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
4
 
5
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Кога заминават първите пилоти и техници на обучение в САЩ?
277
1
 
22
 
! Отговори
джо преди 4 години
Статията си е" куха та, дрънка" Доживяхме да четем,че Българското и Американското правителство не били подвластни на лобизъм и корупция.Ами тогава защо беше цялата дандания, защо идваха постоянно "началниците" на нашия пожаникар, що дадохме парата напред и ред други глупости дето се направиха . То Цялата ситуация си беше простотия от самото начало."Да ама не,господа комунисти" , ааа ... демократи.Първо дробим простотии, после мажем с подобни статии г-да журналисти.
276
2
 
11
 
! Отговори
BB преди 4 години
Ами то жива *** не остана в България. За какво да говорят?
275
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиква какво ме еня мен и българите тези самолети.От кого ще ни пазят като никой не иска в тази корумпирана държава на мутри и бивши комунисти сега демократи.
274
4
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Сата Низобщо не се е "избъзикал"!..Това същество просто плещи БЕЗ ДА МИСЛИ (ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕ!!!),за това в 100 процента от "мъдростите",които ръси,след няколко часа се обръща на 180 градуса..Що се отнася до "изборите,които печели":..На последните,през 2017,Тикво"партията" има 33.54%.,активност на населението:-54.07%.Тоест,за Тиквата са гласували ЕДВА 18.14 % от българите!!!!!!!!!За каква "изборна победа" плещиш?!?!..Та ако не бяха КУПЕНИТЕ му ПАТЕРИЦИ,тоя НИКОГА нямаше да състави правител
273
21
 
8
 
! Отговори
Кремълския педераст преди 4 години
Не може да ни открадне Варна , докато Ф16 я пазят!България за Българите!
272
27
 
8
 
! Отговори
С Ф16 трърдо преди 4 години
Завива е към великите САЩЗатова Рушките свинки квичата;)
271
3
 
21
 
! Отговори
! преди 4 години
Да питам само...Тая *** няма ли да бъде умъртвена заради Африканската чума? То май тя разпространява......Една да колнат и всичко ще се оправи
270
1
 
12
 
! Отговори
сладки % преди 4 години
в зеленко ще има за нашите нац. герои-"т.н. преговорен екип"!не се знае със сигурност само колко ще намаже доскорошната десна ръчица.дежурния цв.цв на молитвените закусчици зад Оушъна.сега бащицата е голем,но не се знае дали нема да доде едно време да гледа 52393гражданите,както на***кано дети гледа майка си.
269
16
 
8
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Аве, Просо, мноо си зле ве!Покажи си твоя сурат, преди да говориш за суратите на другите. Евати глупостите, една книга бил прочел! Борисов веднъж ви избъзика и вече 10 години му дъвчете неговите лафове, че не може да измислите нищо от себе си. И като е прочел половин Винету, как става така, че три пъти печели избори и е най-дълго управлявалият премиер? Или и ти смяташ, че българите сме 80% де били?
268
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и не само тоя е..В коя друга Територия слабоумно същество,едва избутало ВИФ ,и то заради това,че е дете на Активни Борци Против Фашизма и Капитализма,ще "твори закони" и ще "провежда избори"?!?!В КОЯ?!В коя територия де що е имало РАБФАКАДЖИИ са се набутали до "Председатели на Парламенти",до ключови позиции в Министерства и "Ведомства"?В КОЯ?!..НЕМА ТАКИВА!!!!!!!!!!!..САМО У НАС!!!!
267
1
 
7
 
! Отговори
до R3v0lv3r преди 4 години
Абе, уж "бедни", но са готови да платят от собствения си "джоб" Два Милиарда Долара за американска база на собствена територия, а и сделка за закупуването на ЗРК "Пейтриът" сключиха!В Германия вече престанаха да се шегуват, че в Полша има повече танкове Леопард отколкото в Бундесфера.Поляците не са глупави..., имат база за сравнение, затова и не свалят как да е съветското си въоръжение.Що се касае до Ф-35, може и да получат някоя силно орязана версия.
266
4
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
верно,има такъв момент "Само у нас"....Но той няма нищо общо с фърчалките...САМО У НАС е възможно МУТРАФОН,чието досие тежи повече от "Под игото",и чийто сурат просто крещи "Аз съм ***,ела ме ритни!",да бъде .."ВСьО И ВСЯ" в КОЯТО И ДА БИЛО територия!!!!!Само у нас е възможно същество,прочело ЕДИНСТВЕНО няколко страници от една детска книжка,да дърпа конците на ...заспалите......не знам какво ни става...Може би като прастар народ вече ни е време "за отвъдното"?
265
1
 
17
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Наричате ги кравари,но американците са много хитри,ще си набутат самолетите на страните членки на НАТО ,за да печелят,и при евентуална война,другите да се бият и да ***,те само ще командват.
264
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудех се защо не сме си купили и самолет-цистерна за презареждане,а то като сме толкова малка държава къде и защо да презарежда ?
263
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След пет години ще полетим на крилете на новите технологии към по-добър живот.Ще завиваме над Сърбия и С.Македония дано още да са приятелски държави.
262
1
 
6
 
! Отговори
R3v0lv3r преди 4 години
До АнонименЗащото повечето страни с големи армии не произвеждат сами оръжието си и нямат възможност на веднъж да модернизират всичко. Поляците имаха запитване за F35 ще видим дали ще им се отвори парашута, ама едва ли те са като нас бедни и не им се вярва много.
261
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли кои са най-опасните политици в Бг?????БИВШИТЕ Комунисти!!!!!!!Нали така Агент на ДС "Буда"!ПСА, с каква синовна обич навремето масажираше ушите на БайТошо, докато го охраняваше, спомняш ли си!?
260
1
 
21
 
! Отговори
Питане преди 4 години
"Оценката на Департамента на САЩ я видяхте, каза той в началото на заседанието на правителството. "Бойко, а САЩ страна ли са в сделката, и като какви участват, или оценката е независима?
259
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите му неслучайно 28 години след промените все още армията ни е въоръжена със "старите руски оръжия".----------Агент "Буда", я *** питай поляците (най-големите русофоби) какв е процента на съветското (а, не руско) оръжие там!Защо поляците модернизират Миг-29 и старите изтребител-бомбандировачи Су-22 (не гибъркайте със Су-25) които отдавна са свалени от въоръжение РФ, нали си купиха Ф-16Защо не се отказват модернизирания Т-72, нали си купиха Леопард!Любопитно, нали!?