Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!

Доволен е от куража на министри за превъоръжаването
Обновена: 31 юли 2019 13:23 | 31 юли 2019 10:31, Веселина Йорданова
461
Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави ресорните министри за "търпението и куража" за превъоръжаването на Българската армия.

Още по темата

Оценката на Департамента на САЩ я видяхте, каза той в началото на заседанието на правителството. По думите му въпреки глупостите, изприказвани у нас, навън никой не се съмнява в способностите на изтребителите F-16, които ще купим.

"Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България, мисля, че никой не би си позволил извън България да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия или на каквото и да било", коментира премиерът.

Борисов изрази съжаление, че правителството не получило подкрепа от партньорите от дясното за сделката, която била "геостратегическо решение". Той съобщи, че финансовото министерство довършва работата си по проекта за покупка на самолетите.

"Въпреки враждебната среда, в която работихте, въпреки нежеланието на нашите и институционални опоненти да превъоръжим с едни от най-добрите самолети българските ВВС, ви поздравявам за куража, силата, търпението", каза Борисов пред министрите.

По думите му неслучайно 28 години след промените все още армията ни е въоръжена със "старите руски оръжия".

В официалната позиция на Държавния департамент на САЩ премиерът Бойко Борисов и правителството са поздравени за "тяхната решимост да модернизират своята армия чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети". В съобщението се приветства решението на България за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване и се изразява очакване за съвместна работа по проекта за засилване на дългосрочното стратегическо партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


461
Още по темата: Бойко БорисовF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските *** ***. Кеффффффф!
257
3
 
23
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 296 анонименБоко Тиквата бе и инж. и какво ли не! :)) Ще ни се смеят и да ни се смеят/ и ще се възползват от невежеството му/ я само да чуят как говори и колко разбира от която и да е инж. прим. дейност! Фалш! бутафория! Та поне теоретик да бе, а не е и теоретик а само едно тъпо плямпало!
256
3
 
24
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ФИЗКУЛТУРНИЦИ ЩЕ Е ТАКА !ТЕМАТА НЕ Я КОМЕМЕНТИРАМ ЗАЩОТО Е ИЗЛИШНО, НА ВСИЧКИ Е ЯСНО,ЧЕ ТОЗИ ОТ СНИМКАТА СИ ПЛАТИ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ! ДА НИ Е ЧЕСТИТО !
255
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
за какво да говорят хората те направо ни се смеят все едно клошар да си купи мерцедес на кредит
254
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Боен самолет с един двигател е само...прахосмукачка, като АН2 , кукурузник !
253
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е защо се плаща за нещо което ще получиш след пет години ,може би:***!!!
252
5
 
21
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Самолета бил на проект само. Що за глупост! Ф-16 е произведен хиляди пътиПърво:Планерът е Второ поколениеВтороФ-16 Блок 70 е "Проект" и това е факт!ТретоВсеки нов Блок има своите "детски болести"ЧетвъртоГърците модернизират 84 самолета Ф-16 Блок 52+ до Блок 70 за... 900 милиона долара!!!Ние плащаме над ЕДИН Милиард Долара за 8 самолета!!!ПетоПо-доброто решение за Бг беше Ф-18 Супер Хорнет последна модефикация.
251
3
 
20
 
! Отговори
R3v0lv3r преди 4 години
До АнонименГлупости говориш F35 е класи над F36 като електроника и радари. F16 си е стара ъпгрейдната багия, не е случайно, че Изреал почнаха да разпродават F16, за да могат да инвестират повече пари в F35 и последната версия на F15.
250
4
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До АнонименУчудвам се колко ниско е нивото на коментарите. Явно наистина е останал доста лош матриал--------------Твойте е високо на 2ра, а те са поне 7-8! Духай !
249
2
 
12
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До АнонименДа ходи да сади картофи.-------------Поне някаква да има някакма полза от това вампирче, пиявица смучеща народна кръв/пара!
248
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудвам се колко ниско е нивото на коментарите. Явно наистина е останал доста лош матриал.Ама плащаме сега и ще получим стока след 4 години. Ами това са условията по договора бе другари. Щатите да не са умрели за нашите 8 самолета та на кредит да ни ги дават?Самолета бил на проект само. Що за глупост! Ф-16 е произведен хиляди пъти. Модификацията Блок 70 включва най-новите системи с които е оборудван Ф-35. Кое точно е на проект? Слушате червенотиквениците и повтаряте мантрите им като папагали
247
5
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Обективно ! Като реалисти няма нужда темата повече от обсъждане! Борисов манипулира, но е и манипулиран ! майстора си е намерил Майстора! Жалко за България!
246
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този трябва да бъде осъден на доживотен затвор с принудителен труд.Да ходи да сади картофи.
245
3
 
21
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!----------------Твърди го експерта по маркучодържачите обградил се със себеподобни /всеки един от тех сам по себе си - "умна" книга/ ! :))
244
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16"""ДРУГАРЮ Борисов, само вие говорите глупости за F-16. Особено когато става въпрос въпрос за 2 мрд предплащане, а самолетите чак след няколко години, защото още са в проект. ТОВА НАИСТИНА Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ. ТАКА ЛИ ПРАВИШ КАТО СИ КУПУВАШ КОЛА ИЛИ КЪЩА В БАРСЕЛОНА?
243
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Веско е била л от всички партии, и от самолети разбира
242
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се не обърнеш като Веско Маринов на 200 градуса и да смениш партията ?
241
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне кажи, плащат ли ти де, чудиш ли се как да си купиш хляб?
240
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 273И после кво? *** им срина икономиката за едно лято, и Реджеб наведе глава, цуна рука и си върна туризмът, взе Южен поток а ти какво българино ***, ще плащаш скъпо да се топлиш, дано ти плащат политягите, но и това нема да е вечно
239
2
 
6
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 267 преди 4 години
*** е баща ти, сътворил недоразумение като тебе.