БСП: Сесията на парламента приключва с две тежки кризи

Правителството не си свърши работата за атаката на НАП и чумата
57
БСП: Сесията на парламента приключва с две тежки кризи
Снимка: архив "Булфото"

БСП разкритикува остро правителството в последния парламентарен ден преди ваканцията на депутатите. Соцлидерката Корнелия Нинова заяви в декларация от името на групата, че сесията на парламента приключва с две тежки кризи - атаката срещу базата данни на НАП и чумата по свинете.

БСП иска отмяна на санкциите срещу Русия. Неефективни са!

На правителството беше дадена тежка оценка, че една цяла нация е хакната, втора криза е чумата по свинете. Европа даде оценка, тя каза, че правителството не си е свършило работата и България може да изгуби цялото свиневъдство заради небрежноста на управляващите, заяви Нинова. Тя не пропусна да атакува лично премиера Бойко Борисов, който наскоро подкара катер, преди да наблюдава морско учение.

"Борисов държи кормилото на влак, на катер, на електрокар, на тротинетка може би, но няма кой да държи кормилото на страната", заяви Нинова. Според нея е безотговорно, че вместо да излезе пред народа в тези кризи, премиерът коментира събора на левицата на Бузлуджа.

В декларацията от името на БСП бяха критикувани приети закони от управляващите. По думите на Нинова най-големите европейски компании и авторитетни държави обжалват концесията на летище София.

Има ли друга обществена поръчка в България, която да е обжалвана от всички участници, освен от спечелилия – не, попита риторично Нинова.

Като резултати от законотворческата дейност на депутатите от управляващото мнозинство, тя посочи увеличени цени на тока за бизнеса, пустеещи плажове и липса на приходи в туризма, липса на реална борба с прането на пари и др.

Актуализирахте бюджета, ефектът за държавата е близо 2 млрд. нов дефицит и 500-600 млн. дълг. В здравеопазването се затварят болници, хората нямат достъп до здравеопазване, каза още тя и допълни, че има предложен модел, който се отхвърля от абсолютно всички засегнати. Като алтернатива Нинова заяви, че БСП е предложила намаляване на ДДС на лекарства и храни, данъчни облекчения за родители за отглеждане на деца, преизчисляване на всички пенсии. Има пари, въпросът е за какво се харчат, смята Нинова.

Соцлидерката обвини премиера Бойко Борисов за това, че е издигнат само един кандидат за главен прокурор. Тя заяви, че БСП ще предложи наесен промени в Закона за съдебната власт, с които да се наложи съдебен контрол върху актовете на прокуратурата.

Според нея тогава цялата енергия ще бъде хвърлена в изборите, „но и те ще минат и ще застане най-важният въпрос за бюджета, за стимулите за икономиката, за увеличаване на доходите, за намаляване на неравенствата, за общинско и държавно здравеопазване, за справедливостта и съдебната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
7
 
! Отговори
няма ли мъже? преди 4 години
Мъжа да управлява а жената само да изпълнява - Библията!!!!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък хубава снимка са и сложили. Веднъж и аз да похваля журналята
16
6
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
До 27, Чети ве имбе.цил, писал съм, въпреки, че тя го играе КОНТРОЛИРАНА ОПОЗИЦИЯ, пак е малоумие да подкрепяте тиквата само щото тя не ви харесва. Нинова няма власт, цялата власт е във шайката, ако тя е била виновна за нещо и те го знаят, абсолютно нищо не ги спира да я окушарят.Де.ба и тр.оловете мал.оумни.....
15
5
 
14
 
! Отговори
akud преди 4 години
*** по тежка криза от теб нема и африканската чума е по слаба
14
9
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Баси тролската атака, ужас! Плюнки и храчки по Нинова с кофа са ги събираш!Добре де, тролчета - а някой от вас може ли да опровергае но - с факти - това, което тя казва!? Че даже е прекалено мека и не споменава всичките чутовни изцепки на гейберите!А това, че всички вие ще плащате масрафите на банкянската кратуна, май не можете да вденете!? Не че е много, само някакви си 65 милиарда, но все пак?
13
7
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До VictimizedКаква опозиция е Нинова бе? Мани не се излагай :)
12
5
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Освен нервната криза на Нинова май няма друга
11
9
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Кризата е в РеМеДето на "Позитано 20" откак от ГЕРБ им бастисаха субсидийката, на всичкото отгоре Решетников и блокира и банкомата в рушкото посолство, откак не мина Ветото на Румен Грипена ... Дано поне офшорното ленче им пусне нещо от Вирджините, че инак Корна съвсем ще пощръклее ... !!!
10
9
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
гЪрбавата шпицкоманда от *** само чакат да се появи Нинова някъде за да почнат да хвалят бога слънце и да ни обясняват, че само той единствен ни пази от комунистите, нищо, че за разлика от госпожата той реално е бил член на БКП. А това, че Нинова го играе контролирана опозиция е факт, но като хвалите оня илитерат дето иска да подкара всяко нещо с кормило, точно като 10 годишно хлапе, просто светвате лампата колко сте платени.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Римската империя е загинала заради алчността на управляващите.В световен мащаб алчността ще върне Земята в каменната ера ! - къв социализъм и капитализъм ?Като унищожим всичко ще ядем пари или как ?
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко строи магистрали, санира сгради, купува самолети и прави много други полезни неща, а таз пеераска само гледа да пречи..
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тази свинка от снимката кога ще я хване африканската чума, че да зарази и боко тиквунарний -първи
6
5
 
14
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
отвратителна жена
5
10
 
3
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
До Анонимен14до 5 години капитализмът ще рухне в Германия и Англия
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не го закачайте бога слънце бе той е зает кара кораби маа *** по народни дела. Мислите ли че му е лесно да шофира 5 тона брониран джип. Хич нее лесно да знаете. Това неговото живот ли е. Да се пазиш и от сянката си. Когато ходи по голема нужда 20 гавази го пазят. По добре да сте бедни леб и сол да ядете но да не се оглеждате като бити пееееераси. Такъв живот на никой не пожелавам й на най върлия си душманин Другарко Курнелио.
3
6
 
5
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
До Анонимен1БСП наистина е в тежка криза, но социализма въобще не умира, а се възражда с мощна сила по целия свят, а БСП е капиталистическо-олигархична партия
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОСТИНБРОДСКИТЕ И КРУШОВСКИТЕ ЧУМИ ЩЕ ПОБЕДЯТ СВИНСКАТА ЧУМА.
1
2
 
15
 
! Отговори
23 преди 4 години
Гнусната крадла Нинова ,да каже ,кога ще върне надвзетите 5 милиона лв. от субсидиите ???? Другите партии отдавна го направиха . Голямо ядене и пиене и командировки на запад са направили в тази антибългарска ,криминална партия . След ,като нямат пари ,Нинова да продаде откраднатото от нея и да възстановят нашите пари !!!!!!