Как Радев назначил Радева, къде живели.... Сигналът - без конфликт на интереси

Антикорупционната комисия прекрати производството срещу президента
119
Как Радев назначил Радева, къде живели.... Сигналът - без конфликт на интереси
Снимка: БТА, архив

Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на президента Румен Радев.

Производството по сигнал срещу него в останалата му част е прекратено, става ясно от решение на КПКОНПИ, публикувано на официалния й сайт.

В сигнала се посочвало, че са налице съмнения за конфликт на интереси и облагодетелстване чрез служебно положение на Румен Радев в качеството му на командир на ВВС във връзка с назначаване на Десислава Генчева (в момента Радева) на два щата, въпреки че вторият такъв - пиар на ВВС, по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя.

В него се казва още, че ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Десислава Генчева в София, в което и самият Румен Радев е живял с нея. 

Радев е закупил жилище в София през 2010 г. - от 143 кв. м за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерството на отбраната и едновременно с това неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г., пише още в сигнала.

Радев бе начело на ВВС от 30 юни 2014 г. до 10 август 2016 г.

Според комисията в изпратения по електронен път сигнал срещу Радев не са се съдържали данни за нарушение на отменения Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Твърденията в сигнала касаят правни действия - сключване на договори за наем и договор за покупко-продажба на недвижими имоти, извършени от Румен Радев в качеството му на физическо лице, а не като лице, заемащо публична длъжност.

Посочено е също, че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак - 12 август 2016 г.

Комисията посочва, че не е установен конфликт на интереси поради липса на частен интерес на Румен Радев или на свързано с него лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно, а за апартаментчетата на ЦвЦв и компания няма ли производство? Или само противниците на властта трябва да се разследват?
78
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен 83 преди 4 години
До Анонимен 82Цветелина Бориславова ли имаш предвид или дамата от Барселона?
77
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам на човек, който си е изоставил жената и децата, заради каквото и да е било...
76
1
 
2
 
! Отговори
Виц на деня: преди 4 години
Как е на работа? Ми нищо наказаха ме административно и съм пред уволнение. Ами другите?Еми арестуваха ги, биха ги, петточкова ги Пай Мей и ги пусна ...
75
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми харесва господина,защото не върши нещата докрай и нещо се стреска.Но за да го гритикуват господата от герб ,трябва да са кристално чисти и да нямат петънце в биографията.Но хора,затънали до шия в пресни л..на да морализаторстват ми идва в повече.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генчев, Генчев, какъв пример даваш на младите, че и дъщеря имаш! Ако дъщеря ти се забърка в подобен роман, едва ли ще бъдеш щастлив. Дано да прилича на истинската първа дама, а не на теб д-рю Генчев!
73
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е спомням си как назначаваха балдъзата и либовница Цветелина Бориславова по разни банки обиранки...свибанкя и прочие
72
3
 
28
 
! Отговори
ист преди 4 години
Разбрах от статията че няма виновни и невинни при назначението на любовницата.Двамата са лика прилика. Да са живи и здрави, да гледаме как ще продължи шоуто.
71
2
 
27
 
! Отговори
КПКОНПИ преди 4 години
Единствено КПКОНПИ има право да проверява Президента по Закон.Затова бяха тези напъни да свалят Георгиев защото той е запорирал имущества за 3 Милиарда лева.Сваляйки го не допуснаха да се изкаже по казуса Как Георгиев купува през 2006 в същия квартал на 500 метра от Радев Старо жилище за 1200 Евро/м2 на занижени цени а Радев виждате ли купува Нова жилище за 550 Евро/м2 защото не е Бил Публична Личност?Георгиев го отсвириха и за терасата на жилището която виждате ли я е правил СТАРИЯ Собственик?
70
40
 
12
 
! Отговори
джо преди 4 години
Виждаме , че ГЕРБ вече издишат.Първо дадоха три милиарда "бъдева" на Братята Американци. Второ, няма да дадат и лев за справяне с чумата по свинете. Трето, какви дребни душици са написали този донос, само някой бивш комсомолец или партиен секретар може да свърши тази поразия, Пък такива в ГЕРБ с лопата да ги ринеш.
69
18
 
13
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 4 години
НА ВСЕКИ АНОНИМЕН СИГНАЛ ЛИ ЩЕ ДАВАТЕ ТАКАВА ГЛАСНОСТ НО ТО Е ЯСНО КОЙ Е ДРАСКАЧА ПРЕДИ БЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА И ВСЕ ПРЕЗИДЕНТА МУ БЕШЕ ВИНОВЕН НЕ ЧЕ В МОМЕНТА НЯМА ОЩЕ ТАКИВА ДЕТО КАКВОТО ИМ КАЖЕШ И ГО ВЪРШАТ НЯМА НУЖДА ДА ГИ ИЗРЕЖДАМ ВИЕ СИ ГИ ЗНАЕТЕ ТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ
68
4
 
1
 
! Отговори
гецата преди 4 години
До пецатаКлецата побара пецата
67
11
 
43
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Радев е Кремълска подллога, но от тези подллоги, за които Кремъл дори не подозира, че ги има. Само да ви кажа истината и излизам, *** и без това ще ме вкара в бан и няма да поствам два дни. Така е, сайта е само за руссофили, който постне нещо друго ще го извадят.
66
18
 
13
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Аман с тия дребнавости,като апартаментчета и техните стойности.....Те крадат милиарди,но за да ни замажат някак очите,че видиш ли се борят с корупцията,се захванали с тия апартаменти,къде ги купуват с дневните си доходи парчето!!!
65
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ще ми евтаназирате дядовеца, *** прости.... Аз на прасе ли ви приличам......и стига сте ме гаделичкали по гърбо......
64
3
 
40
 
! Отговори
от ОСТРОВА преди 4 години
Уважаемят съд е комунистически
63
4
 
39
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Някой да е очаквал друго решение на уважаемият съд...
62
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
АЗ ДА НЕ СЪМ ПРАСЕ ТА ДА МЕ АВТОМАТИЗИРАТЕ
61
4
 
31
 
! Отговори
По-спокойно преди 4 години
Срамно решение !
60
22
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И защо публикувате това точно когато Трифонов обяви създава партия !!! Май отклонявате вниманието от събитието ,което ще промени политическия живот в България !!! Ех,Пееффски ,Пееффски...