Каракачанов: До края на годината ще имаме договор за нови кораби

И проектът за бронираната машина може да бъде финализиран скоро
11 авг 2019 12:00,
70
Каракачанов: До края на годината ще имаме договор за нови кораби
Снимка: Булфото

Ако всичко върви нормално, проектът за закупуване на два многофункционални кораби за Военноморските сили ще бъде финализиран до края на годината, това съобщи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от "Фокус".

"Процедурата за закупуване на няма да бъде прекратена по никакъв начин. Министерството на отбраната ще даде срок за изправяне на офертите. Ако всичко върви нормално, до края на годината трябва да има сключен договор с една от трите фирми, които са участвали. Сред тях са една българска, една немска и една италианска", категоричен бе министърът.

Той припомни, че финансирането е в размер на 820 млн. лв. без ДДС. "Моята амбиция, откакто съм станал министър на отбраната, е да се променя възнаграждението на военнослужещите. Две поредни години увеличаваме заплатите на военнослужещите с по 10 процента. По наши разчети, възнамеряваме да направим това и с бюджета за 2020 година", коментира още във Варна министърът.

По отношение на проекта за Сухопътните сили, той увери, че са разписани писмата до четирите фирми, които са проявили интерес. От тук нататък те трябва да ги проучат, да изпратят офертите.

"Ако ги подредим по време - проектът за изтребителите беше реализиран. На второ място, като скорост, се движи проектът за флота. И проектът за бронираната машина може да бъде финализиран, според мен, през март, април", обобщи министърът. Той коментира, че темата за нови самолети се дъвче от 2008 година. По думите му там е имало и най-много опити, най-много работа по проектите.

"Докато за бронираната машина, въпреки уверенията, че много бързо ще го направим, се оказа, че заради липсата на опит има много неща, които трябва да се връщат, да се доизпипват. Докато при самолетите беше много по-лесно, защото този механизъм е отиграван", посочи Красимир Каракачанов.

Във Варна министърът на отбраната участва в честванията за 140-тата годишнина на ВМС, които съвпаднаха и с връчването на първи офицерски звания на 16 курсанти от Випуск "Княз Александър Първи". Сред тях има и пет жени. Министър Каракачанов връчи пагони и диплома на първенеца на випуска лейтенант Петър Генов. Министърът награди и част от останалите бъдещи офицери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
каракопанаров остави празните проказки ами дай да си вземем обратно северна гърция и одринска тракия до края на годината
61
0
 
11
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
До края на годината Шкембе войводата ,агент Иван ,трябва да е в килията!А терасата му от 460 кв м трябва да е конфискувана.Обидно е този тлъст и ояден доносник да е министър.Цялата шайка Герб и под.логите им от ВМРО ще бъдат съдени за национално предателство и политика в полза на краварите.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кораби ще има но сектата ви бсп пак ще загуби изборите Тъй че беж да врущате субсидията четвени лузари
59
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 60За 70години доста айд.уци ни управляваха,нов затвор трябва.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
Този шкембелия за война ли се готви? То с 20 хилядна армия, 8 самолета модел 70-те години, няколко гемии и още толкова бронирани машини, направо може да обявим война на Китай. Какви смешковци управляват България. Лошото е, че такива като този, който прилича на гостилничар, а не на винистър, се вземат твърде на сериозно. Мислят си, че от тях зависи нещо и около тях гравитира Вселената. Позор за България.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До края на годината ще имаме договор за нови кораби......потънали гемии
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незабавна оставка и съд за националните предатели, които "управляват" държавата!
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яки комисионни. Апетитът идва с яденето, а черночанката се ояде много.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57 ha haи колко милиона комисионни ще гушнат ?
53
1
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
Сигурно пак американски корита, на петорна цена ще си наемем и роби да гребат
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54 ГеоргиТи като се пишеш Георги знаеш ли колко ми дреме на мене
51
1
 
16
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Как го казваше един владетел, направете общество, което хората са склонни да защитават, пък после правете армия. Нещо такова беше. Надали някой ще се навие да служи и за чий купуват тези оръжия. Те хората се спасяват поединично.
50
11
 
4
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До всички АНОНИМНИ словослагатели тук:Поговорката-"Кучетата си лаят,кервана си върви.Армията и превъоръжаването и върви с ускорено темпо.Мислите ли като се водите АНОНИМНИ някой се интересува от Вашето мнение?
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до края на годината договор , кораби след 5г
48
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тоя като го гледам ми напомня поговорката: "На гол тумбак- чифте- пищови "! Срещу кой ще воюваш бе шебек! ? Подариха на Македония танковете, нарязаха руските ракети,закриха реакторите в Козлодуй, абе направо сме си със свалени ***! !!!!!! Смешници сте ! Дано някой ден всички си платите за предателството срещу България!
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страда от шопингмания. Каракачанов е като жена с кредитна карта в магазин.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват две корабчета за арестуване на турски рибари бракониери.
45
1
 
13
 
! Отговори
хах преди 4 години
Аре по-бързо че американците си чакат парите
44
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Шкембе войводо,хайде първо да видим кога ще получим 8-те изтребителя и после да си играем на война с кораби.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези им се услади далаверата.Едва преглътнахме голямата тесла с прескъпите самолети, после ни "обещаха" бронирана техника и не се спират - сега ще ни натресат и неизгодни сделки за кораби?!?Докато не фалират държавата, няма да мирясат.И всичко им е до края на годината, че после не се знае дали ще останат на хранилката.