БСП за Пламен Георгиев: Трупът е скрит, но уликите остават

Назначението му за консул било подигравка с институциите
53
БСП за Пламен Георгиев: Трупът е скрит, но уликите остават
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като правителството назначи за консул във Валенсия експредседателя на Антикорупционната комисия, който също беше замесен в "Апартаментгейт", БСП излезе с остра позиция по въпроса и обвини за това премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ? Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца", коментира Кристиан Вигенин.

Според него явно премиерът се е подиграл и с парламента, защото оставката на Георгиев като шеф на КПКОНПИ  беше приета като извънредна точка в последния работен ден на законотворците преди ваканцията при това без дебат.

"Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност", посочва още Вигенин в позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

Според него назначението на Георгиев е подигравка и с българската общност в Испания, защото новият консул няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, а целта на назначението му е само и само да не дразни с присъствието си в София.

"Е, явно е много важен. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има само един, който може да осигури тази светкавична поредица от абсурди - Бойко Борисов. Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!", обобщава социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
17
 
! Отговори
точно преди 4 години
Присмял се хърбел на щърбел!
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са специалисти по криене на трупове.Още от времето, когато Цветанов управляваше партията, пардон Шайката.
1
8
 
33
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Проблемът е,че вие бяхте и сте същите,щото сите сте от едно котило.Крушата не пада по-далеч от дървото!