Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре

Ще поиска нови преговори с ГЕРБ и ВМРО
18 авг 2019 10:47,
241
Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре
Снимка: BulFoto

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Още по темата

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

"Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат", обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

"България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е в криза и нещата не вървят, но ще използваме ситуацията за нови преговори с ГЕРБ, за да се налапаме с повече власт - това ли казва Симеонов.
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държаватa е хибрид нa умирачка нито една партия не зaщитaвa народа, иначе ще се счупят от кръста да се кланят на САЩ и да им слугуват.
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те сега стана ясно защо след 44 година е имало народен съд
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа сипнахме 3 милиарда на американците да не умрат от глад и сега сме били в кризаоще има да се стриже от тия гл.уп.ац.и дето ви търпят заедно с ортаците ви от гербайде хаерлия да има за апартаментчета с асансьор или къщички за гости
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали в момента той е държавата. Странно ми е, когато някой в управлението започва да говори за държавата в трето лице, сякаш той няма нищо общо с това, което се случва в държавата и само наблюдава отстрани и дава съвети.
16
1
 
28
 
! Отговори
какво е криза преди 4 години
България остана без морски флаг за Европа и половината свят,БГ корабите вече са нежелани в Европа!
15
3
 
20
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 4 години
Ако бяха евтанизирани преди четвърт век Сашо Нереза, Дарагалъвския гърбат @й дук и още поне стотина баш СДС-@й дука, нямаше да сме сега стигнали до тука (на дъното )!
14
1
 
28
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Всяка една криза, за която говори Симеонов в отделните сектори е продиктувана от корумпирана държавна администрация и недалновидното мислене и никаква визия на българските бизнесмени, даже бих казал некадърното!!!А корупцията е тази, която прави така , че българските некадърни бизнесмени да се задържат на гребена на вълната, да получават договорите по големите поръчки и европрограми!Взаимно се допълват и се подпомагат, защото ако загине единия загива и другия, а ако са заедно са силни!Неш!ЦРУ
13
1
 
30
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 4 години
И ти имаш пръст в тази работа,Моше!
12
3
 
24
 
! Отговори
314 преди 4 години
Когато е прав и казва нещата прав е. Най-късно в краят на септември Боку ще се изсели от власт завинаги
11
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Държавата е рабит *** . Хората са смешници. политиците са смещници. Футбола е смещен.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия влиза в рецесия -0,1% отрицателен ръст лъсна истината за капитализъма капитаистите и милиАрдерите имат много да обясняват на сиромасите прокудени по чужди държави.
9
2
 
44
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Кризата ще се задълбочава и ще ви кажа, каква е истинската причина!А тя е , че лъсна истинската същност ,какво представлява държавна корупционна администрация, която си правеше къщички за гости необезпокоявана, и прокурори и разследващи органи не си мръднаха пръста, които също са държавни служители!Това показва, една мафиотска престъпна държавна структура, която има за цел всяко евро да бъде усвоено, а не да бъде вложено реално като инвестиция или модернизация на икономиката!Вини Карнабал!ЦРУ
8
2
 
36
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
А Боко тoлупa да си ходи, изчерпа се вече. Нищо не направи за толкова години. Както и Фандъкова. Тя направи някои неща, не мога да го отрека, но всеки си има своя бърн аут и изчерпване.
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те дирижират със ваша помощ, не сте невинни късно е за китка. Като нема прaсетa ще заколим политиците Слави идва със касапския нож.
6
4
 
28
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Връщане на смъртната присъда, пълномощия на полицаите като в САЩ, стрелба на месо по тези, които не се подчиняват, преговори с ЕС за минимална заплата, вързана към еврото, примерно 1000 евро на месец. Да, ще го преболедуваме тежко този период, ще има и невинни жертви, икономиката ще се задъха, но после всичко ще си дойде на мястото. Защото този хаос сега не е по-добро решение.
5
2
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
при тази коалиция която гледа само келепира как ще върви вървят самоприближените до властта останалите кучета ги яли мислете на местните изборизащото презастрояването ни съсипа живота
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти думата я нямаш. Ти изгуби правото, да си политик. Маааарш от тукааааа!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква е тая снимка ?
2
3
 
33
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Къде я видя....В разбитото земеделие и животновъдство ли ..че 90 процента всичко е внос.В разбитата и несъществуваща промишленост че 100процента е внос.В банковата система ли...че те банките са чужди .Или в енергетиката .......