Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като всяка жена бате,видя две рози и клекна!
154
1
 
12
 
! Отговори
превод от еврегейски преди 4 години
Демек, добре върви хибридният геноцид над българите в България.
153
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя: Просперирате!Имала е в предвид диаметъра на Вожда или ни се подиграва.Все пак - най-бедната държава в Европа да я похвалят, че просперира е голям майтап, ако не е договорено за предизборен PR на Бого.Тази лъжа зи просперитета му е любима.
152
0
 
14
 
! Отговори
По здрав с песен преди 4 години
Г.за си с рози накичииииии,на сраното да не личиииии.
151
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Не знам дали сме искали да ставаме 16 республика на СССР, но ако се проведе референдум дали да бъдем немска провинция или швейцарски кантон аз ще гласувам за!!!Нека ме обвинят в родоотстъпничество и предателство!!!Ще си вкараме немци и швейцарци в държавата и ще подобрим гените на нацията!Агент Триш О Конър!ЦРУ!!!
150
1
 
9
 
! Отговори
Стилиян преди 4 години
ха ха ха те си казаха ,че тая за нищо не става и където са я сложили само леж *** толкова неадекватна не очаквах целия свят ще продължи да се гъбарка ЕС и ние ще се занимаваме с само правата на ЛГБТ
149
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е видяла тая от мутренския "просперитет" на шайката?Доста гнусно: те го четкат той им е послушник-европа за 5 пари не става вече.
148
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевТе само простите хора не го разбират Бойко.Това е лидер, не случайно хората го избират.
147
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истински приятел би ти казал истината макар и да е болезнена, а враг би ти казал колко си добре, макар и да си зле.
146
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как???1 186 000 починали987 511 в чужбина1 648 самоубили сеПрез 10-те години на Борисовото управление.Това знаете ли го, Урсула фон .....еди коя си???
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце със сигурност просперира! 7100 лева заплата + повсеместен рекет на бизнеса + цоцане от контрабанда и еврофондове... чудно, колко ли изкарва чисто на година?!!
144
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой бяга от просперитет бре? България е твърдо на дъното на всички позитивни статистики в ЕС и първенци в негативните.
143
2
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Зад всеки индивидуален просперитет се крие къртовска работа, пот,сълзи,кръв и много болка, лишаване от много лично време!!!Въпросът е така да направиш, че твоят просперитет да бъде неразривно свързан с просперитета и на други хора около теб, а не да мачкаш хората по пътя на просперитета!!!Всеки разбира просперитета различно, за да просперираш, трябва да имаш три неща, да си здрав, да имаш хубава работа , в която да се развиваш всеки ден и да ти носи доходи, и да имаш здраво семейство!Бен!ЦРУ!
142
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Урсулке, ела тук във Видин да просперираш!!! 2/3 от държавата - пустош и мизерия!!!
141
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре ве, не сме ли всичките добре и взимаме 800 евро минимилна.После кажете че бат Бойко не се е грижил за вас.Изгради пътища, дето другите не можаха.
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разходи инконгнито в Столипиново и ако излезе ще говорим за просперитет.
139
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов ненавижда обикновените хора!!! Ако можете го запомнете това!!!
138
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула, вие може да си въобразявате, че лъжите ви минават, но... тук у нас има будни и умни хора, които ви разонличават на мига!Ние сме българи, а не стадо, както ви се иска.Хайде сценките някъде другаде, че ни втръсна от вас.
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула си казва на ум: На тези охрана им не требе имат си гард за премиер. Но щом го търпят защо да не им кажа колко просперират.
136
1
 
14
 
! Отговори
Сълза и Смях преди 4 години
Така е, на Батко отдавна му казват Просперитета!